CHP’de eski il başkanı ihraç edildi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Teşkilatında antidemokratik tavır sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP İl Başkanı Adil Aktay’ı eleştirdiği için disiplin kuruluna verilen CHP eski İl Başkanlarından Özcan Yılmaz, resmen ihraç edildi.

 

Tarih : 14 Haziran 2021 Pazartesi 14:01

Adem GÜNEŞ


Partisinden ihraç edildiğini sosyal medyasından duyuran Özcan Yılmaz, “Siyasal yaşamında CHP’li kimliği taşımayan bazı disiplin kurulu üyelerimizin beni ihraç ettiklerine dair yazılarını bu gün aldım... Hangi gerekçelerle ilgili ihraç ettiklerini bilmiyorum.. Bana gerekçelerini göndermemişler... Ecevit’in Genel başkan olduğu günlerde  yaşım 14 iken bağış yaparak partili  olduğum CHP’den ihraç edildim.. CHP’ye oy vermeyen bazı disiplin kurulu üyelerinin ihraç edilmem ile ilgili tavırlarına üzülmüyorum.. Yüksek Disiplin kuruluna itiraz edeceğim, mahkemeye dava açacağım..  CHP’li olmayan yöneticilerin tavrı AKP’ye katkıdır... Üzgünüm.” ifadelerine yer verdi.


PARTİLİLER TEPKİLİ


Öte yandan Özcan Yılmaz’ın disiplin kurulu tarafından ihraç edilmesine yönelik partililerin tepkileri sürüyor. Daha önce 2 kez ihraç talebi ile Disipline sevk edilen ve partisinden uzaklaştırma cezası alan CHP Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serhat Dövenci de yapılan antidemokratik tutuma tepki gösterenler arasında yer aldı. Dövenci sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Özcan’a sahip çıkarak, “Cumhuriyet Halk Partimize yıllarca her kademesinde emek veren, gecesini, gündüzünü, emeğini, alın terini partimize veren, CHP Mersin eski İl başkanlarımızdan değerli insan Özcan Yılmaz'ın ihraç edildiğini üzülerek öğrendim. Mersin’imizde CHP’li ile özdeşleşen, cesur bir dava adamı olan, örnek bir partili olan sevgili arkadaşım Özcan Yılmaz’ın bu muameleyi hak etmediği kanaatindeyim” dedi.


BİZLER PARTİMİZİN NEFERLERİYİZ


98 yıllık CHP tarihinin aileden ve kökenden gelen bir mensubu olduklarının altını çizen CHP’li Dövenci, “Biz bugüne kadar ki siyasi hayatımızda hiçbir şartta ve koşulda CHP’nin dışında siyaset yapmadık ve düşünmedik. Asla böyle bir arzumuz olmadı. Biz CHP’nin etik değerleri ile yetişen dava insanlarıyız. Biz her zaman partimizin dava adamıyız. CHP’nin değerlerini, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleri ile bütünleştirmektir. Bu ülkenin yönetimine, Atatürk’ün devlet anlayışını, Cumhuriyet anlayışını yerleştirmektir. Bizler partimizin neferiyiz” ifadelerini kullandı.  


"BEN DE AYNI OLAYA MARUZ KALDIM"


Parti içi demokrasinin olmadığı zaman partilerin her zaman zarar göreceğini belirten Dövenci, “Parti içi demokrasinin olduğu, partililerin rahatça konuştuğu, eleştiride bulunduğu, cezalandırılmadan, korkmadan düşüncelerini söylediği bir ortamda da partiler daha da güçlenir, büyür. Umarım arkadaşımız en kısa zamanda aklanır, birlikte çalışmamıza devam ederiz . Disipline sevkinin tam olarak diyalogun sağlanamadığı düşünüyorum. Şahsım olarak bende geçtiğimiz günlerde bu tür olaylarla bir kaç defa karşı karşıya kalmıştım. Özgür ifademle, eleştirel bir yaklaşımla bu ihracın doğru olmadığı düşünüyorum. Bu disiplin sevkinin hem partimize, hem partimiz için mücadele eden arkadaşımıza fayda getirmeyeceğini kanaatindeyim.  Partimizin yerelde yakaladığımız başarının artarak devam etmesi ve genelde iktidar olması için bu tür olumsuzlukların bir an önce sonlandırılmasını, Genel Merkez yüksek disiplin kurulunun da en doğru kararı vereceğine dair inancım tamdır” şeklinde konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA