Boğulmaktan kurtarıldı solunum cihazına bağlandı


Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen yıl sulama kanalına düştükten sonra kurtarılan 12 yaşındaki Deniz, şimdi yatağa bağlı yaşam mücadelesi veriyor

 

Tarih : 8 Temmuz 2021 Perşembe 13:19

12 Haziran 2020 tarihinde Yeni Mahalle’de sulama kanalına düşen 12 yaşındaki Deniz Tek’in babası Serkan Tek (41), oğlunun 750 metre sürüklendikten sonra vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldığını anlattı. Çocuğunun Mersin Şehir Hastanesinde kaldırıldığını, 3 ay 15 gün yoğun bakımda 15 gün de serviste kaldıktan eve getirdiklerini belirten Tek, beyninin 2 bölgesinde hasar oluştuğunu, şuanda yaşamını solunum cihazıyla sürdürdüğünü söyledi.


YARDIM ELİ BEKLİYORLAR


Boyacılık yapan Tek, 1 yıldır çocuğuna bakmaktan işini yapamadığını, eşi Gülden Tek ile birlikte tek çocukları Deniz'e baktıklarını belirterek, "Hastanedeki tedavi süreci sonrası oğlumun solunum cihazına bağlı kalacağını, cihaz almamız gerektiğini belirttiler. Biz 2 ay gibi bir sürede bu parayı temin ettik. Cihazlarımızı aldık ve evimize getirdik. İnternette araştırma yaparken, kök hücre tedavisi ile bu tür hastalıkların tedavi edilebileceğini öğrendim. Araştırmalarım sonucunda İstanbul Gazi Osmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesinde bunun yapıldığını duydum. Kendileriyle iletişime geçtim. Doktorlarla görüşülmüş, bana dediler ki, ‘6 ay içinde Bakanlığa başvuracaksınız, onaylanırsa tedaviniz olacak” dediler. Hemen müracaat etmek istedim fakat yasa gereği bunu yapamayacaklarını, sürenin geçtiğini söylediler. Devlet büyüklerimizden, ilgili kurum ve kuruluşlardan bu yasanın bir an önce değişmesini, bu tür hastalıklarla boğuşan çocukların tedavi edilmesini istiyorum. Biz şuan yasaya takıldık, kesinlikle parayla olsa bu tedavinin yapılabileceğini söylediler. Ben şuan çalışamıyorum, sadece çocuğuma bakıyorum. Bakım aylığıyla geçinmeye çalışıyorum, o da yeterli olmuyor" dedi. Beşiktaş taraftar olan Deniz Tek bu yıl 5’nci sınıf öğrencisi olacaktı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA