MHP’li Kılavuz, CHP’li Seçer’i Mersinlilere şikayet etti


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işçi çıkarmaya devam etmesine tepki gösteren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Mersinli vatandaşlarımıza şikayet ediyor ve Mersinli vatandaşlarımızın da vicdanına havale ediyorum. Gelinen noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmalar normalleşmiş, baskılar ve sürgünler olağan hale gelmiştir" dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2021 Cumartesi 15:39

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Kılavuz Türkiye’de çıkan yangınlar hakkında açıklamalarda bulunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan işçiler hakkında da konuştu.  38 ilde aynı anda başlayan yangınlarda yeşil vatanın çok büyük zarar gördüğünü belirten Kılavuz, “Çok şükür devletimiz bütün imkanlarını seferber ederek yangınları büyük ölçüde kontrol altına almıştır. Ahırları ve hayvanları yanan vatandaşlarımızı tespit edip, mağduriyetleri giderilerek yaraları inşallah tez zamanda sarılacaktır. Bizler de orman yangınlarının ilk gününden Mersin’de dertleriyle dertlenip, sıkıntılarını çözmeye çalışıp inşallah bu zorlu günde bir dayanışma örneği hep beraber sağlayacağız” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI EMEK VE EMEKÇİLERİN DÜŞMANLIĞINA HIZ VERMEKTEDİR”


Türkiye’nin birçok yerinde insanların yangınlarla mücadele ettiği zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesinin, bu süreçte işten çıkarmalara devam ettiğine dikkat çeken Kılavuz, “Başta Mersin olmak üzere cennet vatanımızın birçok yerinde yangınlarla mücadele sürerken, ekiplerimiz canını dişine takarken Mersin Büyükşehir Belediyesi büyük bir skandala imza atarak toplu işten çıkarmalara devam etmiştir. İnsanlarımız evsiz barksız kalıp, nice canlarımız hayatlarını kaybederken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı dertleriyle dertlenmek yerine, insanların ekmeklerine kan doğramaya devam etmektedir. Ülkemiz oldukça zor zamanlardan geçerken, milletçe kenetlenmeye ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı parçalamayı ve ideolojik tutumlarla, partizanca tavırlarla emek ve emekçilerin düşmanlığına hız vermektedir. Yangınlardan dolayı birçok insanımızın evine ateş düşmüşken, bir ateş de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından işlerinden çıkartılmışlardır ve maalesef emeğiyle, alın teriyle çalışan garip, fakir, fukara insanlarımız çok zor günler yaşamakta, dünyaları başlarına yıkılmaktadır. Bugün yine belediye çalışanlarımızın emekleri hiçe sayılmıştır. Onca emeğin, nice hizmetin karşılığı bu olmamalı” şeklinde konuştu. 


“MHP’Lİ OLDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARMAK HANGİ AHLAK ANLAYIŞINA DAYANMAKTADIR”


“Vatanını, milletini, devletini sevdiği için işten çıkarmak hangi ahlaka, hangi vicdana, hangi siyasi anlayışa bağdaşmaktadır, dayanmaktadır” diyen Kılavuz çıkarılan işçilerin sadece MHP üyesi oldukları için işten çıkarıldığını öne sürdü. Kılavuz, “Kocası MHP’li olduğu için bir kadının eline süpürge verip, cadde ve sokaklarda temizlik yaptırmak hangi insanlığa, hangi ahlaka, hangi belediyecilik anlayışıyla bağdaşmaktadır? Bu insanlarımıza da, kadınlarımıza da, milletimize de yapılabilecek en büyük saygısızlıklardandır, en büyük ahlaksızlıktır ve kadına yapılabilecek en büyük şiddettir. Buradan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Mersinli vatandaşlarımıza şikayet ediyor ve Mersinli vatandaşlarımızın da vicdanına havale ediyorum. Gelinen noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmalar normalleşmiş, baskılar ve sürgünler olağan hale gelmiştir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinden önce hiçbir belediye çalışanını işten çıkartmayacaklarına dair namus ve şeref sözü verirken CHP belediyeleri hiçbir ahlaki değere sığmayan işten çıkarmalarına devam etmektedir. Bütün belediye çalışanlarımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bizim üzerimize düşen bir vazifedir ve bunun karşısında hep birlikte duracağız” diye konuştu. 


“ÇIKARILAN İŞÇİLERİN SORUMLUSU BURHANETTİN KOCAMAZ’DIR”


Mersin’de işten çıkarmalarının bir diğer sorumlusunun Burhanettin Kocamaz olduğunu iddia eden Kılavuz, “Büyükşehre başkanlık yapan 52 yıllık şanlı, şerefli partimizde hiç kimseye nasip olmayacak makamlarda bulunmuştur. Diğer partilerle beraber Mersin’in kaderiyle oynayan, davamıza, partimize ve şehitlerimize her türlü haksızlığı yapmıştır, ihaneti yapmıştır. Bunu idrak edemeyen Burhanettin Kocamaz sokaklara, meydanlara çıkarak mağdur edebiyatı oynayarak tiyatro çevirmeye devam etmektedir. Kendi varlığını Milliyetçi Ülkücü hareketinin, partimizin varlığının üstünde tutup hizmet ettiği kapıya ihanet ederek asıl karakterini, kimliğini, kişiliğini ortaya koymuş, aday gösterilmeyince de kırk kapıyı dolaşıp gündeme gelme çabaları tam bir rezilliktir. Binlerce belediye çalışanlarımız haksız, hukuksuz yere işten çıkarılırken mutlu musun, huzurlu musun? Mersin’de işten çıkarılan işçilerin sorumlusu Burhanettin Kocamaz’dır” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA