Aradaki buzlar eridi mi?


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’ni 31 Mart 2019 seçimlerinde MHP’li başkanlardan devralan ancak aralarına kara kedi giren birçok kez karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasındaki buzlar eridi. İki başkan hafta sonu Tarsus’un cadde ve sokaklarını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

 

Tarih : 29 Mayıs 2021 Cumartesi 17:12

Necdet TAŞ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’un geleceği açısından önem taşıyan plana son hali verilmeden önce sahaya indi, master planının ayrıntılarını sahada değerlendirdi, cadde ve yol çalışması yapılacak alanlar yerinde incelendi. Başkanlar, planın ayrıntıları hakkında ilgili bürokrat ve uzmanlardan bilgi alırken gezdikleri mahallelerdeki esnafla ve vatandaşlarla da sohbet etti. Geziye her iki belediyedeki uzmanların ve bürokratların yanı sıra belediye meclisi üyeleri ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal’da katıldı. Geziye Haluk Bozdoğan ile 'Telefona çıkıp çıkmama' polemiği yaşayan CHP'li Meclis Üyesi Ali Boltaç'ın da katılması dikkatlerden kaçmadı. 


 SEÇER: "TARSUS BİZİM İÇİN ÖNEMLİ" 


İnceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Tarsus değerli, önemli, stratejik bir ilçemiz, Mersin’imizin de en büyük ilçesi. Şehre yapacağımız dokunuşlarla, tabi ki bu dokunuşların da çağdaş şehircilik prensipleri çerçevesinde olması gerekiyor, güzel bir çalışma yapıldı. Umut ediyorum kısa süre içerisinde çok önemli çalışmalarımız sonuçlanacak ve vatandaşlarımız da bunun neticesini, memnuniyetini görecek” dedi.


 BOZDOĞAN: "BAŞKAN SEÇER'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da, “Vahap Başkanımız Haziran ayında bu kentin master planının ortaya çıkacağını söyledi çok mutlu oldum. Gelecekte de zaten bu kentin hani bir ileri aşamaya gitmesindeki en büyük sorun zaten master planı. Bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu kentin kimliğinde kaldırımların, özellikle de yolların çok büyük bir önemi var. Yapılacak yolları, caddeleri görünce sadece Tarsus Belediye Başkanı olarak değil, bir Tarsuslu olarak, bu kentte yaşayan bir insan olarak çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.


NE OLMUŞTU?


İki başkan arasında ilk kavga işçi çıkarma yüzünden yalanmıştı. Her iki belediyeyi de MHP'li başkanlardan devralan CHP'li başkanlardan Seçer, göreve gelir gelmez işçi çıkarmaya başladı ancak Bozdoğan iş çıkarmaya yanaşmadı. Bu da iki başkan arasındaki ilk gerilim olmuştu. 2 yıl önce yapılan CHP İl Danışma Kurulu Toplantısında su yüzüne çıkan ikili arasındaki gerilimde Seçer, toplantıya katılmayan Bozdoğan’a kürsüden sert eleştiride bulunarak, “Belediye başkanı göreve gelmiş ‘bütün keramet bende’ diyor. Parti yönetimi uyumayacak. Buradan sesleniyorum gereğini yapacak” ifadelerini kullanmıştı. Tarsus CHP İlçe kongresinde il delegesi dahi yazılmayan Bozdoğan, 2020 yılı Şubat ayında yapılan CHP İl Başkanlığı seçimlerinde ise saldırıya uğramıştı. Bozdoğan'ın koruma polislerinin araya girmesi ile Bozdoğan güçlükle kongrenin düzenlendiği salondan çıkarılmıştı. Yaşanan arbede sırasında Bozdoğan'ın koruma polisleri yumruk ve tekmelere maruz kalmıştı. Daha sonra her iki başkan da aralarında sorun olduğu iddilarını yalanlamıştı ancak Bozdoğan adeta yalnızlaştırılmıştı. 


SEÇER O ZAMAN DA TARSUS'A ÇIKARMA YAPMIŞTI


Bu gelişmeler yaşanırken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, parti yönetimi ile birlikte Tarsus’ta yine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmuş ve koronavirüs’e yakalanan ve atlatan Bozdoğan’a geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu. İkili görüşmenin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi bürokratlarının uzun zamandır ortak çalışmalar yaptıklarını, o çalışmalardan çıkan sonuçları iki belediye başkanı olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Tarsus Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan görev alanları ile ilgili, şu anda toplumun beklentileri, Tarsus’un ihtiyacı, ortaklaşacağımız konular, beraber proje çalışabileceğimiz konular, birbirimize yardımcı olacağımız konular, tüm bunları değerlendirdik. Hızlı yol alma açısından bu diyaloglar önemli. Bütün belediyelerimizle Mersin Büyükşehir olarak diyaloglarımızı önemsiyorum. Tarsus olunca bir kat daha önemli. “Bütün bu yatırımlar burada hayatın hareketlenmesi, yeni üretim alanlarının olması kendiliğinden bu istihdam problemlerini de çözecek. Yatırımlar olacak, hamleler, hizmetler olacak. Umut ediyorum, Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi el ele vererek güzel kentimize önemli hizmetler kazandıracağız" demişti. 


ALİ BOLTAÇ İLE TELEFON KRİZİ


Her iki başkan arasındaki sorunlar bitmiş gözüktüğü anda bu sefer Ali Boltaç sorunu patlak vermişti. Tarsus Belediye Meclis toplantısı şubat ayı birinci oturumuna CHP’li Başkan Haluk Bozdoğan ile CHP'li meclis üyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü CHP’li Ali Boltaç  arasında telefona bakma meselesi yüzünden sert tartışma damga vurmuştu. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti’li meclis üyesi Dursun Güler, Gömmece Mahallesi’nden muhtarının da ağabeyi olan 86 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın kendisini arayarak bozuk yolların durumunu Başkan Haluk Bozdoğan’a iletmesini istediğini söyleyerek ilgilenilmesini talep etmişti. Bunun üzerine söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Tekeli, “Bahsedilen Gömmece köyümüzün içindeki ulaşımda bir sıkıntı yok. Ancak Gömmece’nin grup yollarında büyük çukurlar, büyük sıkıntılar var. Bu konu ile ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı’na durumu yazılı olarak bildirdik” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Haluk Bozdoğan da yakın bir zamanda Gömmece’ye giderek durumu gördüğünü ve yazısı çıkarıp gönderdiklerini söylemişti. Daha sonra ikili arasında şu diyaloglar yaşanmıştı: 
Ali Boltaç: "Sayın Başkanım Dursun Bey’e ve muhtarımızın kardeşine selamlarımız olsun buradan. 2021 yatırım programımızda zaten orası var. Hava şartları biliyorsunuz, sizde söylediniz. Bu şu anda müsaade etmiyor ona. Yalnız başkanım sizden de bir istirhamım var. İlgili daire müdürlerinize söylerseniz, telefonlarına bakarsa, iletişimimiz daha kolay olur."
Haluk Bozdoğan: "Önce sen telefonlarına bakarsan benim için daha iyi olur Ali Bey."
Boltaç:  "Ben bakıyorum Sayın Başkanım."
Bozdoğan:  "Sen benim telefonlarıma bile bakmayan bir insansın."
Boltaç:  "Sen beni ararsan ben bakarım"
Bozdoğan:  "Bunu söylerken çok ciddi Rasim Adasal’ın bir sözünü hatırlatayım. ‘Kişi ne söyler, kendini söyler’. Ben o konuda arkadaşlarımı uyardım. Ama öncelikle siz bunu yapın"
 Boltaç:  "Ben müdürlerinizi aradığımda şayet telefonlarına bakma gereği duyarlarsa aramızdaki iletişim kopukluğu son bulur."
Bozdoğan:  "Biz 8 aydır telefonlara bakmadığınızı biliyoruz"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA