Çeşmeli- Taşucu Otoyol projesi ihalesi neden ertelendi?


Çeşmeli- Taşucu Otoyol projesinin Çeşmeli- Kızkalesi kesimi için ihalenin 3. Kez ertelendiğini hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na tepki göstererek, “Söz konusu ihale önce 13 Temmuz’a, sonra 17 Ağustos’a şimdi de 23 Eylül’e ertelendi. Yine neden ertelendiğinin hiçbir gerekçesi yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı gerekçesini açıklamak zahmetinde dahi bulunmuyor. İstediğiniz yandaş şirketleriniz ihaleye hazır mı değildi Sayın Bakan?” diye sordu.

 

Tarih : 19 Ağustos 2021 Perşembe 11:17

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte milletvekillerinin halk adına denetim görevlerinin kısıtlandığını hatırlatan CHP’li Başarır, “Bizler, kendi şahsi meraklarımızdan değil halk adına ilgili bakanlara soru soruyoruz. İktidarın bakanları da bu sorulara 15 gün içerisinde yanıt vermek zorunda. Zamanında sorulara yanıt verilmediği ya da hiç verilmediği gibi zaman zaman verdikleri yanıtlarla da aklımızla dolayısıyla yurttaşlarımızın aklıyla dalga geçilmektedir” dedi.


SORULARA CEVAP VERMIYORSAN O KOLTUKTA NEDEN OTURUYORSUN?


5 Temmuz 2021 tarihinde, 7/48236 sayılı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğluna, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’ndan geçen araçlara ve hazine garantili ödemelere ilişkin yazılı soru önergesi verdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “ Yazılı soru önergesindeki sorularım gayet anlaşılır, net ve somut bilgiler talep etmesine rağmen Sayın Bakan zahmet edip, ‘YİD projelerinde tüm iş ve işlemler mevzuatına uygun olarak, Uygulama Sözleşmelerinde yer alan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir’ yanıtını vermiş. Bizler de bu uygulamaların ne kadar doğru olup olmadığını öğrenmek için halk adına soruyoruz Sayın Bakan. Sorulara cevap vermiyorsan o koltukta neden oturuyorsun?” sözlerini dile getirdi.


YANDAŞ BASINA VAR, MİLLETVEKİLLERİNE YOK


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın, yandaş basına işine geldiği gibi bilgi verip yapılan uygulamaların başarılı olduğu algısını oluşturma çabasında olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Sayın Bakan, Zafer Şahin dahil birçok yandaş gazeteciye bilgi veriyor, ancak muhalefet milletvekillerinin millet adına sorduğu sorulara yanıt vermiyor. Bu sorulara yanıt vermek zorundasınız Sayın Bakan. Görev ve sorumluluklarınızı bilmiyorsanız öğrenin ya da o koltuğu terk edin!” sözlerini ifade etti.


YANDAŞ ŞİRKETLERİNİZ İHALEYE HAZIR DEĞİL Mİ?


Çeşmeli- Taşucu Otoyol projesinin Çeşmeli- Kızkalesi kesimi için ihalenin 3. Kez ertelendiğinin Resmi Gazete ’de yer aldığını ifade eden CHP’li Başarır, “Söz konusu ihale önce 13 Temmuz’a, sonra 17 Ağustos’a şimdi de 23 Eylül’e ertelendi. Yine neden ertelendiğinin hiçbir gerekçesi yok. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı gerekçesini açıklamak zahmetinde dahi bulunmuyor. İstediğiniz yandaş şirketleriniz ihaleye hazır mı değildi Sayın Bakan?” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA