Evsel atık bedeli paraları nerede?


MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin akıbeti merak konusu oldu. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, "Bizim evsel katı atık vergisinden haberimiz yok. Bu parayı biz almıyoruz. Belediyemizin kasasına giren tek kuruş yok" ifadelerini kullanırken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, "Biz sizin adınıza bunu kesiyoruz. Bu aldığımız Meclis kararında var. Sizin de onayınız var. MESKİ sizlere yatıracak ama siz vatandaşı aldatıyorsunuz Sayın Başkan. Bu çok yanlıştır. Ha bunları görüşmeyelim, kenti germeyelim. Ortada göz göre göre bir yanlış yönlendirme var. Anamur’da alınan her delikli kuruş Anamur Belediyesi’nindir" dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2021 Cuma 12:13

Necdet TAŞ


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç arasında MESKİ'nin ilçe belediyeleri adına topladığı 'Evse Atık Toplama' bedeli tartışması yaşandı. İlçe belediyelerine aktarılmak üzere MESKİ tarafından tahsil edilen evsel atık bedellerinin su faturalarında ayrı bir bölümde gösterilmesine tepki gösteren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, toplantıdan önce yazılı bir açıklama yaparak “Bizim evsel katı atık vergisinden haberimiz yok” dedi.


BAŞKAN KILINÇ, BÜYÜKŞEHİR'İ HEDEF ALMIŞTI


Hatırlanacağı üzere Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne MESKİ’nin su faturalarına “Anamur Belediyesi Evsel Atık Toplama Payı” yazarak belediye vatandaşı karşı karşıya getirdiğini öne sürmüş şu ifadeleri kullanmıştı: "Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan MESKİ tarafından ilçemiz Anamur’da yapılan faturalandırma işlemlerinde su faturalarında “Anamur Belediyesi Evsel Atık Toplama Payı” bölümü açıldığı, belediyemizin adı anılarak evsel katı atık toplama bedeli alındığı tespit edilmiştir. MESKİ tarafından yapılan bu uygulama ile hem vatandaşımızın kafası karıştırılmış hem de Anamur Belediyesi ile Anamurlu hemşehrilerimiz karşı karşıya getirilmiştir. İlgili kanun hükümleri ve genelgeler doğrultusunda evsel katı atık bedelleri mart ayından itibaren su faturaları aracılığı ile MESKİ tarafından tahsil edilmektedir. MESKİ yaptığı açıklama ile su faturalarında oluşan ücret farkının kendilerinden kaynaklanmadığını, bahse konu ücretlerin ilçe belediyelerine aktarılacağını duyurmuş ancak Anamur Belediye Başkanlığı’na şu ana kadar herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu ödemenin yapılıp yapılmayacağı da belli değildir. İlgili kanun hükümleri ve genelgelerle evsel katı atık bedellerinin tahsilat şekli ve gerekçesi açıkça belirtildiği halde, MESKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi su faturaları üzerinde yaptığı değişiklik ve açıklamalar ile sorumluluğu üzerlerinden atmak ve ilçe belediyeleri ile vatandaşı karşı karşıya getirmek üzere maksatlı olarak çarpıtılmakta ve bilerek yanlış yönlendirilmektedir. Kaldı ki Anamur Belediye Başkanlığı’nın hiçbir vatandaşından evsel katı atık bedeli ile ilgili bir talebi ya da beklentisi yoktur. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin kanunla mecburi hale getirilmiş olan bir uygulamayı sanki İlçe belediyeleri keyfi olarak istiyormuş gibi kamuoyuna aktarmasının ve su faturaları üzerinde yapılan uygulamaların Anamur Belediye Başkanlığı tarafından kabul edilebilir bir tarafı yoktur.


SEÇER: “KATI ATIK BEDELLERİNİN BÜYÜKŞEHİR’LE ALAKASI YOK”


Katı atık bedellerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle ilgisinin olmadığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Anamur Belediyemiz de bir açıklama yapmış. ‘Benim haberim yok bundan’ demiş ya da ‘bunu MESKİ topluyor’. Bildiri kendisinde. Tekrar okuyabilir. Bakın inanın ben hayretle okudum. ‘Bugüne kadar bize bir para gelmedi’ demiş. Şimdi bakın bu bir başkana uygun bir davranış değil. Buradan Anamur halkı, Tarsus halkı, Mersin’in merkezdeki 4 ilçe halkı, herkes beni dinlesin. Bu alınan paraların, katı atık bedellerinin Büyükşehir’le alakası yoktur. Bir delikli kuruş bizim kesemize girmiyor. Bizim hakkımıza düşeni biz kendi tasarrufumuzla almayacağız dedik. Bazı belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz de almıyor. Ama sizin Anamur Belediyesi alıyor. Diğer belediyeler alıyor. Biz sizin adınıza bunu kesiyoruz. Bu aldığımız Meclis kararında var. Sizin de onayınız var. MESKİ sizlere yatıracak ama siz vatandaşı aldatıyorsunuz Sayın Başkan. Bu çok yanlıştır. Ha bunları görüşmeyelim, kenti germeyelim. Ortada göz göre göre bir yanlış yönlendirme var. Anamur’da alınan her delikli kuruş Anamur Belediyesi’nindir. Merkezde hangi belediye olursa olsun, her delikli kuruş ilçe belediyesinindir" dedi. 


AK PARTİLİ ZEYNEP GÜL YILMAZ'A TEPKİ


Başkan Seçer, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın “Güvenlik soruşturması” tasarısı görüşmelerinde sarf ettiği “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi'ni aldık, kanırta kanırta da Büyükşehir'i alacağız” sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Sayın Milletvekilimiz hakkında, Zeynep Gül Yılmaz hanımefendi hakkında bir yorumda bulunmak istemiyorum. Neden bulunmak istemiyorum? Üzüldüm. Kentimin bir kadın milletvekili. Milletvekillerime saygı duyarım. Kadın olduğu için 2 kez saygı duyarım. Zaten eni topu toplam şu anda 12 milletvekilimiz var, 2 kadın milletvekilimiz var. Yani 12’de 2. Onun için bir kat daha fazla saygı duyarım. Keşke Meclis’te, parlamentoda o kürsünün ona yarattığı strese, hezeyana, heyecana kapılmasaydı, böyle bir söz etmeseydi. Keşke etmeseydi ama böyle bir söz etmiş. Bunun üzerine benim bir hanımefendiye burada bir gönderme yapmam, bir laf söylemem zaten ahlakıma aykırı bir şey. Onu takdirlerinize bırakıyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA