Yıllarca bu halkı kandırdınız


Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşiminde konuşan HDP’li Bedriye Kuş’un “Akdeniz somut gözle görülür bir hizmet görmedim. Akdeniz’in sokakları hala çukurlar içinde" sözlerine tepki gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "HDP’li Belediye döneminde 232 milyon borcu niye yaptınız? Ben daha borç yapmadım. Bu borcu neden yaptınız? Yıllarca milleti hizmetten yoksun bıraktınız. Bu Akdeniz’e üzülüyorum. Yıllarca insanları böyle kandırmışsınız. Sizin 15 yıldır yaptıklarınız ortada. Bu halk yeter dedi. 2024’de de bu halk bu karneyi yine ortaya koyacak" dedi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2021 Cuma 18:01

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimi yine gergin geçti. Özellikle her yaptığı konuşmada gündem dışına çıkarak ortamı geren HDP'li Bedriye Kuş yine sözleriyle yine meclisi germeyi başardı. Gündem dışına çıkarak, hedef çarpıtan ve Meclis konuşmaları ile sürekli vatandaşlar tarafından tepi çeken Bedriye Kuş, “Akdeniz somut gözle görülür bir hizmet görmedim. Akdeniz’in sokakları hala çukurlar içinde. Arabalar girerken kazalar oluyor. İnsanlar risk altında orada. Çöplük içerisinde sokaklar ve oraya hizmet gitmiyor. Yapılan hizmet varsa da o da altyapı üstyapı olarak Büyükşehir tarafından yapılmış çözülmüştür ve bunu da kendinize mal ediyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

 

"15 YILDA AKDENİZ'E NE YAPTINIZ?"


HDP’li Kuş’un sözlerine tepki gösteren Başkan Gültak, “Ne yaptığımızı anlatmaya kalksam sabaha kadar anlatırım. Faaliyet raporunda da halk görüyor bunları. Ancak birileri buranın çalışmamasını istiyor. Ben size bir şey soracağım siz de bunu kamuoyuna açıklarısınız. HDP’li Belediye döneminde 232 milyon borcu niye yaptınız? Ben daha borç yapmadım. Bu borcu neden yaptınız? Belediye’deki işçilere 6 ayda bir ödeme yapıyordunuz. İşçi dostusunuz ya, 6 ay para ödenmedi bu belediyede. Firmalara paralara ödenmedi haciz geldi bu belediyeye. 20 yıldır asfalt yapılmayan sokaklar kaldırımlar var. Biz yapacağız bunları merak etmeyin” dedi.


"DÖNÜP GEÇMİŞİNİZE BAKIN"


HDP’li Belediye döneminde makam araçlarında teröristlerin ve silahların taşındığını hatırlatan Başkan Gültak, “Siz makam arabalarının arkasında silahlar yakalattınız. Bunlar hep devlet tarafından tespitli. Teröristler taşındı bu makam arabalarında. Belediyeyi öyle bir hale getirdiniz ki harcanmayan mazotları harcanmış hale getirdiniz. Ve sizler bunların hepsini yaptınız. Siz insanların iş yerlerine kepenkler kapattırdınız. Sizler ticaret yaptırmadınız. Siz insanları silah, sopa zoruyla oy kullandırttınız. Terörü desteklediniz. Bu söylediklerim mahkemenin verdiği kararlardır. Bunlar benim kararlarım değil. Bu kadar borcu neden yaptınız bana onu anlatın.  İşçilerin maaşını 4, 5 ay sonraya neden ertelediniz? O dönemde yöneten sizdiniz. Sizin geçmişiniz pürü ak değil. Sizin geçmişinizde sıkıntılar var” şeklinde konuştu. 


"HALK GERÇEKLERİ GÖRÜYOR VE 2024'TE KARNENİZİ VERECEK"


Yıllarca Akdeniz halkının kandırıldığına da dikkat çeken Başkan Gültak, “Bu borçları kim yaptı? Bu halka bu sıkıntıları kimler verdi? Devletin polisine kim kurşun sıktı? Anlatın. Geçenlerde İş Bankasıyla promosyon imzaladık. 4 bin yardım verildi işçilere. İşçiler ‘biz eskiden bu promosyon paralarını görmezdik’ diyor. İşçiler söylüyor bunu. Sizin 15 yıldır yaptıklarınız ortada. Bu halk yeter dedi. 2024’de de bu halk bu karneyi yine ortaya koyacak. Karaduvar’da sahili siz yapmadınız, Hoş Geldin Bebek Projesi’ni siz yapmadınız, uzman psikolog uzman sosyologları alıp bütün ailelere hizmeti siz vermediniz. Çamlıbel’e yepyeni Marina yapılıyor. Bunu siz yapmadınız. Çay Mahallesi’ni TOKİ yapıyor ama benim de yetkim ve imzalarım var. Bunları yapan siz değilsiniz. Barış Mahallesi’nde TOKİ’ye yapan siz değilsiniz. Hayatında hiç deniz görmemiş, kum görmemiş insanları kampa götürenler siz değilsiniz. Eş başkan ve kadın diye geçiniyorsunuz ya, Kadın Kooperatiflerini kuran, engelli kooperatifini kuran sizler değilsiniz. Sabaha kadar anlatırım. Kadınları çok destekliyorsunuz ya, 947 kadına 3,5 milyon hibeyi bulan siz değilsiniz. Ama işçilere 4 ay sonra maaşını veren, bankalarla yapılan anlaşmalardaki paraları alıp geri verenin kim olduğunu bu halk biliyor. Yılmaz Güney Parkı’nı yaptınız evet ama ben belediye başkanı olduğumda o parkı nasıl teslim aldım biliyor musunuz? Altyapısı bitmiş. Tesis yönetilememiş. Birilerine verdiniz onlarda orayı batırdı. Ben orayı yeniden hayata geçiriyorum. Ve orayı kimseye vermeyeceğim ben işleteceğim. Bu Akdeniz’e üzülüyorum. Yıllarca insanları böyle kandırmışsınız” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA