Delta Varyantı Mersin’de yayılıyor


Türkiye’ye son bir haftada Delta Varyantı vaka sayısı 284’ten 750’ye çıktı. Delta varyantı şimdiye kadar 36 kente yayılırkenn Mersin de bu kentler arasına girdi. Mersin’de delta Varyantlı vaka sayısı 10’a yükseldi. 7 kişi Şehir Hastanesinde, 3 kişi de Toros Devlet Hastanesinde tedavi görüyor.

 

Tarih : 14 Temmuz 2021 Çarşamba 10:58

YAZ SEZONU BAŞLADI VAKALAR PATLADI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Temmuz illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. İstanbul'da haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 56,75, Ankara 59,1, İzmir 22,16 vaka tespit edildi. Son üç haftadır artış eğilimde olan Mersin’de de vaka artışları sürüyor. Açıklanan tabloda Mersin’deki vaka sayısı 100 Binde 41.20 olurken, üç hafta önce 100 bin kişide 16,48 olan vaka sayısı, ilk olarak  20.23’e, ardından da 26,17 yükselmişti. Delta varyantı şimdiye kadar 36 kente yayılırkenn Mersin de bu kentler arasına girdi. Mersin’de delta Varyantlı vaka sayısı 10'a yükseldi. 7 kişi Şehir Hastanesinde, 3 kişi de Toros Devlet Hastanesinde tedavi görüyor. 


"AŞINIZI BİRAN EVVEL OLUN"


 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka yoğunluğu haritası açıkladı. Bakan Koca, vaka haritası ile birlikte, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun. Son bir haftada Delta varyantı vaka sayısı 284'ten 750'ye çıktı. 36 ilde Delta varyantı görüldü. Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, yüzde 20'lere yakın bir artışın olduğunu görüyoruz. Herhangi bir kısıtlama düşünmüyoruz ama maskeyi bırakmıyoruz” dedi. NECDET TAŞ'IN HABERİ 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA