Milli gururumuz olimpiyat kotası aldı


Mersinli milli atlet Ersu Şaşma, 5.80’lik derecesi ile Olimpiyat kotasını elde ederek Tokyo 2020’ye vize aldı. Şaşma, aynı zamanda 5.80’lik derecesinin karşılığı olan 1212 puanla Orhan Altan Kupası’nın sahibi olarak 2000 liralık birincilik ödülünü de aldı. Şaşma bu tarihi atlayışı ile 5.70 ile Ruhan Işım’a ait büyükler Türkiye rekorunu da kırmış oldu.

 

Tarih : 17 Haziran 2021 Perşembe 12:34

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “3. Orhan Altan Atlamalar Kupası’nda” mücadele eden Mersinli milli atlet Ersu Şaşma, bu yıl sırıkla atlama Türkiye rekorunu elinden bırakmadı ve bu yarışmada 5.80’lik Olimpiyat barajını geçerek adını Tokyo’ya yazdırma başarısı gösterdi. Şaşma, böylece sırıkla atlamada Ankara’daki kupaya ismini veren Orhan Altan ve Ruhan İşim’den sonra Olimpiyatlar’a katılma hakkı elde eden üçüncü Türk atlet oldu.

 

TÜRKİYE REKORU KIRDI


Şaşma, açık saha Türkiye rekorunu 5.53 ile yeniledikten sonra çıtayı 5.80’e yükseltti ve ikinci hakkında bu yüksekliği geçme başarısı gösterdi. Daha sonra 5.90’da da bir hak deneyen Ersu, bu atlayışında başarılı olamadı. 5.90’da ilk hak sonrası müsabakaya devam etmeyen Ersu, yıllardır uğraştığı hedefe 5.80’lik Olimpiyat barajını aşarak Ankara’da ulaşmış oldu. Şaşma, aynı zamanda 5.80’lik derecesinin karşılığı olan 1212 puanla Orhan Altan Kupası’nın sahibi olarak 2000 liralık birincilik ödülünü de aldı. Şaşma bu tarihi atlayışı ile 5.70 ile Ruhan Işım'a ait büyükler Türkiye rekorunu da kırmış oldu.


"OLİMPİYATLARDA BAŞARILAR DİLİYORUM"


Mersinli milli atlet Ersu Şaşma’yı tebrik ederek Olimpiyat oyunlarında başarı dileklerinde bulunan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Antrenörümüz merhum İbrahim Halil Çömlekçi hocamızın Türk Atletizmine kazandırdığı büyük yeteneklerden biri olan Mersinli milli sporcumuz Ersu Şaşma, Ankara'da yapılan Orhan Altan Atlamalar Kupası'nda ilk olarak 5.53 ile U23 rekorunu yeniledikten sonra 5.80 atlayarak Olimpiyat kotasını elde ederek Tokyo 2020 vizesi almıştır. Başarılı sporcumuzu ve antrenörünü tebrik ediyor Olimpiyat Oyunlarında Başarılar diliyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA