Hamit Tuna sessizliğini bozdu 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in MHP’ye ’Küçük ortak’ benzetmesine tepki gösteren MHP’li Hamit Tuna, "Mersinlilere birinci ağızdan “Seçilirsek hiçbir kimseyi işinden etmeyeceğiz” diye namus sözü verip, oy alıp, seçilerek makam sahibi olunca; akla hayale gelmeyecek, mesnetsiz savunmalarla sözünden dönmek ve çaldıkları minareye kılıf olarak “İşe gelmeden maaş alıyorlardı” iftirasına sığınmak gibi absürt işlerle gündemi geçiştirmek, höt höt yaparak haklı çıkmaya çabalamak gibi zayıf, hadsiz, nezaketsiz haller sergilemek bizleri iyi bir noktaya taşımayacaktır" dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2021 Çarşamba 13:02

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in MHP'ye 'Küçük ortak' benzetmesi, 2019 yerel seçimlerinde rakibi olan ancak seçimi kaybeden Cumhur İttifakı Adayı Hamit Tuna'yı kızdırdı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tuna, "Büyükşehir Meclis toplantıları Mersin’in tüm sorun ve çözümlerinin, her partiden seçilmiş olan meclis üyelerinin katılımı ile konuşulduğu, tartışıldığı ve yasaların müsaade ettiği şekli ile karara bağlandığı platformlardır. Bütün üyeler, meclise girdiklerinde parti rozetlerini bir kenara bırakarak Mersin’in sorunları ve çözümleri için ortak bir yol bulmaya çalışırlar. Burada önerilen, bahse konu olan her şey belediye başkanı yönetiminde konuşulur. Bu bağlamda, geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında Sayın Büyükşehir Belediye Başkan’ının; Mersin’in sorunlarından biri olan ve 3 bin 600 belediye çalışanının performans bahanesi ile işten çıkarılmasını gündeme taşıyan Sayın Mahmut Tat’ın söylemlerine yanıt vermek yerine, üstten bakan bir tavırla geçiştirmeye çalışması yanlıştır" dedi.


VERDİĞİNİZ SÖZ NE OLDU?


Seçer'in kkinci yanlışının ise yerel siyasete genel siyaseti karıştırmayın derken, bir sonraki cümlede Milliyetçi Hareket Partisi’nin hayal ettikleri oy oranını belirterek “Küçük ortak” benzetmesi yapmak olduğunu iddia eden Tuna, "Tüm bunların devamında yıllardır bu ülkenin birlik ve beraberliğinin yılmaz savunucusu olan Ülkü Ocakları’nı Türkü ocakları benzetmesiyle yermeye çalışmak üçüncü ve daha büyük bir yanlıştır. Retorik, lafın gelişi diyerek açıklama yapmak söylenen sözün yanlışlığını değiştirmez. Ülkü Ocakları’nda yetişen gençlerin bu ülkeye, millete bakış açılarını anlamak bazı kafalar için mümkün değildir. Biliyorsunuz Ülkücü Milliyetçi Hareket çok sorgulandı. Özellikle de Türkiye üzerinde kötü emeller besleyen iç ve dış mihraklı mahfillerin yandaş, yoldaş, savunucu ve sevicileri tarafından, ama Allah’a şükür Ülkücü Milliyetçi hareket her sorgunun altından alnının akıyla çıktı. Fakat aynı şeyi yalan dolan siyaseti yapanlar için söyleyemeyiz. Sadece seçilmiş olmak için, hatta sevgili Mersinlilere birinci ağızdan “Seçilirsek hiçbir kimseyi işinden etmeyeceğiz” diye namus sözü verip, oy alıp, seçilerek makam sahibi olunca; akla hayale gelmeyecek, mesnetsiz savunmalarla sözünden dönmek ve çaldıkları minareye kılıf olarak “İşe gelmeden maaş alıyorlardı” iftirasına sığınmak gibi absürt işlerle gündemi geçiştirmek, höt höt yaparak haklı çıkmaya çabalamak gibi zayıf, hadsiz, nezaketsiz haller sergilemek bizleri iyi bir noktaya taşımayacaktır" ifadelerini kullandı.


"SONUNDA KAYBEDECEKSİNİZ"


"MHP ve Ülkü Ocakları hep vardı ve hep var olacaktır. Bu hareketin gayesi ve kudreti alınan oyla hiçbir zaman ölçülmemiştir ve ölçülmeyecektir. Bunu herkesin bir kez daha akıllarının bir köşesine yazmaları gerekmektedir. Hamaset ve siyaset sosuna batırılmış habis bir ur gibi içten içe çürüten, içten içe kuşatan, ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. İstediğiniz kadar seçilmiş olun, aynı zamanda adil olmadığınız sürece, sevgili Mersinlilerin gönlünde sizlere asla yer yok" ifadelerini kullanan Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Seçilmiş olmanız “Geçerli” olmanız anlamı taşır “Haklı olduğunuz anlamı taşımaz. Herkes kafasına şunu iyice soksun! İstedikleri kadar etkin, istedikleri kadar yetkin, istedikleri kadar seçilmiş olsunlar. İstedikleri kadar takla atıp, istedikleri kadar allayıp pullasınlar. İstedikleri kadar uçup, istedikleri kadar karalama, iftira, Halk adamı (!) palavralarıyla milleti kandırmaya çalışsınlar, haksızlığa ve hukuksuzluğa devam ettiğiniz müddetçe; belki kafamızı karıştıracak, belki bizi biraz uğraştıracaksınız, ama eninde sonunda kaybedeceksiniz. Çağdaş demokrasi, insan hak hürriyeti ve milletimizin her ferdine saygı prensibi gereği, tercihlerini mevcut belediye yönetimden yana belirlemiş ya da eksik bilgiden dolayı destek vermeye devam eden bütün Mersinlilere saygılıyım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA