Emirler’deki ağaçlar hangi amaçla kesildi?


Mersin’in Emirler Köyü’ndeki ormanlık alanda yapılan ağaç kesimini meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, "Emirler Köyü ormanlık alanda devam eden ağaç kesiminin nedeni nedir? Emirler Köyü ormanlık alanda kaç tane ağaç kesilmiştir? Emirler Köyü ormanlık alanda kesilen ağaçlardan kaç ton odun elde edilmiştir? Bu odunlar kimlere, ne kadar fiyata satılmıştır veya satılacaktır?" diye sordu.

 

Tarih : 19 Mayıs 2021 Çarşamba 14:21

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, Mersin’in Emirler Köyü’ndeki ormanlık alanda yapılan ağaç kesimini meclis gündemine taşıdı. HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

"AĞAÇ KATLİAMINA SON VERİN"


Dr. Rıdvan Turan şunları söyledi: “Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Emirler köyündeki ormanlık alanda son zamanlarda ağaç kesimi yapılmaktadır. Mersin Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ağaç kesiminin ormanı gençleştirme amacıyla yapıldığı ifade edilmiştir. Ancak kesim yapılan ormanlık alanda yapılan gözlemler sonucunda ağaçların kesilme nedenini gençleştirme çalışması olmadığı ortaya çıkmıştır. Emirler Köyü ormanlık alanında kesilen ağaçların genç olması ve kesilen ağaçların yerine yeni ağaç dikiminin yapılmaması bunun en önemli kanıtıdır. Emirler Köyü, ormanlık alanında kesilen binlerce ağaçtan elde edilen binlerce ton odun üst üste yığılmıştır. Bu odunların kime satılacağı veya verileceği ve Emirler Köyü ormanlık alanda binlerce ağaç kesiminin hangi amaçla kesildiği bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Ayrıca halihazırda kesimine devam edilen ağaç katliamına ivedilikle son verilmelidir." HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: Emirler Köyü ormanlık alanda devam eden ağaç kesiminin nedeni nedir? Emirler Köyü ormanlık alanda kaç tane ağaç kesilmiştir? Emirler Köyü ormanlık alanda kesilen ağaçlardan kaç ton odun elde edilmiştir? Bu odunlar kimlere, ne kadar fiyata satılmıştır veya satılacaktır?" 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA