Söz değil icraat bekliyoruz!


Nakliyeciler Sitesi sorununun çözülmesi gerektiğinin altını çizen MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, "Mersin trafiğini de girişi de allak bullak ediyor. Yıllardır yine bir nakliyeciler sitesi yapılması için sürekli mücadele ediyor. Artık zamanı geldi. Bu işi kimler yapacaksa Büyükşehir, Akdeniz ya da Toroslar belediyesi. Devletin hangi kurumu ise söylüyoruz yapılmalı. Atıl duran kamu kurumu arazileri, hazine arazileri var. Buraları muz serası yapmak için kiraya veriyorlar. Nakliyeciler Sitesi’nin bir yıl içinde yapılması gerekli. İş hacmi artacak insanlar daha çağdaş koşulda çalışma fırsatı bulacak. Artık konuşma bitmeli icraat gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2021 Cumartesi 17:40

Necdet TAŞ


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kanal 33 TV’de Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Nabzı programının canlı yayın konuğu oldu. Bayram tatilinde herkesin pandemi kurallarına uyması gerektiğinin altını çizen Kızıltan, "Bizim düğünden 15 gün önce yasaklar başladı. Sonra tekrar aradım Haziran’dan sonra yapalım diye. Yine yapma dedi. İkinci dalga gelecekmiş ve gerçekten ikinci dalga geldi. Ardından 3. dalganın da hangi ay başlayacağını söyledi. Henüz her şey bitmedi. Ama herkes bir rahatlama içine girdi. Artık birbirimizi görünce bu öpüşmeden vazgeçilmeli.  Bayramda birbirimizi korumak adına, işyerlerimizi korumak adına tedbirlere daha çok uymalıyız. Kalabalıklarda olmamalıyız. Kurallara riayet etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 


"HALK DIRENIŞ GÖSTERDI"


15 Temmuz hain darbe girşiminin yıdönümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kızıltan, "15 Temmuz Türkiye’de darbelerle ilgili simge oldu. Halk bir direniş gösterdi. Demokrasi dışı bir harekete, ülkenin yönetimine el koymak isteyen bir gruba ya da gruplara direniş gösterdi. Bu nedenle simge oldu. Ancak o rapor tam olarak açıklanmayınca, bu işin içinde kimlerin olduğunu da bilemiyoruz. Neden bu duruma geldi. Bu darbe kalkışmasını yapan cemaat mi tarikat mı neyse neden bu kadar güçlendi Türkiye’de? Birçok kurumun içine göz göre göre nasıl sızdı bilmiyoruz. Bir ara terör örgütü ilan edilmişti ve yanlış hatırlamıyorsam Ecevit Hükümeti zamanında Amerika’ya kaçtı. Sonra bu karar kaldırıldı. İşte ne oldu, ne hatalar yaptık ve bu darbe girişimine geldik, orduda, hükümet içinde, muhalefet içinde, kamuda, iş dünyasında, okullarda nasıl örgütlendi. Niye biz bunların bu kadar örgütlenmesine izin verdik. Neyi düşünerek izin verdik? Eğer bu rapor bunun nedenlerini içeriyorsa bundan sonra da ne yapmamız gerektiğini bilir ve yaparız. Yine buna benzer cemaatler var. Darbe girişiminden 15-20 gün sonra önemli bir makamdaki önemli bir yetkiliye şunu sordum: “Allah yardım etti de bir musibetten kurtulduk dedi. Dedim ki peki diğer musibetler ne olacak? Kimse yanıt veremedi. Bu, Türkiye’nin bir gerçeği dedi. Hayır değil. Türkiye’nin içine ülkeyi bu duruma sokmak için sokulan şeylerdir bunlar. Bu terör örgütünün bu duruma gelmesi diğerlerinin de gelmeyeceği anlamına gelmez. Çünkü mantalite, hedef, yol belli. Şimdiden Türkiye’yi tam demokratikleştirmek için bunların önlemlerini almalıyız. Bu nedenle rapor önemli Tüm Türk milletinin okuyup bu raporu değerlendirmesi gerekir. Hepimiz Türkiye’nin daha iyi olması, ticarette haksız rekabetin önüne geçilmesi için uğraşıyoruz. Bir takım gruplarda olduğu için kişiye haksız avantajlar sağlanmamalı. Aynı şey siyasette bürokraside de gerekli. Bir kesimin içinde olup o kesimin nüfusuyla makamlara gelmesi ne kadar yanlış. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti yönetiminde hiçbir grubun etkisi olmamalı. Liyakatli insanlar gelmeli.  Yıllardır zaten Mersin bu olumsuz konuyla ilişkilendirilir. Sadece şimdi değil. Demek ki biz Mersinliler olarak yumruğumuzu vuramıyoruz. Mersin’i yönetenler Mersin’i düzgün yönetecek. Usulsüzlük, yolsuzluk, kaçakçılık, haksız rekabet, karanlık yollardan para kazanma ne varsa bunları engelleyecekler. Geçenlerde yine akaryakıt operasyonu olmuştu. Gazetelerde çıktı, yüzyılın operasyonu diye. Ertesi gün her şey sustu. Ben Ankara’ya gittim ve önemli konumdaki bir yetkiliyle görüştüm. Dedim ki ben MTSO Başkanı olarak Mersin tarafından görevlendirildim. Hatta bu akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarca görevlendirildim. Bu operasyonun akıbeti nedir? Düzgün çalışan sektör temsilcileri soruyor. Kimler yapmış ortaya çıkarılsın istiyorlar dedim. Ama cevap alamadım. Bakılıyor, inceleniyor dendi. O günden bugüne bir şey yok gündemde" diye konuştu. 


"LİMANIN HER ŞEYİNE GÖZ YUMULMAZ"


Mersin Limanının yaptığı her düzenlemeye göz yumulamayacağının altını çizen Kızıltan, "Liman para kazandırıyor vergide bizi üst sıralara götürüyor diye her şeye göz yumulmaz ki. Mersin Limanı’nı kim işletiyorsa işletsin. Ben de işletsem para kazandırıyor diye beni ellemeyin olmaz. Ben bilmiyorum iddiaları, suçlu mudur ama denetlensin. Her şey denetlenip kimseye ayrıcalık gösterilmesin. Geçenlerde muz ithalatçıları geldi üyelerimiz. Şimdi hepimiz zan altındayız dediler. Muz ticaretinde gemiler Ekvador’dan çıkıyor konteynere yükleniyor. Oradan çıkıyor, Malta’ya uğruyor orada Pazar kuruluyor daha gemi içindeyken muzlar için pazarlık yapılıyor. Biz bilmiyoruz ki hangi konteyneri satın aldığımızı. Ben içinde 20 ton muz var sanıyorum gelip burada yakalanıyor benimkinde de arkadaşın konteynerde de çıkabilir. Hiçbir şey gizli saklı kalmaz. Bu teknolojide devlet bizim her şeyimizi izliyor. Teknoloji şirketleri bile her şeyimizi izliyor. 3 kez ben su bardağı diyeyim hemen su bardağı ile ilgili mesaj geliyor. Herkes takip ediliyor. Nasıl ortaya çıkarılamaz bu konular? Para çok kolay takip edilebilir. Adam birden zenginleşiyor ne yapıyor da zenginleşiyor? Gizli işler de kolay takip edilir çünkü her şey dinleniyor. Bir iki sektörde yolsuzluk oluyor tüm sektöre, Mersin’e mal ediliyor. Lütfen arkadaşlar ben söylüyorum Mersin’de görev yapan tüm birimler görevini iyi yapsın. İş dünyasını töhmet altında bırakmasın. Kimler böyle namussuzluk yapıyorsa onlar bulunsun gereği yapılsın" şeklinde konuştu. 


"HAVALİMANI BU SEFER TAMAMLANACAK"


Yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanına da değinen Kızıltan, "Havalimanı için yükleniciyi de tanıyorum. Bu kez havalimanının biteceğine ben de kanaat getirdim. Ankara’da kendisiyle sohbet ettik. Kararlı şekilde işi yürütüyor. Hatta bayramdan önce belki gelirim Mersin’e dedi ama gelemedi. Bayramdan sonra gelecektir. Ben basını da çağıralım ve yerinde tüm Mersin’de havalimanı inşaatının ne durumda olduğunu gösterelim dedim. Kamuoyu görecek, bilecek. Her şey şeffaf açık olacak. Eğer inşaat durduysa sıkıntı neyse destek olalım ve başlayıp yürüsün. O kadar çok yarım kalan, boş geçen zamanlar var ki bazı yatırımlarda bunları bizlerin söylemesi lazım.  Klasik eski tip bir siyasetçi düşüncesi. Bana oy vermeyene sıkarım. Mecbur kalır ki oy verilsin de hizmet getirilsin diye. Oysa sana oy vermeyen yere hizmet vereceksin ki o seçmen utanacak. Klasik, yanlış siyasetçi tavrının da Türkiye’de değişmesi lazım. Kazanlı – Tarsus’ta bir yatırımcı arkadaş var. Orada büyük bir golf oteli yatırımı planlıyor ve kararlı şekilde uğraşıyor. Bunda havalimanı inşaatının hızlanmasının da rolü büyük. Her şey dönüp dolaşıyor havalimanını hızla bitmesine bağlanıyor. Geçen Turizm Bakanlığı’na gidip görüştüm. Tahsis alan firmalara sorulacak. Başlıyor musun denecek. Ne zaman başlayacakları sorulup başlamadıkları durumda tahsisler feshedilecek. Yabancı yatırımcılar da Mersin’deki turizme ilgi göstermeye başladı. Bizim de bir turizm yatırımı durumumuz var. Her gün talepler geliyor bu işe girmek için. Yabancı yatırımcılar da geliyor ama biz öncelikle Mersinli yatırımcıları düşünüyoruz. Arta kalan olursa yabancı yatırımcıya vereceğiz. Her yere yatırımcı bulunur. Yapmıyorlarsa yapmasınlar. Cumhurbaşkanı’na söz verildi başlanıyor dendi. Yıllardır tahsisler sizin elinizde yapabilirdiniz. Türkiye’de sadece bu işi yapacak 5 tane firma mı var? Bankada paraları olan çok insan var. O insanları buralara yönlendirmeli. 13 Temmuz’da Taşuçu – Çeşmeli Otoyol ihalesi olacaktı ertelenmiş. Yeterli katılımcı sağlanmıyor. Biraz yatırım kararı almak zor mu bilemiyorum. Bir ay gibi fazla uzun değil sanıyorum" ifadelerini kullandı.   


"ARTIK KONUŞMA BİTMELİ İCRAAT GEREKİYOR"


"Şehir dışındaki Mersinlilerle ilgili projemizi yürütüyoruz. Büyükşehirden de katılımla bir ekip kuruldu. Büyük bir organizasyon olacak. Plan ortaya çıkınca kamuoyu ile paylaşacağız. Artık Mersin’de kurumların bir arada çalışması, fikir birliğine varıp projeleri birlikte yürütmesinde fayda var. Biz göreve geldiğimiz günden beri siyaset, parti falan düşünmeden hareket ediyoruz. Buradan yine halkımıza söylüyorum, tüm Mersinlilere söylüyorum. Hiçbir şekilde gruplaşma yapılmasın. Hem siyasete hem sivil toplum örgütlerinde. Biz çok fedakarca bir çaba gösteriyoruz bu ayrımcılığı bitirmek için.  Mersin’de birlikte yaşama kültürü çok yüksek. Arkadaşlar, dostlarım Mersinliler biz şu kadar kalabalığız, bu kadar gücümüz var, diğerleri biz de bir araya gelelim düşüncesinden vazgeçelim" diye konuşan Kızıltan, "Tüm Mersinliler bir araya gelsin. Kimse etnik kökenine, mezhebine göre yapılanmaya girmesin bu tür yapılanmalar kente zarar verir.  Türkiye’de yatırım deyince döviz faiz, hisse senedi, mal mülk geliyor. Türkiye’de nüfus oranına göre en yüksek mevduat olan kentlerden birisi Mersin. Atıl duran bankalarda çok para var. Tabi devletin özendirmesi lazım. Bir kez yatırım deyince akla bir sanayi yatırımı gelmesi lazım. Turistik tesis gelmeli, tarım işletmesi, enerji santrali gelmeli. Aklındaki dolara yatırayım düşüncesinden sıyrılmalı. Sermaye birleşimleri teşvik edilmeli. Devlet bir teşvik sistemi getirmeli ki küçük sermayeliler bir araya gelsin, deneyimler birleşsin. 5 kişi bir araya gelecek ki makinelerimiz, işçilerimiz birleşecek gücümüz artacak. Devlet bu tür teşvikler yapmalı. İtalya başlamış KOBİ’leri birleştirip güçlü sermayeli güçlü şirketler haline getiriyorlar. Türkiye de bunu yapmalı. Küçük işletmelerin önün açmalı.  Mersin’de yapılması gereken iş dünyasını ve kenti rahatlatacak konular var. Biz uzun süredir bunlar üzerinde çalışıyoruz. Mersin girişinde bir Nakliyeciler Sitesi var. Son derece eski ve olumsuz koşullar altında çalışılan bir yer. Mersin trafiğini de girişi de allak bullak ediyor. Yıllardır yine bir nakliyeciler sitesi yapılması için sürekli mücadele ediyor. Artık zamanı geldi. Bu işi kimler yapacaksa Büyükşehir, Akdeniz ya da Toroslar belediyesi. Devletin hangi kurumu ise söylüyoruz yapılmalı. Atıl duran kamu kurumu arazileri, hazine arazileri var. Buraları muz serası yapmak için kiraya veriyorlar. Kim yapacaksa biz de kayanın altına elimizi koymaya hazırız. Bu Nakliyeciler Sitesi’nin bir yıl içinde yapılması gerekli. İş hacmi artacak insanlar daha çağdaş koşulda çalışma fırsatı bulacak.  Artık konuşma bitmeli icraat gerekiyor. Sürekli gündemde. Ben emlakçı da değilim, belediye de değilim Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da değilim. Yer bulup seçenek göstermeleri lazım. Bize Mersin’in imkanlarını getirin hayata geçirelim. Kurban Bayramı deyince aklıma paylaşmak geliyor. Paylaşalım.  Herkese mutlu bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA