TİY, Cenk Gönen’den vazgeçti


Misli.com 2. Lig’de bu sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Tarsus İdman Yurdu geçtiğimiz sezonu Süper Lig’de Denizlispor’da tamamlayan tecrübeli kaleci Cenk Gönen transferinden vazgeçti. Sarı lacivertli takımla anlaşmasına rağmen başka takımlarla görüşmeye devam etmesi nedeniyle tecrübeli kalecinin transferinden vazgeçtiklerinin altını çizen Tarsus İdman Yurdu Başkanı Şahin Kırbıyık, "Kendisine buranın 98 yıllık bir maziye sahip olan şanlı Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü olduuunu hatırlatır, zeki çevik ve ahlaklı kalmasını temenni ederiz. Tarsus İdman Yurdu olarak Cenk Gonen transferinden vazgeçtiğimizi futbol kamuoyuna bildiririz" dedi.

 

Tarih : 24 Haziran 2021 Perşembe 11:49

Necdet TAŞ


Tarsus İdman Yurdu kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık, çilek transfer olarak tanımladığı Cenk Gönen transferinden vazgeçtiklerini duyurdu. geçtiğimiz sezonu Süper Lig'de Denizlispor'da tamamlayan tecrübeli kaleci Cenk Gönen transferinden vazgeçti. Sarı lacivertli takımla anlaşmasına rağmen başka takımlarla görüşmeye devam etmesi nedeniyle tecrübeli kalecinin transferinden vazgeçtiklerinin altını çizen Kırbıyık, "Cumhuriyet'in ilaniyla yaşıt olan Türk sporunun önemli mihenk taşlarından Tarsus İdman Yurdu olarak, ülkemizin kurucusu olan Mustafa Kemal Ataturk'ün "Ben sporcunun zeki, cevik ve ahlaklisini severim" sozunu yol haritamız olarak belirledik. Fakat, Ay Yıldızlı A Milli Formayı daha once giymesine ragmen bu sözden bi'haber olan sporcuların var oldugunu görmekten de üzüntü duyuyoruz" dedi. 


TARSUS'A GELMEDİ BAŞKA KULÜPLERLE GÖRÜŞMEYE GİTTİ


Tecrübeli kalecinin söz vermesine rağmen sözünde durmadığını iddia eden Kırbıyık, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: "Daha once prensip anlasmasına vardığımızı açıkladığımız Antalya'da 2 kez görüştüğümüz ve bugun de Tarsus'a gelmesini bekledigimiz Cenk Gonen, çesitli bahaneler üreterek başka takımlarla görüşmeye devam etmiş, verdiği sözlerde de durmamıştır. Transfer etiğine sığmayacak bir süreç izlemiş, daha once anlaştığımız rakamları her görüşmede değiştirmeye çalışmıştır. Son olarak da yurt dışında yaşayan ağabeyisinin rahatsızlandığını, yanına gitmesi gerektiğini tarafımıza ileterek baska kulüplerle görüşmeye devam etmiştir. Kendisine buranın 98 yıllık bir maziye sahip olan şanlı Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü olduuunu hatırlatır, zeki çevik ve ahlaklı kalmasını temenni ederiz. Tarsus İdman Yurdu olarak Cenk Gonen transferinden vazgeçtiğimizi futbol kamuoyuna bildiririz." 


CENK GÖNEN KİMDİR?


Cenk Gönen, 1999'da girdiği Göztepe'nin altyapısıda yetişmiştir. A millî takımın ve Göztepe'nin eski kalecisi Ali Artuner'in yeğenidir. 2004 yılında 16 yaşındayken profesyonel oldu. 27 Ekim 2004'te Bucaspor'u 3-0 yendikleri kupa maçında ilk kez forma giydi. Birkaç hafta sonra ise 1. Lig'de forma giymeye başladı. 22 Aralık 2004'te Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası maçında performansıyla dikkat çekti. 2005 yılında Denizlispor'a transfer oldu. Sezona ise takımın altyapısında başladı. 18 Nisan 2006'da Fenerbahçe'ye 3-0 yenildikleri Türkiye Kupası maçında ilk kez Denizlispor forması giydi. Sonraki sezon da takımın 3. kalecisi olarak bulundu ve hiçbir maça çıkmadı. 2007-08 sezonunda sadece bir lig maçında kulübeye alınan kaleci, sezonun ikinci yarısı tecrübe kazanması için yılında Altay'a kiralandı. TFF 1. Lig'de 12 maçta forma giyerek ilk kez düzenli olarak forma şansı buldu. Kira süresi bittikten sonra Denizlispor'a tekrar döndü ve 2 sezon takımın kalesini korudu. 23 Ağustos 2008'de Galatasaray ile oynanan Süper Lig birinci hafta maçında hem ilk kez bir lig maçında Denizlispor forması giydi hem de ilk kez lig maçına çıktı. Ancak maçı 4-1 kaybettiler. 2009-10 sezonunda bir önceki sezon kadar forma şansı bulamayıp, küme düşme yaşasa da gösterdiği performans ile Beşiktaş'ın dikkatini çekmeyi başardı.


UZUN SÜRE BEŞİKTAŞ FORMASI GİYDİ


2010-11 sezonunda Beşiktaş, kaleciyi 1 milyon euro ve Emre Özkan karşılığında kadrosuna kattı. Sezon öncesi hazırlık kampında, özellikle Villarreal ile oynanan hazırlık maçındaki kurtarışlarıyla dikkat çekti[4]. 17 Ağustos 2010'da HJK ile oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off maçında ilk kez Beşiktaş kalesini koruyan futbolcu, ilk kez Avrupa maçına çıkmış da oldu. 21 Ağustos 2010'da Başakşehir FK ile oynanan ligin ikinci hafta maçında ise ilk kez ligde Beşiktaş kalesini korudu. İlk sezonunda Rüştü Reçber ve Hakan Arıkan ile değişmeli olarak forma giyen futbolcu, bu üçlü arasında en çok forma giyen isim oldu. Sezon sonunda Türkiye Kupası'nı kaldırdılar. Gönen, bu kupanın kazanılmasına beş maçta forma giyerek katkıda bulundu. 2011-12 sezonunda yeni teknik direktör Carlos Carvalhal tarafından birinci kaleciliğe yükseltildi. Toplamda 37 resmi maça çıktı. Bu maçlardan biri 3 Kasım 2011'de FK Dinamo Kyiv ile oynanan Avrupa Ligi grup maçıydı. Son dakikada gerçekleşen büyük karambolde Beşiktaş kalesini başarı ile korudu ve kısa aralıklarla iki topu çıkararak Beşiktaş'ın maçı 1-0 kazanmasını sağlayan oyunculardan oldu. Beşiktaş'ın "Feda" sezonu olarak bilinen 2012-13 sezonunda ise teknik direktör Samet Aybaba'nın Allan McGregor'u takıma getirmesi ile Gönen, ikinci kaleciliğe düştü ve sadece kupa maçlarında ve ligin sonlarında düzenli olarak forma şansı bulabildi. Bir sonraki sezon ise Slaven Bilic yönetiminde, bu sefer Tolga Zengin'in ardından, ikinci kaleci oldu. Ligde sadece iki kez sakatlıklar nedeniyle ikinci yarılarda forma giyebildi. Buna rağmen 29 Ocak 2014 tarihinde Beşiktaş ile sözleşmesini 4 yıl daha uzattı.  


BEŞİKTAŞ'TAN GALATASARAY'A


2015-16 sezonunun üçüncü haftasında Galatasaray ile görüşmeye başlayan kaleci.27 Ağustos 2015 tarihinde Galatasaray ile 3 senelik sözleşme imzalamıştır. Galatasaray, Beşiktaş kulübüne 600.000 Avro bonservis bedeli ödedi.[8][9] 17 aralık 2015'te Akhisar Belediyespor ile oynanan Türkiye Kupası'nda ilk kez Galatasaray forması giydi. 6 Mart 2016'da Başakşehir ile oynanan ve 3-3 sonuçlanan lig maçında ilk ve son kez Galatasaray kalesini korudu. Kaleci, 2016-17 sezonunda da Galatasaray'ın ikinci kalecisi oldu ve sadece Türkiye Kupası'nda forma şansı bulabildi. Gönen, iki sezon boyunca çıktığı 14 resmi maçın hepsinde kalesinde gol gördü. Cenk Gönen, 19 Temmuz 2017 tarihinde Galatasaray'dan, İspanya La Liga ekiplerinden Málaga'ya 200 bin euro karşılığında transfer oldu ve 3 yıllık sözleşme imzaladı. Son olarak Denizlispor forması giyen tecrübeli kaleci şuan boşta. 


MİLLİ TAKIM KARİYERİ


26 ve 28 Kasım 2002 tarihlerinde Hollanda ile oynanan iki maç için U-15 millî takımına çağrıldı ve 1-1 berabere kaldıkları maçta forma giydi. İki yıllık bir aradan sonra Ege Kupası için U-16 kadrosuna çağrıldı. Volkan Babacan'ın yedeği olan Cenk, bir maç yedeklerden girerek forma giydi. Bu turnuvada şampiyonluk yaşadı. Ayrıca Castelo Branco ve şampiyon oldukları Viktor Bannikov turnuvalarında da takımın kalesini korudu. 2004 yılında U-17 seviyesine geçti. İlk U-17 maçında 6. dakikada sakatlanıp oyundan çıktı. Falkanberg Turnuvası'na katılan kadroda yer aldı. 6 Haziran 2006'da Rusya ile oynanan hazırlık maçıyla ilk kez U-18 oldu. Cenk Gönen, 2009'dan beri Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımında kalecilik yapmaktadır. İlk maçına 10 Şubat 2009'da Ukrayna karşısında çıktı. 2011 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarına çağrılan Gönen, 2 tanesinde de forma giydi. 19 Kasım 2008'de Avusturya ile oynanan A millî maçı kadrosuna da çağrılan Gönen, Volkan Demirel'in yedeği olmuş ancak forma giymemiştir.Ardından 8 Ekim 2010 Almanya ve Azerbaycan arasında oynanacak maçların kadrosuna katılmıştır. 24 Mayıs 2012 tarihinde oynanan Gürcistan maçında ilk 11'de yer alarak ilk kez A millî takım formasını giydi. İki gün sonra oynanan Finlandiya maçında ikinci kez millî olurken bu maçta 120. kez A millî formayı giyerek millî takıma veda edecek olan Rüştü Reçber'in yerine 41. dakikada oyuna dahil oldu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA