Mersin’de festival coşkusu başlıyor


Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla geçen yıl yapılamayan 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ((MUMF), bu yıl 11 Eylül tarihinde başlıyor. 2 Ekim tarihine kadar sürecek olan festival, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosunda keman sanatçısı Ceyla Ganiyeva’nın, Azerbaycanlı Şef Rustam Rahmedov yönetiminde vereceği gala konseriyle başlayacak.

 

Tarih : 6 Eylül 2021 Pazartesi 14:11

Necdet TAŞ


Mersin’in sesini uluslararası alanda duyuran Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bir yıl aranın ardından perdelerini yeniden açıyor. Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye’den dünyaca ünlü solist ve müzik topluluklarını Mersinli sanatseverlerle buluşturacak olan festival, bu yıl pandemi nedeniyle sınırlı etkinliklerle 22 gün boyunca müzik dolu günler yaşatacak. Bu yılki festivalin önemli bir değişikliği de pandemiden bunalan insanları biraz rahatlatmak adına 8 etkinlikten 7’sinin halka açık ve ücretsiz düzenlenecek olması. Ayrıca, etkinliklerin biri dışında tamamı açık alanlarda gerçekleştirilecek. Festival bu yıl, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Mersin Millet Bahçesi sahil etabı, Tarsus Baca Meydanı, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Çamlıbel Aşıklar Parkı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Macit Özcan Spor Tesislerinde pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılacak.


TANITIM TOPLANTISI YAPILDI


19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali tanıtım toplantısı, kent protokolünün katılımıyla Hilton Oteli Balo Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) tanıtım toplantısı, festival sponsorları ve kent protokolünün geniş katılımıyla Mersin Hilton Oteli Balo Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın gözlendiği toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Tarsus Belediye Başkanlığı adına Harun Doğan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, İl Kültür Müdürlüğü adına Emel Gökbel, Mersin Devlet Opera ve Balesi adına Özcan Güven, Mersin Deniz Ticaret Odası adına Mesut Öztürk, Mersin Ticaret Borsası adına Zuhal Ussuz, MIP adına Sevda Onbaşlı, OPET adına Mustafa Kaan Mutlucan, Arbel Gıda adına Tuba Demirkale, ATAKO Taşımacılık adına Ergin Diken, Sertel Tools Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Servet Dövenci, Mersin Forum AVM Genel Müdürü Ezgi Çubukçu, Gradi Reklam Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gök, Derya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, katıldı.


YAĞCI: "PANDEMİ OLMASAYDI 20'İNCİSİ OLACAKTI"


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür, sözüyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, toplumsal gelişimin, sanattan uzak olamayacağına da işaret eder. Bu sözden aldığımız ışıkla eşine az rastlanır bir imeceyle 20 yıldır bir sevgiyi büyüterek 19’uncu yaşına taşıdık. Pandemi olmasaydı elbet 20’incisi olacaktı. Bu başarıyı, başta Mersin halkı olmak üzere kentimizin kıymetli yöneticilerine borçluyuz. Kurulduğu ilk günden bu yana, gerek il yöneticilerinin, gerekse yerel yöneticilerinin, kültür insanı kimlikleriyle öne çıkması, şehrimizin değerlerine değer katmıştır. Bugünkü valimiz, belediye başkanlarımız, oda temsilcilerimiz, sponsorlarımız, şahsında, geçmiş dönemde emeği olan tüm yöneticilerimize şükranlarımızı bir borç biliriz. Ayrıca, festivalimizin temellerini atan Hanri Atat, İrfan Solmazer, Doğan Akça, Prof. Dr. Nevit Kodallı’yı da huzurlarınızda rahmetle anıyorum. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyor, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Nice festivallerde buluşmak üzere müzikle kalın, sevgiyle kalın" dedi. 


"MÜZİK FESTİVALİ SON DERECE DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise sanatın evrensel bir kavram olduğunu hatırlatarak, insanları bir araya getiren en önemli ve en değerli faaliyet alanı olduğunu belirtti. Türk toplumunun, çok kadim topraklar üzerinde yaşayan bir millet olduğuna işaret eden Seçer, "Bir çok kültürün bir araya geldiği, yoğrulduğu ve bir sentez olarak ortaya çıkan bir ağaç gibidir Türkiye, Türk milleti. Bizim bir arada olma zorunluluğumuz var. Gerekliliğin ötesine geçmiş, zorunluluğumuz var. Türkiye'nin daha iyi noktalara gelebilmesi, gelişebilmesi, dünya ile rekabet edebilen, saygın, parmakla gösterilebilen bir ülke olabilmesi ve her açıdan öne çıkan bir ülke konumuna gelebilmesi için buna ihtiyacımız var.  Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın her dalını önemsiyoruz. Sanat, Mersin'in tanıtımında kullanılmasının yanında, halkın bir arada olmasını, bir birini sevmesini, bir birini saymasını, beraber hareket edebilmesini, kalbinin aynı anda çarpmasını sağlamak için de kullanılır. Bütçe yaparken, diğer alanlarda yaptığımız bazı kısıtlamaları, içerisine sanat girdiğinde gerçekten yapmıyoruz. Yeter ki, yapacağımız işin bir değeri olsun, bir önemi olsun. Günü kurtarmak, yasak savmak, yapmış olmak için bir etkinliğin Mersin'e faydadan çok zarar getirebileceğini düşünüyorum. Etkinlik sayısının çokluğu değil, etkinliğin değeri, etkisi, hem kentin tanıtımına hem de kültürel yaşamına katacağı değerini düşünerek hareket etme zorunluğumuz var. İşte 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali de son derece etkin ve değerli bir çalışma. Mersin'in, sadece Türkiye'de tanıtılmasının yeterli olmadığını bilmemiz lazım. Ülkemizin dışında, tüm dünyada Mersin'i tanıtmamız lazım. Mersin tanınmadığı sürüce yükselemez. Mersin bilinmediği sürece zenginleşemez, insanlar buraya yatırıma gelmez. O nedenle Mersin'i çok konuşturmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Seçer, konuşmasının sonunda festivalin hemen ardından 3 Ekim akşamında Rus Kızıl Ordu ve Haluk Levent konseri ile Mersinlilere ücretsiz müzik ziyafeti çekeceklerinin de duyurusunu yaptı. Toplantıda Toroslar, Yenişehir ve Mezitli belediye başkanları ile Akdeniz ve Tarsus belediye başkan vekilleri de birer konuşma yaparak, festivalin kentin tanıtımına verdiği desteğe dikkat çektiler. Konuşmaların ardından festival sponsorlarına teşekkür plaketleri takdim edildi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA