Yaz Kur’an kursları başladı


Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur’an kursları başladı. Kur’an-ı Kerim ile islam inanç esaları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur’an Kursları, Mersin’de 2 bin personelle başladı. Kurslarda Kur’an dersleri ve dini bilgiler ile birlikte; Milli Eğitim, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Akdeniz belediyesinin katkılarıyla sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenlenecek.

 

Tarih : 6 Temmuz 2021 Salı 12:56

Necdet TAŞ


Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kursları başladı. Kur'an-ı Kerim ile islam inanç esaları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları ekseninde dün tüm yurtta başladı. Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı Yaz Kur'an Kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor. Mersin'de de 2 bin personelle yaz kursları başladı. 


BAŞVURULAR 11 TEMMUZ'A KADAR SÜRECEK


Bu yıl da çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz'a kadar devam ediyor. Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek. Bu kapsamda, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat giderek veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruptaki öğrencilere saadece yüz yüze Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verilecek. 10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek ancak eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve eğitimler sadece çevrim içi olarak yapılacak. Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek.


KORONAVIRÜS TEDBIRLERI UYGULANACAK


Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Covid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, Yaz Kur'an Kursuna gelen öğrencilere Kur'an Elif Ba'sı ve dini bilgileri içeren Yaz Kur'an Kursu Kitaplarını ücretsiz olarak veriyor. Öğrenci sayısına göre basımı gerçekleştirilen kitapları alabilmek için kayıt olmak gerekiyor. Diğer yandan başkanlık kitapları, dijital ortamda da yayınlayarak uzaktan eğitim programlarına katılacak vatandaşlara kolaylık sağlıyor.


20 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK


Yenişehir Hz. Mikdat (Muğdat) Camii Müştemilatında bulunan Mersin Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda kurs hakkında bilgiler veren Mersin Müftüsü Şaban Kondi, "Ülkemizde koronavirüs salgınıyla başarılı mücadelenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yıl yaz Kur'an kursları yapılması yönünde karar alındı. Bu kapsamda; 5 Temmuz pazartesi günü itibariyle, Kovid-19 tedbirlerine uyularak Mersindeki bütün cami ve Kur'an kurslarında yaklaşık 2 bin personel ile öğrencilere cami ve Kur’an kurslarımızda eğitim vermeye başlanmıştır. Yaz Kur'an kurslarındaki eğitim 20 Ağustos'a kadar sürecek. Bu yıl yaz kurslarında 3'lü bir kategorik tasnif yapıldı. 4-9 yaş grubundaki öğrenciler doğrudan camilerimizde ve kurslarımızda yüz yüze eğitim alacaklar. 10-15 yaş arasındaki öğrenciler ise isteklerine göre yüz yüze veya online eğitim alacaklar. 16-22 yaş arası öğrenciler ise eğitimlerini online olarak alacaklar. Mersinde bu yılki yaz Kur'an kursları eğitimi için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Öğrencilerimiz ilgili ders materyallerini ücretsiz olarak müftülüklerimizden temin edebilirler. "Sınıfta öğrenci sayısı 25'in üzerine çıkmayacaktır. Kadrolu ve sözleşmeli personelin yeterli olmadığı yerlerde geçici öğretici görevlendireceğiz. Mersinde çocuk ve gençlerimizin tamamına talibiz.  Ancak pandemi öncesi bunun 113  binine ulaşabildik. Bu yıl amacımız bu sayıyı daha da yükseltmektir" dedi. 


"ÇOCUKLARINIZI LÜTFEN CAMİLERE GÖNDERİN"


“Çocuklarımız camilerimizin en değerli misafirleridir. Onlar ıslak beton gibidir. Üzerlerine hangi kalıbı koyarsanız o şekli alırlar" diye konuşan Müftü Kondi, "Bu bilinçle  biz camilerimizde sadece çocuklarımıza   Elif-Ba öğretmiyoruz. Sevgiyi ve merhameti, saygı ve hürmeti, dürüstlük ve samimiyeti, bir arada kardeşçe yaşamayı, helal ve harama riayet etmeyi, her şeyden önce iyi bir insan olmayı öğretiyoruz. Onlar bizi ve ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak en değerli misafirlerimiz, kurslarımızın süsüdür, göz aydınlığımızdır. Onların çocuk olduklarını unutmadan hem eğlendirip, hem dinlendirip hem de onları eğiteceğiz. Zira Yaz Kur’an kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmede önemli bir yer teşkil etmekte olup kurslarımızda Kur’an dersleri ve dini bilgiler ile birlikte; Milli Eğitim, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Akdeniz belediyesinin katkılarıyla sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenlenecek" dedi. Anne ve babalara da seslenen Dr. Kondi; "Lütfen çocuklarınızı sahih ve doğru dini bilgi alabilmeleri için camilerimize, Kur’an kurslarımıza gönderin. Sahih bir din bilgisi, toplumda hava, su, toprak ve güneş kadar önemli olduğunu; bu bilginin liyakatlı ve ehil kişiler tarafından verilmesi gerektiğini belirten Dr. Kondi: “Ne olur Çocuklarınızı Kur'an'dan ve Hz. Peygamberimizin örnek  hayatını öğrenmekten ve onun ahlakıyla ahlaklanmaktan mahrum bırakmayın. Zira   "Bir annenin, babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır, sahih bir din bilgisidir. "  dedi ve yaz Kur’an Kurslarımızda eğitim alacak talebelerimize zihin açıklığı ve başarılar dileyerek 2021 Yaz Kur’an Kurslarının hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA