Kent protokolü bayramlaştı


Kurban Bayramı’nın ilk gününe yoğun bir bayramlaşma programı ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve kent protokolünün de katılımıyla resmi kurumlara bayram ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından Başkan Seçer, Mersin Valiliği’nin Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Pandemi dolayısıyla belirli sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Su, sabah bayram namazını kıldıklarını ve akabinde vatandaşlarla pandemi kuralları çerçevesinde bayramlaştıklarını söyledi.

 

Tarih : 21 Temmuz 2021 Çarşamba 13:19

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşmada Vali Su’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, milletvekilleri ile il ve ilçe protokolü eşlik etti. Önce kamu görevliler ile bayramlaşan Su, ardından vatandaşlar ve basın mensuplarıyla bayramlaştı. Pandemi dolayısıyla belirli sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Su, sabah bayram namazını kıldıklarını ve akabinde vatandaşlarla pandemi kuralları çerçevesinde bayramlaştıklarını söyledi. Burada da halk bayramlaşmasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Su, "Bu huzur ve güven ortamını bizlere bahseden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Bayramlar milli ve dini günlerimiz bizim için çok özel günlerdir. Bugünler bizim birbirimize daha fazla kenetlendiğimiz, birbirimize daha fazla kardeşlik bağları kurduğumuz güzel günlerdir. Bu vesileyle Kurban Bayramı da bunu sağlayacaktır" dedi.

 

"BAYRAMIN GÜZELLIKLERINI, SEVINCINI HEP BIRLIKTE PAYLAŞALIM, YAŞAYALIM"


Bu bayramda kurban kesen ve kesmeyen vatandaşların olacağına vurgu yapan Su, "Mutlaka paylaşmak çok önemli. Yine bayram dolayısıyla büyüklerimizin gönüllerini, dualarını alalım. Küçüklerimizi sevindirelim. Varsa çevremizde, mahallemizde şehit ailelerimizi, gazilerimizi ziyaret edelim. Onların da gönüllerini alalım. Bayramın güzelliklerini, sevincini hep birlikte paylaşalım, yaşayalım. Bu duygularla vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Bayramın tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Tabi şunu da unutmayalım. Bu bayramlaşmada pandemiden dolayı maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Yola çıkacak vatandaşlarımızı da ayrıca şunu söylüyorum. Mutlaka yol güzergahında trafik kurallarına mutlaka uyalım. Bir kere kemer takmadan yola çıkmayalım. Bunun dışında telefonla konuşmayalım, hız kurallarına uyalım ve uykusuz yola çıkmayalım. İnşallah yola çıkacakların da yolları açık olsun" diye konuştu.


SEÇER, SU KULLANIMI VE ÇEVRE TEMIZLIĞI UYARILARINI YINELEDI


“Bayramımız kutlu olsun” sözleri ile konuşmasına başlayan Başkan Seçer, bu bayramın öncelikle tüm dünyaya sağlık getirmesi temennisinde bulundu. Mersin’in bugünlerde birçok yerli ve kısmen de yabancı turisti ağırladığını kaydeden Seçer, “Hava sıcaklığı da son derece yüksek. Doğal olarak bölgenin nem oranı da yüksek. Bunların getirdiği bazı yan etkiler var. Bir tanesi su kullanımı çok fazla. Hoş, dönem de su açısından sıkıntılı bir dönem. Kuraklık yaşadığımız dönemler. Su kullanımına dikkat etmemiz gereken bir bayram. Özellikle bugün kurban kesimlerinin olduğu bir gün. Mümkünse vatandaşlarımız çok dikkatli su kullanımı yapsınlar. Tasarruflu kullansınlar. Diğer taraftan bahçe sulamalarını yapmasınlar ya da yapıyorlarsa bile onu çok asgaride tutmaları gerekiyor. Diğer taraftan kurban kesimlerini hoş olmayacak görüntülere sahne olacak biçimde yapmamalarını istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da bu konuda zaten gerekli tedbirleri aldık” dedi. Çevre temizliği konusunda da vatandaşlara özen göstermeleri çağrısını yineleyen Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Özellikle insanların şu an yoğun olduğu yaylalarda, sahillerde buna özen göstermemiz gerekiyor. Kent merkezi, ilçe merkezleri ya da Mersin’in il merkezi şu anda normal nüfusuna göre boşalmış görünüyor. Nüfus daha çok sayfiye yerlerine, yaylalık ve sahil bölgelerine kaydı. Orada hem su kullanımı hem temizlik hem de kurban kesimi konusunda vatandaşlarımız daha dikkatli davranırlarsa biz de belediye olarak zaten bayram süresince 7/24 hizmet etmeye hazırız. Ben de Belediye Başkanı olarak zaten bölgemdeyim. Yarın sabahtan itibaren özellikle yaylalık bölgelerde geziler yapacağız. Herhangi bir sorun, sıkıntı karşısında Alo 185 ya da Teksin Çağrı Merkezi aracılığıyla dileklerini, şikayetlerini, sorunlarını bize ulaştırabilirler. Hep beraber güzel, hoş, mutlu, sorunlardan uzak bu bayramı geçirmek istiyoruz. Nice güzel bayramlar olsun." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA