Demirören, kredinin ne kadarını ödedi?


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen verdiği soru önergesinde Demirören Holding’in 2018 yılında Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan çektiği 750 milyon dolarlık krediyi sormuştu. Bakan Lütfü Elvan önergeye verdiği yanıtta “Banka sırrı ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden bilgilerin paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” dedi. CHP Milletvekili Alpay Antmen bu yanıta tepki göstererek, "Demirören Holding, 2018 yılında Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan çektiği 675 milyon dolarlık kredinin şu ana kadar ne kadarını ödemiştir? Faiz ödemesi yapılmış mıdır? Bu faiz tutarı şu anda ne kadardır? Kredi borcu ödenmediyse icra ve takip işlemleri başlatıldı mı?" diye sordu.

 

Tarih : 17 Ağustos 2021 Salı 13:18

Demirören’in Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredinin akıbetine ilişkin sorulara AKP’li Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’dan “Banka ve müşteri sırrı” karşılığı geldi. Antmen, Ziraat Bankası’nın çiftçiyi desteklemesi gereken halkın bankası olduğunu belirterek “Buradan Demirören Holding’e bir medya grubunu satın alması için 750 milyon dolar ödenmiş. Bu para vatandaşın parası. Bu paranın 3 yıldır geri ödemesi başlamamış belli. Tek kuruş ödememişler. Çiftçi kan ağlarken, vatandaş açlıktan intihar ederken, yoksulluk altında ezilen vatandaşın parasını holdinge peşkeş çekmişler. Ben iktidara şahsi paralarını sormadım, halkın parasını sordum. Vatandaşın ve yetim hakkının parasını sorduğum önergeye ‘Bankacılık sırrı ve müşteri sırrı’ diyorsan orada soygun ve talan vardır demektir.” dedi.


İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI MI? 


Açıklamasında, “Yaşanan süreçten ve iktidarın sessizliğinden anlaşılıyor ki Demirören Holding çektiği krediyle ilgili hiçbir geri ödeme yapmamış. Demek ki Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları bu nedenle varlık fonuna alındı ve denetimden kaçırıldı. Kamu bankalarındaki kaynaklar çiftçi ve esnaftan esirgeniyor. Ziraat Bankası çiftçinin traktörüne, evine ve tarlasına el koyuyor ama iş Demirören Holding’in borçlarına gelince banka yönetimi ve iktidar ortada yok. Varlık fonuna devredilen banka ve şirketlerin Sayıştay denetimine açılması gerekiyor" ifadelerini kullanan Antmen, "Demirören Holding, 2018 yılında Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan çektiği 675 milyon dolarlık kredinin şu ana kadar ne kadarını ödemiştir? Faiz ödemesi yapılmış mıdır? Bu faiz tutarı şu anda ne kadardır? Kredi borcu ödenmediyse icra ve takip işlemleri başlatıldı mı? Ziraat Bankası Ocak 2018 yılından bu yana kaç takip ve icra işlemi başlattı? Bu kredileri çeken meslek grupları nelerdir? Banka; bahsi geçen süre zarfında kaç taşınmaz ve taşınır mülke haciz işlemi uygulamıştır? Bunlar nelerdir?” diye sordu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA