Mersin’de enflasyon uçuyor


Mersin ve Adana’dan oluşan TR62 Bölgesi Bölgesinin haziran ayı enflasyonu yüzde 17,38 oldu. Mersin ve Adana’da haziran ayının zam şampiyonu çocuk elbisesi olurken, fiyatı en fazla düşen ürün ise patlıcan oldu.

 

Tarih : 5 Temmuz 2021 Pazartesi 12:45

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,53 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,55 artış gerçekleştiği bildirildi.


ZAM ŞAMPIYONU ÇOCUK ELBISESI OLDU


TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü açıklamasında, Mersin ve Adana illerinden oluşan TR62 Bölgesinin haziran ayı TÜFE değişim oranları da değerlendirildi. Açıklamada; Mersin ve Adana’da, TÜFE’de haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,61, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 7,56, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,41 oranında artış gerçekleştiği belirtildi. TR62 Bölgesinde TÜFE'de aylık olarak en yüksek artış gösteren ürünün yüzde 13,96 ile çocuk elbisesi olduğu ifade edilirken, fiyatı en fazla düşen ürünün ise yüzde 31,07 ile patlıcan olduğu bildirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA