DEVA Partisi gazetecilerin sorunlarını dinledi


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) heyeti Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek Başkan Rüstem Kaya Tepe ile bir araya geldiler. Yapılan ziyarette gazetecilerin sorunlarına dair sohbet gerçekleştirildi.

 

Tarih : 10 Eylül 2021 Cuma 11:26

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdari ve Mali İşler Sorumlusu Mustafa Uçak, Genel Merkez Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Üyesi Cennet Uslu, Genel Merkez Komisyon Üyesi Burhan Gündoğan, Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu MGC’yi ziyaret etti. MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdi Satıroğlu, DEVA Parti heyetine Mersin’deki basın yayın kuruluşları hakkında bilgi vererek, sektörün problemlerini aktardılar.

 

“BASININ DEMOKRASİDE PAYI OLDUKÇA BÜYÜK”


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdari ve Mali İşler Sorumlusu Mustafa Uçak, basın mensuplarının çok önemli bir misyon yüklenip mesleklerini icra ettiğine dikkatleri çekerek,” Basın emekçilerini siyasetçilere benzetiyorum genelde. Çünkü sizler de çok zor şartlar altında bu ülkede görev yapıyorsunuz. Tıpkı siyasi partiler gibi ülkemizde demokrasinin olgunlaşması için yapmış olduğunuz katkılar oldukça kıymetli çünkü görevini yaparken siz gazeteci arkadaşlarının çok büyük zorluklarla karşılaştığını biliyoruz. Basın özgürlüğünün ve demokrasinin tam oturmadığı ülkelerde nelerle karşılaşıldığını her gün basından bizler de izliyoruz.” dedi. Yeni bir siyaset anlayışı ile hareket ettiklerini veDEVA Partisi olarak ülkenin yönetimine talip olduklarını söyleyen Uçak, şunları dile getirdi: "Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için bir takım değişikliklerin yapılması gerektiğini hep birlikte kabullenmiş durumdayız. Pandemiden önce de başlayan ekonomi, işsizlik gibi sorunların hala devam ettiğini, hatta pandemi süreci ile daha da ileriye gittiğini görüyoruz. Öte yandan ülkenin huzura kavuşması için siyasi bir değişimin olması, demokratikleşmesi mutlaka gerekli. Ülkede güven unsuru en büyük sorun. Güven yoksa demokrasi, atılım, kalkınma olmaz. Şuanda ülkenin dış kaynak borcunu, dış kaynak ihtiyacını hepimiz biliyoruz. Dış kaynağın bulunması için demokrasinin olması şart. Ancak iktidar değişmeden ülkenin bu sorunlarının çözülmeyeceğini gözlemleyebiliyoruz. DEVA Partisi olarak ülkenin yönetimine talibiz, çalışmalarımızı bunun için yapıyoruz. Bu kapsamda iktidara gelmemiz durumunda neler yapacağımız konusunda eylem planlarını hazırlamaya başladık. Çözümünü sunmadığımız konularda eleştiri yapmıyoruz. Ülkeye yeni nesil bir siyaset anlayışını getiriyoruz. Eleştirinin ötesinde çözüm odaklı projeler de yaparak, gerekirse hükümet de bu projeleri kullanarak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan kurtarılması için gerekli yol haritasını da sunmuş oluyoruz. İktidara geldiğimizde neler yapacağımızı şimdiden kamuoyu ile paylaşmaya başladık." 


BAŞKAN TEPE: "GAZETECİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI"


DEVA Partisi heyetine gazetecilerin yaşadığı sorunları aktaran MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Demokrasinin en önemli destek unsuru gazetecilerdir. Gazeteciler özgür olmalı ki ülkenin demokratik yapısı özgür olsun. Biz özellikle pandemi sürecinde teşvik ve destek paketleri istedik. Vergi indirimleri, gazetelerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini, çalışanlarla alakalı sigorta desteklerinin olması gerektiğini ifade ettik. Televizyonlarla ilgili uydu frekans bedellerinin düşürülmesi gerektiğini, radyolarla alakalı ise telif hakkı ödemelerinin çok ağır olduğunu, bununla ilgili çözüm üretilmesi dile getirdik her seferinde. Ama biz destek beklerken tasarruf tedbirleri genelgesiyle ciddi manada zor bir duruma düştük. Tasarrufun Anadolu basınından yapılmaması gerektiğini ve bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ettik. Pek çok gazeteci arkadaşımız zor şartlar altında bu mesleği yapıyorlar. Gelir kaynaklarının bu şekilde önünün tıkanması bu insanların görevlerini yapmasındaki en büyük engel olur.” diye konuştu. Teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan ‘vatandaş gazeteciliği’ kavramının da gazetecilik mesleğine zarar verdiğini belirten Tepe, “Vatandaş gazeteciliği dediğimiz sosyal medya üzerinden yapılan gazetecilik ciddi bir sorun. Çünkü gazetecilik profesyonel anlamda yapılan, etiği, doğruları, kriterleri olan bir meslek. Vatandaşın telefonu ile çekeceği bir görüntünün haber olamayacağını ifade ediyoruz. Bu ciddi anlamda bir enformasyon kirliliğine yol açıyor. Gazetecilerin önündeki engeller, yaşadıkları sorunlar oldukça fazla. Ancak tüm bu zorluklara rağmen meslek aşkıyla görevini yapan basın mensupları da hep var olacaktır diye düşünüyorum. Gazetecilerin karşılaştığı sorunlar en aza indirgenmeli.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA