Mersinli balıkçıların sorunları meclis gündeminde


Mersinli balıkçıların sorunlarını meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, "Mersin’de balıkçılık sektöründe ticaret yaparak geçimini sağlayan balıkçı esnafı, ciddi zorluk çeken esnaflarımızın başında gelmektedir. Mersin balıkçı esnafıyla yaptığımız görüşmelerde balıkçılar, içinde bulundukları sorunları ve çözüm önerilerini anlatarak balık alım tesisinin yenilenmesi konusunda Bakanlıktan adım atılmasını bekliyorlar" dedi.

 

Tarih : 7 Nisan 2021 Çarşamba 14:09

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin Balıkçı Esnafı’nın sorunlarını meclis gündemine taşıdı. HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.


"BALIK TİCARETİNDE ARACILAR ARADAN ÇEKİLSİN"


HDP'li Turan önergesinde , “Mersin’de balıkçılık sektöründe ticaret yaparak geçimini sağlayan balıkçı esnafı, ciddi zorluk çeken esnaflarımızın başında gelmektedir. Mersin balıkçı esnafıyla yaptığımız görüşmelerde balıkçılar, içinde bulundukları sorunları ve çözüm önerilerini anlatarak balık alım tesisinin yenilenmesi konusunda Bakanlıktan adım atılmasını beklemektedir. Balıkçı esnafı, daha iyi koşullarda çalışmak ve hizmet etmek için balıkçıların barınacağı yerler istemekte ve soğuk hava deposu ve buz üretim makinelerinin yeni teknolojilerle yenilenmesinin kendilerinin daha iyi hizmet vermeleri açısından önemli olduğunu ifade etmektedir. Ayrıca balık ticaretinde aracıların ortadan kalkması ve doğrudan alım satım ilişkilerinin kurulması için yeni bir yasal düzenleme talep etmektedir. Balıkçı esnafı, ticaret yapabilmek ve ticaret hacimlerinin genişletilmesi konusunda devlet bankalarının kendileri için kredi ve ödeme kolaylığı sağlamasını istemektedirler" ifadelerini kullandı. 


SORUNLARIN ÇÖZÜMÜYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR GİRİŞİM OLACAK MI?


HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: "Mersin Balıkçı esnafının taleplerine ilişkin Bakanlığınız tarafından herhangi bir girişim olacak mıdır? Balıkçı esnafının, balık alım tesislerinin yenilenmesinden soğuk hava deposunun yenilenmesine kadar birçok talebi yer almaktadır. Bu taleplerden hangileri Bakanlığınız tarafından karşılanmıştır? Bakanlığınızın balıkçılık sektöründe aracıların daha fazla rant elde etmesini önleyecek herhangi bir çalışması var mıdır? Bakanlığınızın ekonomik kriz ve pandemi sürecinde balıkçı esnafının çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin herhangi bir çalışması var mıdır?  Balıkçı esnafının içinde bulunduğu ekonomik zorluklara ilişkin Bakanlığınızın herhangi bir destekleme çalışması olacak mıdır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA