MEÜ ile Koluman arasında işbirliği protokolü


Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Koluman Otomotiv Endüstri A. Ş. arasında; AR-GE kapsamına giren konularda gerçekleştirilecek iş birliklerinin genel çerçevelerini kapsayan protokol imzalandı.

 

Tarih : 28 Mayıs 2021 Cuma 14:58

MEÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Adak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hüdaverdi Arslan, MEÜ Girişim Limanı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu, Koluman Otomotiv A.Ş’den AR-GE Müdürü Erhan Biçer, İnsan Kaynakları Müdürü Hülya Baltalı ve AR-GE Koordinatörü Banu Özkeser katıldı.

 

"ÜNIVERSITEMIZIN POTANSIYELI ÇOK FAZLA"


Üniversite sanayi iş birliğinin geliştirilmesi açısından imzalanan iş birliği protokollerinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; ‘’Üniversitemizin potansiyeli çok fazla. Bünyemizde çok değerli hocalarımız bulunuyor. Sadece Mühendislik Fakültemiz değil, temel bilimler alanında da iş birliğine açık çok fazla bölümümüz var. Bu nedenle imzaladığımız iş birliği protokolünün tüm alanları kapsayacak şekilde çok faydalı olacağına inanıyorum.’’ dedi.Gerçekleştirilen bu protokol ile ortak bir paydada buluşup çözüm odaklı yaklaşım sağlamak ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi planladıklarını ifade eden Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Adak da, protokolün imzalanmasında emeği bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti.


İŞBİRLİĞİ YAPILACAK


Protokolün imzalanmasının ardından Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve bu alanda yaşanan gelişmeler, gerçekleştirilmesi planlanan politikalar ve faaliyetler hakkında Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu. İmzalanan protokol ile birlikte, Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş ve MEÜ arasında bilimsel teknolojik araştırma ve makale çalışmaları, Üniversiteye uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmaları, Öğretim Üyelerinin danışmanlık faaliyeti çalışmaları, öğrencilerin lisansüstü tezlerini Koluman Otomotiv A.Ş. ile iş birliği içinde yapmaları, öğrencilere staj ve bitirme projelerinde destek, karşılıklı teknik gezi, seminer, konferans vb. etkinliklerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA