Felaketler üzerinden siyaset yapılmaz!


Orman yangınları ve Konya’da işlenen vahsi cinayetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, "Ülkemiz, Dünya genelinde son yıllarda orman varlığını en çok artıran ve en çok ormanlarını koruyan ülkelerin başında gelmektedir. Her zaman gurur duyacağımız bir Orman teşkilatımız var. Hem hava da hem de karada ciddi bir yangın söndürme gücümüz bulunmaktadır. Orman teşkilatı başta olmak üzere devletimizin bütün kurumları sahadadır. Ve canları pahasına bir savaş vermektedirler. Muhalefetin sert bir şekilde algı üzerine eleştiriler yapması askeriye ve emniyet teşkilatından sonra en çok şehidi olan orman teşkilatımıza yapılan büyük bir haksızlıktır. Gün bir ve beraber olma günüdür. Felaketler üzerinden siyaset yapılmaz" dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2021 Cumartesi 18:46


Hüseyin KIRKGÖZ


 Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, gündemde yer alan orman yangınları ve Konya’da işlenen vahsi cinayetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, özelikle ülke gündeminde olan orman yangınlarından ve Konya’da işlenen cinayet hakkında konuştu. Çıkan yangınlar hakkında düşüncelerini aktaran Ateş, alevlere müdahalelerin yeterliliği, yanan ağaç yapısına değindi. Başka bir konu olan Konya’daki cinayet hakkında da konuşan Başkan Ateş, cinayetle alakalı sosyal medyada da yapılan paylaşımlarla değindi. Öncelikle çıkan yangınlarla alakalı düşünceleri aktaran Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, kaybedilen canlara Allah’tan rahmet diledi. Orman teşkiltının elinden geleni yaptığın belirten Başkan Ateş, “Öncelikle yangınlarda kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Çok üzücü bir süreçten geçiyoruz. Birçok bölge de ormanlarımız cayır cayır yanıyor. Yangın bölgelerinde canları pahasına savaşan 182 yıllık bir Orman teşkilatımız var. Ellerinden geleni yapıyorlar. Birçok noktada yangın kontrol altına alındı. İnşallah yakın zaman da tamamen yangın kontrol altına alınacaktır. Hepimizin tek isteği bu” diye konuştu.


“KAHRAMANLARIMIZIN MORALLERINI YÜKSEK TUTMAMIZ LAZIM”


Yangınlara müdahale konusunda yapılan eleştirileri haksız bulduğunu ifade eden Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, orman teşkilatından gurur duyduğunu ve yapılan eleştirilerin yapılmış bir haksızlık olarak nitelendirerek, “Ülkemiz, Dünya genelinde son yıllarda orman varlığını en çok artıran ve en çok ormanlarını koruyan ülkelerin başında gelmektedir. Her zaman gurur duyacağımız bir Orman teşkilatımız var. Hem hava da hem de karada ciddi bir yangın söndürme gücümüz bulunmaktadır. Özellikle Akdeniz ve Ege de rüzgârın da etkisi ve sıcaklığın yüksek seviye de olması yangın söndürme konusunda bizleri zor durumda bırakmaktadır. Orman teşkilatı başta olmak üzere devletimizin bütün kurumları sahadadır. Ve canları pahasına bir savaş vermektedirler. Muhalefetin sert bir şekilde algı üzerine eleştiriler yapması askeriye ve emniyet teşkilatından sonra en çok şehidi olan orman teşkilatımıza yapılan büyük bir haksızlıktır. Yangın bölgesi de bir cephedir cephede mücadele eden kahramanlarımızın morallerini yüksek tutmamız lazım. Gün bir ve beraber olma günüdür. Felaketler üzerinden siyaset yapılmaz" dedi.  Kamuoyunda konuşulan diğer bir konu olan çam ağaçlarının çok çabuk yanıyor, neden ceviz, badem, üzüm gibi ağaçlar dikilmediği konusunda da konuşan Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, sayılan ağaçların sürekli ilgi isteyeceğini ve yaban hayata uygun olmadığını belirterek, "Orman teşkilatı bal ormanları kurdu. Kamuoyunda tamamen yanlış bilgilendirme üzerinden toplumda farklı bir algı yaratılmak isteniyor. Ceviz, badem, üzüm gibi ağaçlardan meyve bahçesi yapılır. Çokta güzel olur. Ancak bu türler sulama ve gübreleme gerektirir. Aynı zamanda geniş aralıklarla dikildikleri için erozyon önleme, karbon tutma, oksijen üretme gibi ekosistem hizmetleri de düşük olur. Yaban hayatına uygun değillerdir. Bundan dolayı da tercih edilmemektedirler. Ayrıca Orman teşkilatı köylere yakın köy halkının ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte olan bal ormanları oluşturmaktadır. Bu konuda da elinden geleni fazlasıyla yapmaktadır” şeklinde konuştu. 


“ANADOLU HEPİMİZİN”


Konya’da 7 kişinin canice katledildiği olay hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ateş, olayı siyasi yerlere çekmenin çok yanlış olduğunun altını çizerek, "Ülkece birlik beraberliğe sahip çıkılması gerekir. Cani bir şekilde öldürülen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kelimelerin tükendiği bir yerdeyiz. Korkunç derecede üzücü bir olay. Bir insanı bu kadar canileştiren psikoloji ne olabilir. Bir insanı bu kadar alçaklaştıracak ne olabilir. İnsanlığın bu hale gelmesi daha da korkunç bir durum. Hep birlikte toplumun yeniden inşası için mücadele etmeliyiz. Anadolu gibi binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış kardeşliğin coğrafyasında bu tarz olayların yaşanmaması için hepimiz bedenimizi dahi taşın altına koymalıyız. Olayı siyasi bir platforma çekmek büyük bir yanlıştır. Konya yüzyıllardır Kürtlerin yaşadığı Mevlana’nın diyarıdır. Kulu, Cihanbeyli, Yunak Kürtlerin yoğun bir şekilde yaşadığı yerlerdir. Konya da bu olay karşısında en az Mardin kadar, en az Diyarbakır kadar en az Kars kadar üzülmüştür. Ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmalıyız. Böyle vahşilik ve caniliklerin bir daha yaşanmaması için insanlığımıza sımsıkı sarılmalıyız. Anadolu hepimizin. Yanı başımızda gerek ırk gerek mezhep üzerine yaşanan iç savaşların nasıl da vahim sonuçlara sebep olduğunu görmekteyiz. Kan emici baronların tek isteği ülkemizi parçalamaktır. Bu oyunlara düşmemeliyiz. Bu oyunları bozacak olan birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamızdır” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA