Yeni hedefi Dünya Şampiyonluğu!


Sakarya Zaferi 100. Yıl Anısına düzenlenen “Muaythai Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda” Mersinli sporcular 6 altın, 4 Gümüş ve 9 Bronz toplam 19 madalya aldı. 38 kiloda yarışan ve şampiyon olan 11 yaşındaki Emre Renezoğlu’nun yeni hedefi Dünya Şampiyonluğu. 2-10 Aralık 2021 tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok şehrinde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Emre, "Dünya Şampiyonu olup Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" dedi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2021 Salı 17:46

Necdet TAŞ


Türkiye Muaythai Federasyonu 2021 faaliyet programında yer alan ve 18-22 Ağustos tarihleri arası Sakarya Zaferi 100. Yıl Anısına Ankara Polatlı’da yapılan “Muaythai Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda” Mersinli Sporcular 6 altın, 4 Gümüş ve 9 Bronz olmak üzere toplam 19 madalya alarak büyük başarıya imza attılar.

 

ÇEKİŞMELİ MAÇLAR NEFES KESTİ


Beş gün birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan şampiyonada Mersin'i temsil eden Mersinli sporcular Wai-Kru da Elanur Morca 10 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu, Azra Ceylan Yıldız Bayanlar Türkiye üçüncüsü, Ülkü Sıla Panayır Minik Bayanlar Türkiye üçüncüsü olurken, Nira Göke Minik Bayanlar 58 Kg Türkiye Şampiyonu, Defne Zencir 60 Kg Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonu, Emre Renezoğlu 38 Kg Minik Erkekler Türkiye Şampiyonu, Furkan Kılıç 52 Kg Minik Erkekler Türkiye Şampiyonu, Haydar Aşır 40 Kg Minik Erkekler Türkiye Şampiyonu, Umut Güneş Zencir 50 Kg Minik Erkekler Türkiye İkincisi, Mehmet Atilla Şen 38 Kg Minik Erkekler Türkiye İkincisi, Azra Ceylan 52 Kg Yıldız Bayanlar Türkiye İkincisi, Kübra Gümüş 71 Kg Yıldız Bayanlar Türkiye İkincisi, Leyla Naile Savu 36 Kg Yıldız Bayanlar Türkiye Üçüncüsü, Elanur Uysal 58 Kg Yıldız Bayanlar Türkiye Üçüncüsü, Necati Pehlivan 71 Kg Yıldız Erkekler Türkiye Üçüncüsü, Öykü Ece Yılmaz 54 Kg Minik Bayanlar Türkiye Üçüncüsü, Cansu Çisil Can 40 Kg Minik Bayanlar Türkiye Üçüncüsü, Muhammed Uğur Kaya 34 Kg Yıldız Erkekler Türkiye Üçüncüsü ve Özgür Özgül 54 Kg Yıldız Erkekler Türkiye Üçüncüsü olma başarısı gösterdi. 


"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK"


Şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu vurgulayan Emre Renezoğlu, "Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Şimdi 2-10 Aralık tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Hedefim orada da şampiyon olup bayrağımızı dalgalandırmak. Sporu çok seviyorum. Hem okulumu hem de sporu bir arada götürmek istiyorum. İkisinden de vazgeçmek gibi bir niyetim yok. 2021 Tokyo Olimpiyatları'nda boksta Altın Madalya kazanan Busenaz Sürmeneli ve Okçulukta Altın Madalya kazanan Mete Gazoz benim ilham kaynaklarım. İlerde ben de çok iyi bir milli sporcu olup Avrupa ve Dünya şampiyonlarında altın madalya kazanıp Olimpiyatlarda da kürsüye çıkıp Ay Yıldızlı Milli Bayrağımızı dalgalandırıp, başta ailem ve hocam olmak üzere tüm Türk Milletini gururlandırmak istiyorum" dedi. 


EMRE'NİN GELECEĞİ PARLAK


Minik Emre'nin Antrenörü Güven Zencir ise, "Sakarya zaferi 100 yıl Muay Thai Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonasi Ankara'nın Polatlı İlçesinde gerçekleşti. 750 sporcunun katıldığı şampiyonada Mersin'den katılan Yıldızlar Spor Kulübü 8 sporcuyla müsabakaya iştirak ederek büyük başarıya imza attık. Sporcularımızdan 38 kg minik erkek  katogorisinde Emre Renezoğlu  birbirinden ezeli rakipleri eleyerek Türkiye şampiyonu oldu. Diğer sporcumuz Minik erkekler 52 kg katogorisinde Furkan Kılıç yüksek performansıyla Türkiye şampiyonu olup altın madalyayı Mersin'e kazandırdı. Bir diğer sporcumuz minik erkek 50 kg  Umut Güneş Zencir, finalde 1 puanla maçını İstanbul bölgesine kaptırarak, Türkiye 2'ncisi olarak tamamladı. Diğer sporcumuz minik katogorisinde Defne Zencir 60 kg Türkiye Şampiyonu oldu. 1. olan sporcularımız Dünya Şampiyonasında Mersin'i ve Türkiye'yi, 2'inci  olan sporcularımız ise Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceklerdir. Yaklaşık 2 yıldır sabah ve akşam durmadan çalışarak hazırlanan sporcularımız emeklerinin karşılığını şampiyon olarak aldı. Mersin Yıldızlar Spor Kulübü hocalarımızın disiplinli ve sıkı çalışmanın karşılığını bu şekilde sporcularımız verdi. Sporcularımızın bundan sonraki hedefi Milli Takımla Avrupa ve Dünya Şampiyonasında yarışıp şampiyon olmak ve ülkemize en iyi dereceyi getirmek olacak" şeklinde konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA