Yeni hedefi olimpiyatta madalya


Olimpiyatlarda sırıkla atlamada finale kalan ilk Türk atlet olan ve Türk atletizm tarihine geçen Ersu Şaşma, Mersin’de çalışmalarına yeniden başladı. Çalışmalarını hocasız sürdüren Şaşma, 2024 yılındaki olimpiyatlarda madalya almayı hedefliyor.

 

Tarih : 11 Ağustos 2021 Çarşamba 12:31

Milli atlet Ersu Şaşma, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda finalde yarıştı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde sırıkla atlama finalinde 14 sporcuyla madalya için mücadele eden Ersu Şaşma, 5.55 metreyi ilk hakkında geçmeyi başardı. Bir sonraki aşama olan 5.70 metreyi ikinci denemesinde geçen milli sporcu, aynı zamanda Türkiye rekoru olan 5.80 metreyi ise 3 hakkında da geçemedi. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tarihi bir başarıya imza atarak, erkekler sırıkla atlamada finale kalan ilk Türk atlet olarak adını Türk spor tarihine yazdıran 21 yaşındaki sporcu, elde ettiği sonuçla 10’uncu oldu. Yarışmanın ardından Mersin'e dönen sporcu, çalışmalarına yeniden başladı. Öncelikle önümüzdeki yıl yapılacak olan Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmak isteyen milli sporcu, ardından 2024 olimpiyatlarında ilk 3'e girme hedefinde.


"İLERDEKİ BÜYÜK YARIŞLARDA İLK 3'E GİRMEYİ PLANLIYORUZ"


Olimpiyatta yaşadıklarını ve hedefleriyle ilgili İHA muhabirine konuşan Ersu Şaşma, bu spora 2014 yılında beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de birçok rekor kırdığını vurgulayan Şaşma, “Avrupa ve dünyada bugüne kadar çok bir başarım olmamıştı. Bu sene finallere kalmaya başladık. Olimpiyatlara da bu sene gittik. İnşallah ilerdeki büyük yarışlarda da ilk 3'e girmeyi planlıyoruz. Tabi bu sene olimpiyatlara gitmek benim için çok güzel bir duyguydu. İbrahim Hocamızla verdiğimiz savaşın meyvesini bu sene yemeye başladık. Onun emeğinin karşılığını verdiğim için ayrıca mutlu oldum zaten. Benim için çok bir tecrübe oldu, çok güzel duygular içindeydik. Gerçekten o duyguyu bütün sporcuların yaşamasını isterim. İnsana çok güzel şeyler katıyor. İnşallah 2024’te daha iyi bir tecrübe ile atlayacağız” şeklinde konuştu.


"DAHA IYI HAZIRLANIP, DAHA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞIM"


Olimpiyatlarda finale kalmanın kendisini ayrıca mutlu ettiğini kaydeden Şaşma, “Aslında biraz da moralim bozuldu. Çünkü istediğim dereceyle finale kalmadım. Ancak sonuca bakmak lazım. Türkiye’de ilk kez bu branşta finale kalan sporcu oldum. İnşallah diğer yarışmada da finalde değil de madalyayı almak istiyorum. Tabi özellikle final benim için çok zor geçti. Çünkü orada tek başıma, hocasız yarıştım. Sağ olsunlar federasyon başkanı, kurul üyeleri, birçok dışardan Türk hoca bana yardım etti. İbrahim hocamı orada daha çok aradım. Orada sürekli onun dediklerini düşünerek, sanki orada benim yanımdaymış gibi davranarak atlayış yaptım. Bu kadar yapabildim. Daha iyisi olur muydu belki ama o olsaydı kesin madalya gelirdi diye düşünüyorum. Daha iyi hazırlanıp, inşallah daha büyük başarılar elde edeceğim. 2024 olimpiyatlarında tabi ki madalya almak istiyorum ama şu anda seneye Avrupa ve dünya şampiyonası var. Onlara gidip, madalya almak istiyorum. Olimpiyatlara da o süreçte iyi hazırlanıp, orada da madalya kazanmak istiyorum. Alacağıma da inanıyorum” ifadelerini kullandı. Genç sporcunun antrenörü İbrahim Halil Çömlekçi, ocak ayında geçirdiği kalp krizi sonrası 49 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA