Gökçel: “Tarım Bakanlığı tarımın sonunu hazırlıyor”


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisinin kaldırılmasını eleştirdi. Gökçel, “Cumhurbaşkanı kararnamasi ile AKP ve Tarım Bakanlığı artık Türk çiftçisinin Tarım Bakanlığı değil, yabancı çiftçilerin Tarım Bakanlığı haline geldiği ilan edildi” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2021 Cumartesi 15:01

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Cumhurbaşkanı Kararı ile bakliyat ve hubabat ithalatında vergilerin sıfırlanmasını eleştirdi. CHP’li Gökçel, “Hafta başında Resmi gazetede Türk tarımı için bir ihanet belgesi daha yayınlandı. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile AKP ve Tarım Bakanlığı artık Türk çiftçisinin Tarım Bakanlığı değil, Yabancı çiftçilerin Tarım Bakanlığı haline geldiği ilan edildi” diye konuştu. 


ÇİFTÇİ SAYISI AZALDI


Tarım ve Orman Bakanlığı önünde bakanlığın tarım politikasını eleştiren Gökçel, iktidarın ülkeyi ithalata muhtaç bıraktığını ifade etti. Gökçel, “AKP sayesinde ülke artık yurt dışından gelen tarım ürünlerine muhtaç. İthalat yapılmadan market raflarına giren hiçbir ürün yok. AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta bu!” diyerek tepki gösterdi. AKP tarım politikası yüzünden Türkiye’de tarımın tükenme noktasına geliğini vurgulayan Gökçel, “Siz Türk çiftçisinin kullandığı gübrenin vergilerini kaldırıp mazotu, elektriği, gübreyi ucuza kullanmalarını sağlayıp üretimi artıracağınıza, arpayı yerli çiftçiden bin 800 liraya alıp yabancı çiftçiden 2 bin 450 liraya alıyorsunuz!” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte çiftçi sayısını azaltmakla ilgili sözlerini hatırlatan Gökçel, “Siz iktidara gelirken Türkiye’de çiftçi sayısını azaltacağız diyordunuz, bugün de Türk tarımının sonunu hazırlıyorsunuz!” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA