Vaka sayısı vahim rakamlara ulaştı


Mersin’de korona virüs (Covid-19) vakalarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Aşılama oranında mavi kategori iller arasına giren Mersin’de vakalardaki artış da sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı 7-13 Ağustos tarihli haftalık vaka haritasına göre, Mersin’deki vaka sayısı 100 bin kişide 350,18 kişiye yükseldi. Öte yandan CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan, koronavirüs salgınına yenik düştü.

 

Tarih : 19 Ağustos 2021 Perşembe 15:17

Necdet TAŞ


Son günlerde artan vaka ve ölüm sayıları sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında en çok vaka olan illeri paylaştı. Türkiye'de birinci doz aşı olanların sayısı 45 milyon 25 bin 676 kişiyi bulurken, ikinci doz aşı olanların sayısı 34 milyon 128 bin 107'e yükseldi. Üçüncü doz aşı 7 milyon 195 bin 181'e ulaştı. Toplam aşı uygalama miktarı ise 86 milyon 413 bin 722 oldu. Sosyal medya hesabından İllerin haftalık vaka sayılarını paylaşan Fahrettin Koca, ''Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım'' uyarısında bulunurken, 100 bin nüfusta koronavirüs vaka görünme oranı en çok artan illeri de açıkladı. 


VAKA SAYISI BIR HAFTADA EN ÇOK ARTAN 13’ÜNCÜ IL


Mersinliler son haftalardaki vaka artışlarına karşı aşı olmak için bir taraftan hastanelerde uzun kuyruklar oluştururken, bir taraftan da maske, mesafe ve temizlik kurallarına gerektiği kadar uyulmaması nedeniyle vakalar giderek artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı haritasını paylaştı. 7-13 Ağustos tarihlerini kapsayan verilere göre korona virüs vaka sayısı Mersin’de 350,18’e yükseldi. Haritaya göre, son bir haftada vaka sayısı en çok artan ilk 5 il sırasıyla Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan olurken, Mersin 100 binde 350,18 kişiyle 13’üncü sırada yer aldı. Öte yandan, Sağlık Bakanlığının Anlık Aşı Verileri haritasına göre, Mersin’de aşılama oranı da her saat artıyor. Dün yüzde 75,1 aşılama oranıyla mavi kategori iller arasındaki yerini alan Mersin’de, bugün saat 13.19 itibariyle bu oran yüzde 75,8’e çıktı. Aynı saat itibariyle Mersin genelinde yapılan toplam aşı sayısı 2 milyon 53 bin 169’a ulaştı. Buna göre, 1 doz aşı uygulanan kişi sayısı 1 milyon 55 bin 20, 2 doz aşı uygulanan kişi sayısı da 806 bin 232 oldu.


CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANI KORONAVİRÜSE YENİK DÜŞTÜ


CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan, koronavirüs salgınına yenik düştü. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden deneyimli siyasetçi, hastalandığını 12 Ağustos’ta sosyal medya hesabından duyurmuştu. Erdoğan, “Değerli dostlarım, partili yoldaşlarım yaptırdığım Covid-19 testim maalesef pozitif çıkmıştır, daha önce geçirmiş olduğum rahatsızlığa bağlı olarak tedavi sürecimi hastanede geçireceğim. Maske mesafe ve hijyen kurallarına uymanızı rica eder, sağlıklı günler dilerim” ifadelerini kullanmıştı. Burhanettin Erdoğan, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Erdoğan evli ve 2 çocuk babasıydı.


2 AY ÖNCE VAKA SAYISI 'SIFIR' OLAN ANAMUR'DA VAKA SAYISI 5 BİNE DAYANDI


Koronavirus vaka sayısı, alınan önlemlere rağmen Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'in Anamur ilçesinde de son günlerde hızla artmaya başladı. Anamur’da covid-19 testi pozitif çıkanların sayısı gün geçtikçe artarken, ilçede vaka  sayısının  5 bini geçtiği günlük vakanın ise 100‘ün üzerinde olduğu ve virüsün Delta varyantı olarak ilçede kol gezdiği  öğrenildi. Virüs nedeniyle  ilçede yaşamını yitiren vatandaşların da olduğu bilgisi alınırken,  şuana kadar toplamda 100 kişide delta varyantı virüsüne rastlandı. Yaşamını bu hasatalıktan dolayı kaybedenlerin  sayısınında günden güne artması korkutuyor. 2 ay öncede ilçede sıfır olan vakanın birden artmasının ve bunun bazılarında ölümle sonuçlanması dikkat çekiyor. Aktif vakalar la temaslı olduğu tespit edilen  kişiler  evlerinde izole edilirken  Virüsle mücadele kapsamında Anamur Devlet  Hastanesinde yatan hasta sayısında artış gözleniyor.  İlçede Virüsün başladığı günden bu güne kadar yoğun bir mücadele içinde olan  gece gündüz çalışarak hastalarla ilgilenen Anamur İlçe Sağlık Müdürlüğüne  bağlı 9 filyasyon ekibi   hastalara yetişmek için büyük çaba harcıyor. Öte yandan günden güne iyice artan vaka ve ölüm sayıları  nedeniyle çalışmalarına dahada hız katan filyasyon ekipleri  ilçede olduğu gibi köy mahalle  yaylalara kadar  giderek  aşı ve kontrol çalışmalarını  sürdürüyor. 


STK VE ODALARDAN "AŞI VE TEDBİR' ÇAĞRISI


Öte yandan Mersin'de STK'lar ve odalardan 'Aşı ve tedbir' çağrısı geldi. Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olağan haftalık toplantısında son zamanlarda korona virüs kaynaklı vaka sayılarının yeniden yüksek seviyelere ulaşmasının tedirgin edici olduğuna yer verilen açıklamada “Tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesi” hatırlatıldı. Konuyla ilgili konuşan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,  “Yaklaşık bir buçuk yıldır etkisi altında kaldığımız salgın ekonomik, ticari ve sosyal hayatımızı sil baştan değiştirdi. Bir yıla yakın bir süredir etkilerini bilmediğimiz tedavi yöntemlerini sınırlı bildiğimiz bilgilerle salgına karşı direnmeye çalışıyorduk. Ancak bilim insanlarının özverili çalışmaları sayesinde tedavi yöntemleri geliştirildi. Salgını sona erdirebilecek en büyük umut olan aşı devreye girdi. Eğitimden sosyal hayatımıza, ticaretten ekonomiye kadar her safhada geri kalmamak, durmamak noktasında aşı olmazsa olmaz gereklilik haline geldi. Aşı olmak bireysel duyarlılık olduğu kadar aynı zamanda bir toplumsal sorumluluğumuz olmalı. Şu an yeni vakalarımızın ve hastanelerde tedavi gören, yatan hastalarımızın çok büyük bir kısmı ne yazık ki aşısı tamamlanmamış kişilerden oluşuyor. Hatırlarsanız kısıtlama günlerimizi ve yaşananları, geri dönmeyi istemiyoruz. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart. Aşısız biri için bugün dünden daha riskli! Maske, mesafe, hijyenin yanısıra AŞI olmayı unutmayın. Yersiz kaygılarla sevdiklerimizin hayatını riske atmayalım. Ve en önemlisi “Aşı olduk deyip, Maske Mesafe ve Hijyeni de bırakmayalım" dedi.  


KAYNAR: “AŞISIZ BIRI IÇIN BUGÜN DÜNDEN DAHA RISKLI”


Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da yaptığı açıklamada aşı çağrısında bulunarak, "Yaklaşık bir buçuk yıldır etkisi altında kaldığımız Koronavirüs salgını, ekonomik, ticari ve sosyal hayatımızı sil baştan değiştirdi. Etkisini bilmediğimiz tedavi yöntemlerini sınırlı bildiğimiz bilgilerle salgına karşı direnmeye çalışıyoruz. Bilim insanlarının özverili çalışmaları sonucunda tedavi yöntemleri geliştirildi ve salgını sona erdirebilecek en büyük umut olan aşı devreye girdi. Eğitimden sosyal hayatımıza, ticaretten ekonomiye kadar her safhada geri kalmamak, durmamak noktasında aşı olmazsa olmazımız oldu. Aşı olmak bireysel duyarlılık olduğu kadar aynı zamanda bir toplumsal sorumluluğumuz olmalıdır. Şu an yeni vakalarımızın ve hastanelerde tedavi gören, yatan hastalarımızın çok büyük bir kısmı ne yazık ki aşısı tamamlanmamış kişilerden oluşmaktadır. Kısıtlama günleri ve yaşananlar hatırlanırsa, asla geri dönmeyi istemiyoruz. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart. Aşısız biri için bugün dünden daha riskli. Kesinlikle aşı olmayı unutmayalım. Yersiz kaygılarla sevdiklerimizin hayatını riske atmayalım ve en önemlisi “Aşı olduk diye, Maske Mesafeyi elden bırakmayalım" ifadelerini kullandı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA