Mersin’de Spor Okulları açıldı


Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 83. kuruluş yıldönümü nedeniyle 81 ilde düzenlenen “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları” açılış töreni Mersin’de yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan Spor Okulları, 41 farklı branşta faaliyet gösterecek.

 

Tarih : 30 Haziran 2021 Çarşamba 14:20

Hüseyin KIRKGÖZ


Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 83. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Nevin yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleştirilen “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları” açılış törenine Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Hizmet, şube ve ilçe müdürlerinin yanı sıra İl Spor dalı Temsilcileri, antrenör, sporcu ve vatandaşlar katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan Spor Okulları, 41 farklı branşta faaliyet gösterecek.


YIL BOYUNCA SÜRECEK


5-18 yaş aralığı çocuk ve gençlere spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturulması amaçlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları açılış töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmasında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, şunları kaydetti;  "Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde hayata geçirilen Spor Okulları uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik düzenlenecek olan Spor Okullarımız, bu yıl 41 farklı branşta faaliyet gösterecektir. Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yaz aylarında boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini sağlamak, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde olan, fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan Spor Okullarımızda tecrübeli ve bu işin kahramanları olan antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmekte olup, yıl boyunca devam etmektedir" dedi. 


"EĞİTİMLER ÜCRETSİZ"


Bu amaç doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu ‘Spor Okulları’ 2013 Akdeniz Oyunları'nda Mersin'e kazandırılan tesislerde alanlarında tecrübeli 108 Antrenör eşliğinde 05-18 Yaş arası çocuklara ve gençlere yönelik 41 farklı branşta ücretsiz olarak eğitim verileceğini kaydeden Demir, "Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nda bu yıl 30 bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle Mersin'de yaşayan 5-18 yaş aralığı tüm çocuklarımızı Spor Okulları kapsamında faaliyet gösteren bir birinden eşsiz spor tesislerimize bekliyor, geleceğin sporcularına şimdiden başarılar diliyorum. Duyarlılık gösterip çocuklarını spora yönlendiren ve destekleyen tüm velilerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Açılışımıza katılan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.


Konuşmalarına ardından tören Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerinin tanıtımı, Judo gösterisi (Özel Sporcular), Halk Oyunları gösterisi, Taekwondo gösterisi, Cimnastik gösterisi, Karate Kata gösterisi, Yamaç Paraşütü gösterisi, Motosiklet gösterisi, Güreş gösterisi, Hokey, Masa Tenisi ve Floor Curling tanıtımlarının yapılmasının ardından sona erdi.
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA