FETÖ Borsası meclis gündeminde


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “FETÖ Borsası” iddialarının araştırılması için TBMM’ye teklif verdi. Süleyman Özışık’ın, "Gerek Süleyman Soylu’ya gerek OHAL işlemleri komisyonuna gerek diğer mercilere, masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm" sözlerini hatırlatan Antmen, "Kitaplara, köşe yazılarına konu olan, bizzat iktidar temsilcileri tarafından var olduğu ifade edilen FETÖ Borsası iddialarının üzerine iktidar tarafından gidilmemesinin nedenleri nelerdir? FETÖ Borsasını içerisinde yer alan yargı mensupları kimlerdir? Hızlıca zenginleşen bu kişilerin mal varlıkları incelenmiş midir?" diye sordu.

 

Tarih : 24 Haziran 2021 Perşembe 16:27

Bahsi geçen sözde gazeteciler ve onlar gibi isimler Cumhurbaşkanlığına bağlı çalışan OHAL Komisyonu’na kaç dosya vermişlerdir? diye soran Antmen, şu soruları yöneltti: "Verdikleri dosyalara istinaden kaç isim görevine iade edilmiştir? İkili ilişkilerini kullanarak OHAL Komisyonu’nda benzer işler yapanlara dair herhangi bir araştırma ya da soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmamış ise iktidar, yargıya başvuru, Devlet Denetleme Kurulu’nu çalıştırma gibi yöntemlerle bu konuya dair girişimlerde bulunacak mı? Kitaplara, köşe yazılarına konu olan, bizzat iktidar temsilcileri tarafından var olduğu ifade edilen FETÖ Borsası iddialarının üzerine iktidar tarafından gidilmemesinin nedenleri nelerdir? FETÖ Borsasını içerisinde yer alan yargı mensupları kimlerdir? Hızlıca zenginleşen bu kişilerin mal varlıkları incelenmiş midir?" 


MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILSIN


Türkiye'de bitme noktasına gelen adalet duygusunun yeniden inşası için bu soruların ivedi biçimde yanıtlandırılması ve bahsi geçen konuyla ilgili iddiaların aydınlatılması gerektiğinin altını çizen Antmen, "Sözde gazetecilerin’ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya KHK’lı kişilerin dosyalarını götürdüğü ve bu kişilerin yapılan aracılıkla görevlerine iade edildiği iddialarının araştırılması; bu kişilerin ne karşılığında dosyalarının incelendiğinin ortaya çıkarılması, ‘FETÖ Borsası’ ağında yer alan kamu görevlilerinin, yargı mensuplarının, medya çalışanlarının ve siyasilerinin kim olduklarının açıklanması ve sürecin şeffaf bir biçimde aydınlatılarak gereken adımların atılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz" dedi. (Haber Merkezi) 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA