Mersinli Yüzücülerden tarihi başarı


Mersinli Milli Yüzücüler, “Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışmalarında” 2 altın, 2 gümüş toplam 4 madalya ile Fransa’da yapılacak “Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda” Ülkemizi temsil etme hakkı elde ettiler.

 

Tarih : 17 Haziran 2021 Perşembe 12:30

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen “Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışmalarında” Mersinli milli yüzücülerden Atakan Malgil 7500 metre 16 yaş Türkiye şampiyonu, Bora Tokcan 7500 metre 16 yaş Türkiye ikincisi, Doğa Babacan 10 bin metre 18 yaş Türkiye Şampiyonu ve Ilgın Çelik 10 bin metre 19 yaş Türkiye ikinciliği dereceleriyle, Avrupa Gençler Barajı geçerek, Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenlenecek olan Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda Ülkemizi temsil etme hakkı elde ettiler. Ayrıca Mersinli milli sporcu Atakan Malgil, Türkiye yüzme tarihinde, aynı sezon hem Yüzme Avrupa Gençler, hem de Açık Su Avrupa Gençler Şampiyonalarında Ülkemizi temsil edecek olan İlk Erkek yüzücü olarak tarihe geçti.


MERSİN, EN FAZLA SPORCU VEREN KENT


Mersinli milli yüzücüleri tebrik ederek Fransa da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında başarı dileklerinde bulunan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Fenerbahçe, Galatasaray ve Enka gibi kulüpleri geride bırakarak, Milli Takımlara en fazla sporcu veren İlimiz kulüplerinden TED Mersin Koleji Spor Kulübü sporcularımız, Atakan Malgil, Bora Tokcan, Doğa Babacan, Ilgın Çelik ve Antrenörleri Volkan Burak Tuncil’i yarışmalarda tarihi başarılar elde ederek bizleri gururlandırdınız. Sizlere ve yarışmalara katılacak olan bütün milli sporcularımıza Fransa’nın Başkenti Paris’te yapılacak olan “Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası'nda” başarılar diliyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA