CHP’li Varal, müzisyenlerin sorunlarını dinledi


CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, geleneksel kültürümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcu ve zurnacı müzisyenleri ziyaret etti. Müzisyenlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Varal, “Pandemi döneminde en olumsuz şekilde etkilenen meslek grubu maalesef ki müzisyenler oldu. Tarsus’ta kendine özgü kültürel yapısı gereği davul çalan, zurna çalan, düğünlerde, asker kınalarında veya diğer etkinliklerde insanların eğlenmesi için mesleğini icra eden müzisyenlerimiz ve sanatçılarımız da maalesef ki olumsuz etkilendiler” dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2021 Cuma 12:01

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, geleneksel kültürümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcu ve zurnacı müzisyenleri ziyaret etti. Tarsus Demirkapı civarı Öğretmenevi önünde ağaç altında mütevazi ortamlarında davulcu ve zurnacı müzisyenlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Varal, süreç içerisinde müzisyenlere destek olmaya gayret gösterdiklerini kaydederek, “Süreç içerisinde onların yanlarında olmaya çalıştık. Dertlerine, sorunlarına derman olmaya çalıştık. Keşke elimizden daha fazla şeyler gelseydi. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz sorunlarınızı her ortamda ve platformda dile getirdik. Maalesef intihar eden müzisyenler oldu, müzik işini icra edemediği için beden işi yapan, hamallık yapan, daha sonra enstrüman kullanamayacak duruma düşenler oldu; sağlık sorunları yaşayanlar oldu. Umarım pandemi dönemi biran önce tamamlanır. Sizler de hak ettiğiniz desteği devletten alırsınız. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, hem Tarsus Belediyesi, hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi yanınızda olmaya gayret gösterdi. Biz, sizin yanınızdayız ve her daim yanınızda olmaya söz veriyoruz” dedi.


MÜZİK KISITLAMASINA TEPKİ


Gece 12’den sonra müzik yasağı uygulamasına da bir kez daha tepki gösteren Başkan Ozan Varal, “Son zamanlarda saat 12’den sonra müzik yasağı şeklinde insanların özel hayatına müdahale kastı taşıyan baskıcı bir zihniyetin, topluma tartışma açtığını görüyoruz. Müsterih olun, Türkiye Anayasası olan, hukuk kuralları olan bir ülke. Bir kişinin gece gördüğü rüyayı, sabah kanun olarak uygulamasına halkımız tepki gösterir. Bizler, tepki gösteririz. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, sanatını icra eden emekçinin yanındayız. Güzel günlerde buluşacağız, sabredin. Yaşanan bu zor günler milletimizin dayanışmasıyla aşılabilir” şeklinde konuştu.


"MÜZİK SUSMASIN KİMSE DE SUSTURMASIN"


Tarsuslu zurnacı müzisyenlerden İsmet Mülayim ise “Bizler işimizi istiyoruz, özgürlüğümüzü istiyoruz. Müzik susmasın, kimse de susturmasın” şeklinde konuştu. Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine koli desteği verdiğini belirten davulcu Cumali Mülayim de, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Ramazanda bizleri de unutmayarak koli yardımında bulundu. Ayrıca her gün 3 TL’ye 3 çeşit sıcak yemek hizmetini ayağımıza kadar gönderiyor. Bu çok güzel bir şey; Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA