Mersin’de 1 milyondan fazla kişi aşılandı


Mersin’de Covid-19 ile mücadelede çalışmaları kapsamında aşı olanların sayısının dün itibariyle 1 milyonu aştığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, "İl genelinde oluşturduğumuz 45 mobil aşı ekibimizde 39 hekim ve 104 sağlık personelimizle hizmet veriyoruz. Mobil ekiplerimiz kısa süre içerisinde 10 bin civarında aşı yaptı. İl genelinde ise günde ortalama 30 bin civarında aşı yapıyoruz. Dün itibariyle 1 milyon sınırını aştık. Mersinli hemşerilerimizin aşıya olan ilgisi gayet iyi" dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2021 Çarşamba 16:44

Mersin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, aşı tedarikinde yaşanan sıkıntıların ortadan kalkmasıyla birlikte Türkiye’de yapılan toplam aşı sayısı 45 milyona dayanırken, Mersin’de bu rakamın 1 milyon sınırını aştığı belirtildi. İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, mobil aşı ekiplerinin sayısını arttırdıklarına vurgu yaparak, kentte bulunan kamu, özel yataklı sağlık tesislerinin yanı sıra aile sağlığı merkezlerinde de aşılamanın hızla devam ettiğini kaydetti.


MOBİL EKİPLER 10 BİN AŞI YAPTI


Mersin'in coğrafi olarak çok geniş bir bölgeyi kapsadığına dikkat çeken Ceviz, "Sağlık tesislerine ulaşmada zorluk yaşayan mahallelerimizle sanayi ve hizmet sektörü çalışanlarının yoğun olduğu yerlerde mobil aşı ekipleri oluşturduk. İl genelinde oluşturduğumuz 45 mobil aşı ekibimizde 39 hekim ve 104 sağlık personelimizle hizmet veriyoruz. Mobil ekiplerimiz kısa süre içerisinde 10 bin civarında aşı yaptı. İl genelinde ise günde ortalama 30 bin civarında aşı yapıyoruz. Dün itibariyle 1 milyon sınırını aştık. Mersinli hemşerilerimizin aşıya olan ilgisi gayet iyi. 25 yaş üzeri vatandaşlarımız randevu alarak veya kimlik kartlarıyla sağlık tesislerine veya mobil aşı ekiplerimize müracaat ederek aşılarını yaptırabilirler” dedi. İl Sağlık Müdürü Ceviz, ihtiyaç duyulması halinde ekip sayısını arttırabileceklerini belirterek, eski normallere dönebilmek için özveriyle aşılama çalışmalarını sürdüren sağlık personeline teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA