Artık kimsesiz değiller


69 yaşındaki Pembe ve 71 yaşındaki İbrahim Uzan çifti, kısa süre önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’ne başvuruda bulundu. Kimsesiz çift, ekiplerin sosyal incelemesi sonucu kişisel bakım, ev temizliği ve fizik tedavi hizmetlerinden yararlanmaya başladı. Büyükşehir ekipleri, özel gereksinimli Pembe Teyze ve İbrahim Amca’yı yalnız bırakmıyor. Çiftin evine ayrıca Büyükşehir Aşhanesi’nden de yemek götürülüyor.

 

Tarih : 17 Mayıs 2021 Pazartesi 14:32

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Yalnız yaşayan ve özel gereksinimli olan 69 yaşındaki Pembe ve 71 yaşındaki İbrahim Uzan çifti, artık Büyükşehir Belediyesi personellerine emanet. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri Birimi’nin ilgilendiği ve hizmet götürdüğü çift, aldıkları hizmetlerle kendilerini artık yalnız hissetmiyor. Pembe Teyze ve İbrahim Amca, kişisel bakım, ev temizliği ve fizik tedavi hizmetinin yanı sıra Yaşlı Destek Birimi tarafından da her gün aranıyor ve sağlık durumları rutin olarak kontrol ediliyor. Çiftin evine ayrıca Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nden de yemek götürülüyor.

 

ÇIFT EKIPLERI MUTLULUKLA KARŞILIYOR, MUTLULUKLA UĞURLUYOR


Özel gereksinimli Pembe Teyze de İbrahim Amca da destek almadan yürüyemiyor. Yalnız yaşayan çifte Büyükşehir Belediyesi verdiği hizmetlerle destek oluyor. ‘Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in selamını getirdik!’ diyerek çiftin evine gelen ve kapısını çalan Büyükşehir ekiplerini, Pembe Teyze ile İbrahim Amca mutlulukla karşılıyor. Ekiplerin yardımıyla banyosunu yapıp, temiz kıyafetlerini giyen çift, Büyükşehir Belediyesi ekiplerini her seferinde gözlerindeki mutluluk ışıltısı ile uğurluyor.


ÇIFT EVDE SAĞLIK VE BAKIM’IN ÇAĞRI MERKEZI’NE KAYIT BIRAKMIŞTI


Pembe ve İbrahim Uzan çifti, Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım’ın 0 (324) 223 42 42 numaralı Çağrı Merkezi hattı üzerinden ekiplere ulaşarak kayıt bıraktı. Kaydı aldıktan sonra ilgili adrese sosyal inceleme yapması için sosyologlarını yönlendiren Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Pembe Teyze ve İbrahim Amca’nın kişisel bakım, ev temizliği ve fizik tedavi hizmetine ihtiyaç duyduğunu tespit etti. Ekipler ilk olarak Pembe Teyze ve İbrahim Amca’yı rapor alabilmesi için Engelli Transfer Aracı ile hastaneye götürdü. Fizik tedavi uzmanından alınan raporun ardından çifte Büyükşehir’in fizyoterapisti tarafından evde fizik tedavi de uygulanmaya başlandı. Beynine pıhtı atması sonucu kısmi felç geçiren İbrahim Amca’ya nörolojik rehabilitasyon kapsamında denge, yürüme ve kuvvetlendirme egzersizleri yaptırılırken; Pembe Teyze’ye ise ortopedik rehabilitasyon kapsamında ağrı ve ödem tedavisi, kuvvetlendirme ve denge egzersizleri ile elektroterapi uygulaması yapıldı. Çiftin tedavileri önümüzdeki günlerde de devam edecek.


EV TEMIZLIĞI VE KIŞISEL BAKIMLARI TITIZLIKLE UYGULANDI


Yaşlı bakım teknikerleri tarafından uygulanan kişisel bakım hizmeti kapsamında banyo, tıraş, tırnak kesimi ve bakımları yapılırken; Büyükşehir ekipleri tarafından da evleri köşe bucak temizlendi. Ekipler ayrıca içerisinde çamaşır suyu, diş macunu, diş fırçası, defne sabunu ve kâğıt sabun bulunan hijyen paketini çifte hediye etti. Pembe Teyze ile İbrahim Amca’nın evdeki tek arkadaşları ise muhabbet kuşları Çapkın. Çapkın adındaki kuşları ile sohbet eden ve can sıkıntılarını gidermeye çalışan çift, kuşlarını çok seviyor. Yaşlı çift gün boyunca Çapkın ile muhabbet edip, zaman geçiriyor.


PEMBE TEYZE: “BAŞKANIMIZ’IN GÖZLERINDEN ÖPÜYORUM”


Pembe Teyze, aldıkları hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden geldiler. Allah razı olsun bize hizmet ettiler. Hastaneye götürdüler, getirdiler. Banyomu yaptırdılar, saçımı taradılar, üzerimi giydirdiler. Her gün bizi arıyorlar, halimizi hatırımızı soruyorlar. Memnunuz, Allah’tan başka kimsemiz yok. Sonra siz meydana çıktınız. Kulu kula Allah sebep verirmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri bize gelip bakmaya başladılar. Bundan sonra inşallah bizi rahat ettirecekler. Yoksa çok perişandık biz. Başkanımız’a çok selam söylüyorum, gözlerinden öpüyorum. O benim evladım yaşında. Allah işini, gücünü rast getirsin” diye konuştu. İbrahim Amca ise kendilerini yalnız bırakmadıkları için Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Allah ömrünü uzun etsin. Başarılar dileriz. Allah darda bırakmasın kendisini. Devletimize, milletimize Allah zeval vermesin. Çok memnunuz. Yalnız biz burada yataklara düşmüşüz. Gelip sorması yeter. Oradan buraya kadar masraf kolay değil. Allah bin kere razı olsun. Memnunuz. Oylarımız bundan sonra hep ona” dedi.


AMACIMIZ DAHA FAZLA INSANA DESTEK VERMEK


Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım’da görev yapan Sosyolog Seyran Muştu, başvuru yapan vatandaşlara yapılan inceleme sonucu kısa sürede hizmet verdiklerini dile getirerek, “Amacımız daha fazla insana destek vermek, daha ileriye gidebilmek. Çok tatlı, çok samimiler zaten” diye konuştu. Hemşire Berfin Çağatay, Uzan çiftinin artık kendilerine emanet olduğunu belirterek, “İbrahim Amca ve Pembe Teyze’yi hastaneye gidemedikleri ve kimsesiz oldukları için onlara refakat ederek hastaneye götürdük. Onun dışında da kişisel bakım ekiplerimiz ve temizlik ekiplerimiz de evlerine girerek hizmetlerimizi sundular” dedi. Fizyoterapist Ayşe Deniz de “İkisinin de fizik tedavi açısından tedavi görmeleri gerekiyor. İbrahim Bey’in nörolojik problemleri var. Genel bir kuvvet kaybı ve denge kaybı var. Ayağa kalktığında hemen düşebiliyor. İbrahim Bey’e öncelikle kuvvetlendirme ve denge egzersizleri çalıştıracağız. Pembe Hanım’ın ise daha çok ortopedik problemleri var. Genel bir diz ağrısı var kireçlemeye bağlı. Öncelikli hedefimiz ağrılarını gidermek, yavaş yavaş da kuvvetlendirip ev içinde günlük yaşam aktivitelerini kolay yapmasını sağlamak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA