MHP Kılavuz, arıcıların sorunlarını dile getirdi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, arı yetiştirici birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Tarım Bakanlığı tarafından arıcı birliklerinin beklentileri talepleri dinlenmeli ve kendilerine olumlu dönüşler yapılmalıdır” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2021 Cumartesi 13:17

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın toplantısında “Ülkemiz dünyada bal veren bitkilerin yaklaşık olarak yüzde 70'inin, arı ırklarının da yüzde 22'sinin anavatanıdır. Ülkemizde yapılan arıcılık faaliyeti yaklaşık olarak 150 bin insanı doğrudan etkilemektedir. Bu doğrultuda arıcılık sektörünün güçlendirilmesi, arıcılık faaliyeti yürüten insanlarımızın desteklenmesi, ülkemizin bu sektörde hem ihracat yapar hale gelip hem de sektörde marka haline dönüşmesi, ülkemiz ve milletimiz adına oldukça olumlu olacaktır” dedi.


"ARICILARIN BEKLENTİSİ VAR"


Sektörde faaliyet gösteren arıcıların bu hususta talep ve beklentileri olduğunu kaydeden Milletvekili Olcay Kılavuz, “Öncelikle arılı kovanların tamamı sisteme kayıtlı olmakla birlikte, ballar kayıt altına alınmalıdır. Kayıt altına alınmadığından dolayı çeşitli sıkıntıların yaşandığını bal üreticilerimiz belirtmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 79 İl Arı Yetiştiricileri Birliği’nin ve 72 bin arıcının emeği ile 12 yılda kurulan Arıcılık Kayıt Sistemini (AKS) doğru uygulamalar ile daha etkin hale getirmeli ve birliklerin beklentileri talepleri dinlenmeli ve kendilerine de olumlu dönüşler muhakkak yapılmalıdır. Bunun yanı sıra küresel iklim değişiklikleri ve kuraklık da arıcılarımızı ve arıcılığı olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Küresel ısınmanın neden olduğu olumsuz etkileri en aza indirmeye ve üretimin kalitesini artırmaya çalışan arıcılarımız gezgin arıcılığa yönelmiş, bu da hem maliyetlerde artışa hem de kolonilerde performans düşüklüğüne sebebiyet vermiştir. Bu noktada arıcılık sektörünün yaşatılması ve insanlarımızın kaliteli bala erişmesi adına öncelikle arı yetiştirici birliklerinin güçlendirilmesi oldukça önemlidir” dedi.


“SAHTE BALIN ÖNÜNE GEÇILMELI"


Türkiye’de arıcılık sektörünün en önemli sorunlarından birinin de sahte bal olduğunu dile getiren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, bu sorunun çözümü için de önerilerinin olduğunu belirttiği açıklamasında “Marketlerdeki sahte balların önüne geçilmesi de arıcılık sektöründeki insanlarımız için hayatidir. Bunun yanı sıra Arıcılık Kayıt Sistemi ile beraber Bal Kayıt Sistemi’nin uygulamaya konulması ve hayata geçirilmesi sektörün sürdürülebilir hale getirilmesinde başlıca etmendir. Son olarak da dünya genelinde yaşanan pandeminin ve küresel iklim değişikliklerinin etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla arıcılıkla uğraşan insanlarımızın kredilerinin ertelenmesi oldukça elzemdir” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA