Çiftçinin borcu 1 ayda 3 milyar lira arttı


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, çiftçiye destek olmak için kurulan Ziraat Bankası’nın çiftçiye destek olmaktan çok artık ona yük olduğunu kaydetti. Tarım sektörünün kamu bankalarına 106,3 milyar lira borcu olduğunu belirterek, "Çiftçilerimiz borç yükü altında eziliyorlar. Borçların kapanması bir yana borçların katlanarak artıyor. Mart ayından Nisan ayına kadar çiftçi borçları 3 milyar lira arttı” dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2021 Perşembe 12:45

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, AKP iktidarında çiftçinin en karanlık günlerini yaşadığını belirterek, “AKP iktidarları tarımı ve çiftçiyi bitirme politikası izliyor. Çiftçiyi borçlandırıp üretimden koparıyor” dedi. Tarım sektöründeki borç yükünün her geçen gün arttığının altını çizen Gökçel, “Tarım sektörünün bankacılık sektörüne olan borçları 143,6 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 106,3 milyar lirası kamu bankalarına ait. Bu borç kabul edilebilir değil” diye konuştu. CHP’li Gökçel, çiftçilerin ve tarım sektörünün borcu 1 ayda 3 milyar lira arttığını belirterek çiftçilerin borç yükü altında ezildiğinin belirterek, “Çiftçilerimiz borç yükü altında eziliyorlar. Borçların kapanması bir yana borçların katlanarak artıyor. Mart ayından Nisan ayına kadar çiftçi borçları 3 milyar lira arttı” dedi.

 

“BÜTÜN ÇIFTÇILER BIR YANDAŞ ETMIYOR”


Gökçel Ziraat Bankası’nın yandaş şirketlere verdiği kredileri eleştirerek, “Çiftçilerin Ziraat Bankası’na ve piyasaya olan borçları var. Ziraat Bankası ve borçların faizini silip borcu uzun vadede yapılandıracağına, Ziraat Bankası basın kuruluşlarını alacak yandaşlara kredi veriyor” dedi. Yandaş holdinglere 750 milyon dolar kredi verildiğini ve bunun demesinin yapılmadığını vurgulayan Gökçel, “Ziraat Bankası yandaş holdinglere 750 milyon dolar veriyor. Bugünün parasıyla 6 milyar 450 milyon lira. Çiftçinin takipteki toplam borcu 5.9 milyar lira. Ama Ziraat Bankası yandaşı değil çiftçiyi takibe alıyor” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA