Toros Üniversitesi’nin uluslararası sempozyum yapıldı


Toros Üniversitesi tarafından “Sosyal Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar&Yeni Trendler Uluslararası Sempozyumu online olarak gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arızöz, göreve başladığı ilk günden bu yana Toros Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlarda ses getirmesi için bu tür bilimsel etkinliklerin önemine değinerek, sempozyumun hem üniversitenin hem de Mersin’in tanıtımı konusunda oldukça önem arz ettiğini söyledi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2021 Cumartesi 14:19

Güncel konularda özel panellerin gerçekleştirildiği sempozyumda Toros Üniversitesi, yurtdışından birçok üniversiteyi ağırlamanın gururunu yaşadı. Toros Üniversitesi Sempozyum Uzmanı Oğuz Kağan Bilici’nin organizatörlüğünde iki gün süren etkinliği ilk gününde, aralarında başta Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arızöz’ün de bulunduğu birçok akademisyen konuşma yaptı. Prof. Dr. Arıöz, göreve başladığı ilk günden bu yana Toros Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlarda ses getirmesi için bu tür bilimsel etkinliklerin önemine değinerek, sempozyumun hem üniversitenin hem de Mersin’in tanıtımı konusunda oldukça önem arz ettiğini söyledi. Sempozyumun ilk gününde “Yeşil Mutabakat Sürecinde Kadın Girişimciliği” konulu özel bir panel gerçekleştirilirken, ikinci gününde ise TIEN tarafından “Yüksek Öğretimde Uluslararasılaşma” konulu özel bir panel gerçekleştirildi. Ayrıca sempozyum esnasında başta Toros Üniversitesi ve paydaş kurumların, ardından Mersin’in tanıtımı videolar vasıtasıyla yapıldı


13 ÜLKEDEN AKADEMİSYENLER KATILDI


2 gün boyunca sosyal bilimlerdeki güncel konular akademik bir ortamda tartışılarak güncel bilgi ve uygulamaların ilgili kişiler arasında aktarımı sağlandı. Sempozyum kapsamında 150’nin üzerinde akademik yayının sunumu yapıldı ve yabancı ülkelerden toplamda yedi adet davetli konuşmacı, güncel konularda katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Covid-19 küresel salgını ve ardından yaşanan toplumsal ve teknolojik dönüşümün bir gerekliliği olarak ortaya çıkan dijitalleşmenin önemine vurgu yapıldı. Sempozyuma Türkiye'nin yanı sıra Bangladeş, Hindistan, Pakistan, Malezya, Çin, Azerbaycan, Güney Kore, İran, İngiltere, Japonya, ABD, Polonya ve Ukrayna’dan da akademisyenler katılım sağladı. Sempozyumla ilgili haberler, bazı uluslararası yayın organlarında da yerini aldı. Pandemi koşullarından dolayı online olarak gerçekleştirilen sempozyumun devamının gerçekleştirilmesi ve böylece uluslararası eğitim kuruluşları arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin geliştirilmesi hedeflendi. Sempozyumun ilk olmayacağı ve bundan sonra da güncel konular üzerine yapılacak sempozyumların gerek Mersin’e gerekse ülkemize bilimsel anlamda katkı sağlayacağı temennisinde bulunuldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA