Vatandaşlar icra kıskacında


Faturalarını ödeyemeyen vatandaşların sorunlarını meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, "Yurttaşların ödeyemedikleri faturalara uygulanan gecikme faizleriyle birlikte borçlar daha da artmaktadır. Avukatlar icra takibi adı altında yurttaşları tehdit etmektedir Şirketler tahsil edemediği faturaları hukuk yoluyla tahsil etmeye çalışırken binlerce avukat veya avukatlık şirketleri, alacaklı şirketler adına yurttaşları gün aşırı arayarak haklarında icra takibi başlatılacağı söylenerek tehdit edilmektedir" dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2021 Salı 13:13

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, faturalarını ödeyemeyen vatandaşları meclis gündemine taşıdı. HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

"SIKINTIYI VATANDAŞ ÇEKİYOR"


Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle vatandaşların kahır ekseriyetinin büyük geçim sıkıntısı çektiğini kaydeden Turan, "Ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların gelirleri azalmakta ve alım güçleri düşmektedir. İnsanlar yaşamak için büyük borçların altına girmektedir. Pandemi bu durumu daha da derinleştirmektedir. Dolayısıyla ekonomik kriz ve pandeminin etkisiyle toplumun büyük çoğunluğu yaşamlarını idame ettirmek için büyük borç yükü altına girmektedir. Yurttaşlar gelir seviyelerindeki düşüşe paralel olarak elektrik, su, internet gibi ihtiyaçlarını sağlayan şirketlere borçlarını ödeyememektedir. Yurttaşların ödeyemedikleri faturalara uygulanan gecikme faizleriyle birlikte borçlar daha da artmaktadır. Avukatlar icra takibi adı altında yurttaşları tehdit etmektedir Şirketler tahsil edemediği faturaları hukuk yoluyla tahsil etmeye çalışırken binlerce avukat veya avukatlık şirketleri, alacaklı şirketler adına yurttaşları gün aşırı arayarak haklarında icra takibi başlatılacağı söylenerek tehdit edilmektedir. Oysa bu tür tebliğler özel yaşamın dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle yargı kararıyla yasaklanmıştır. Yurttaşlar, normal faturalarını ödeyemezken, gecikme faizi ile muazzam düzeyde artan faturalarını nasıl ödeyecekleri bir soru işareti olarak uzun zamandır cevabı verilmesi gereken bir sorun olarak karşımızda durmaktadır" dedi. 


BORÇLARI DEVLET ÜSTLENSİN


"Yurttaşların borcu, kamu borcu olarak Devlet tarafından üstlenilmelidir! Yurttaşlarımızın içinde bulunduğu borç koşullarına ilişkin herhangi bir adım atılmaması var olan endişeyi derinleştirmektedir. Dolayısıyla yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanlığının yurttaşlarımızın ödeyemediği faturalar konusunda ivedilikle adım atması gerekmektedir. Bu konuda yapılması gereken tek adım faturaların ana borç ve faizlerinin silinmesi ve bu borcun kamu borcu olarak devlet tarafından üstlenilmesidir" diyen HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: Ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle faturalarını ödeyemeyen yurttaşlar hakkında Cumhurbaşkanlığınızın herhangi bir çalışması olacak mıdır? Eğer olacak ise bu çalışmalar nelerdir? Ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle elektirik, su, internet ve bankalara olan aidat borcu olan yurttaşlarımızın sayısı ne kadardır? Bu yurttaşlarımızın toplam borcu ne kadardır? Borcunu ödemeyen yurttaşların ödeyemediği faturalarındaki uygulanan faiz miktarıyla ana borcu ne kadar olmuştur? Cumhurbaşkanlığı tarafından pandemi süresince elektrik, su ve internet faturalarını ödeyemeyen yurttaşların bütün borçlarının devlet tarafından kamu borcu olarak üstlenilmesi yönünde bir çalışması var mıdır?"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA