Ahlaki değerler masallarla öğretilecek


Toroslar 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler ahlaki değerleri masallarla öğrenecek. Hazırladıkları 2 uluslararası projerle Erasmus+ ve eTwinning programı kapsamında destek aldıklarını ifade eden Okul Müdürü Rasim Küçük, eTwinning projelerinde öncü bir kurum niteliğinde olduklarını söyledi.

 

Tarih : 3 Haziran 2021 Perşembe 16:48

19 Mayıs Ortaokulu Erasmus+ ve eTwinning Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Saynur Özkan öncülüğünce halihazırda 3 ayrı Erasmus+ ve 2 ayrı eTwinning projeleri yürütülüyor. Our Precious Tales” (Değerli Masallarımız) ve “Imagine All the People” (İnsanları Hayal et) başlıklı projeler uluslararası çapta yürütülüyor. 


3 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR


Okul Müdürü Rasim Küçük, Mersin ili Toroslar ilçesinde yer alan okullar içinde  hem Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı Erasmus+ projeleri  hem de Avrupa düzeyinde merkez ofisleri Brüksel’de bulunan Merkezi Destek Servisi (CSS), Türkiye'de ise MEB YEĞİTEK  bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Destek Servisi (UDS)  tarafından organize edilen eTwinning projelerinde öncü bir kurum niteliğinde olduklarını belirterek, “Our Precious Tales/Değerli Masallarımız!” başlıklı proje İtalya, İspanya, Polonya, Arnavutluk, Romanya ve Türkiye’nin birçok farklı okulundan ortaklarla yürütülmektedir. Bireylerin kişiliklerini, düşüncelerini ve davranış biçimlerini belirleyen ‘değerlerin’ eğitimdeki önemini masallarımız ile ortaya koymayı hedefleyen proje, Eylül 2020-Haziran 2021 tarihleri arasında yürütülmektedir. Her bir ortak projeye ilişkin değerler (Hoşgörü-Sevgi-Cesaret-Sorumluluk-Empati) ile ilgili poster, video, karikatür, hikayeler vs. oluşturmakla beraber 5 farklı hikayeyi ise beraber oluşturmuştur. Değerlerin öneminin farkında olarak öğrencilerin, toplumda örnek bireyler olarak yer almaları, İngilizce ve BT alanında daha yetkin olmaları beklenen  sonuçlardandır" ifadelerini kullandı.  


"AHLAKI DEĞERLERIMIZI MASALLARLA ANLATMAK VE ÖĞRETMEK ISTIYORUZ"


Projeyle ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Saynur Özkan, Mayıs 2020’de Covid-19 sürecinin başlaması ile öğrencilerin karantina esnasında uluslararası projelerle aktif şekilde yer almasını sağlamak amacıyla “Imagine All the People” adlı projeyi Polonya ile ortak hazırladıklarını ifade ederek, "Proje Mart, 2021’de son bulurken Estonya, İtalya ve Romanya’dan okullar projenin diğer ortakları olmuştur. Proje ile Yabancı Dil (İngilizce) ve BT teknolojilerinde beceri kazanmaları beklenen öğrencilerin aynı zamanda internetin doğru kullanımı ve internet etiği konusunda olumlu tutumlar geliştirmeleri öngörülmüştür.  Bireyler, kişiliklerini, düşüncelerini, davranış biçimlerini belirleyen değerleri kazanırlar. Bu değerler, gelecekteki yaşamlarında yeni durumlarla karşılaştıklarında bir referans görevi görür. İnsanlar, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ancak kimliklerini şekillendiren bu değerler sayesinde ayırt edebilirler. Birey bu değerlere nasıl ulaşabilir? Bu noktada, insanlarda değerlerin yetiştirilmesi sürecine dahil olmak için eğitime ihtiyacımız var. Bu nedenle okullarda değerler eğitimine yönelik kapsamlı bir yaklaşım geliştirmemiz gerekmektedir. Günümüz dünyasında yaşanan sorunlar değerler eğitiminin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Değerler eğitimi, sadece ülkemizin değil tüm insanlığın sahip olması gereken evrensel değerler demektir. Küresel olarak yaşanan manevi krizler, insanoğlunun hem iç hem de dış barışı gerçekleştirmesine yardımcı olacak sağlam bir değerler eğitimi arayışına ihtiyaç duyduğunu göstermektedir. Masal, çocukların iç dünyasını tazeleyen ve hayal güçlerini geliştiren çok önemli bir unsurdur. Web 2 araçlarını kullanarak ahlaki değerlerimizi masallarla anlatmak ve öğretmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA