Mersin’de binlerce esnaf iflas etti


Mersin esnafının sorunlarını meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, esnafın kira, elektrik ve su gibi faturalarını ödeyemediğini ileri sürerek, "Birçok esnaf AKP iktidarı tarafından yapılan desteklerin hiçbir şekilde işlerini bir nebze de olsa kolaylaştırmayacak bir düzeyde olduğunu belirtmektedir. Döviz kurunun yüksek olmasından dolayı toplumun alım gücü düşmüş pek çok esnaf aylardır iş yapamaz duruma gelmiştir. Üst üste gelen olumsuzluklardan dolayı Mersin’de binlerce esnaf iflas etmiştir” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 13:13

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin esnafının sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Dr. Rıdvan Turan önergesinde “Mersin’deki küçük esnaf, son yıllarda ticaretten elde ettiği gelirin bir hayli düşmesi nedeniyle zor günler geçirmektedir. Türkiye’de birçok ilde olduğu gibi Mersin’de de ekonomik kriz ve Covid 19 salgını, esnafın içinde bulunduğu olumsu ekonomik tablonun her ne kadar doğal nedeni olarak görülse de AKP iktidarı tarafından salgının iyi yönetilememesi esnafların son aylarda en çok dile getirdikleri sorunların başında gelmektedir" ifadelerini kullandı. 

MERSİN'DE 2 YILDA KAÇ ESNAF İFLAS ETTİ?


Esnafların, salgından dolayı son bir yılda getirilen kısıtlamalarla iş yapamaz hale geldiğini iddia eden HDP'li Turan, "Özetle Mersin’deki esnaf AKP iktidarının son yıllarda ekonomik krizi iyi yönetemediğini ve sadece sermayeyi desteklediğini dile getirmektedir. Esnaf, son bir yılda ise Covid 19 salgını dolayısıyla kendilerine getirilen kısıtlamalara karşılık siyasi partilerin kongrelerinde bu kısıtlamalara uymadığını ve bunun hiçbir şekilde adil olmadığını ifade etmektedir. Esnaf; kira, elektrik, su gibi faturalarını ödeyememektedir. Birçok esnaf AKP iktidarı tarafından yapılan desteklerin hiçbir şekilde işlerini bir nebze de olsa kolaylaştırmayacak bir düzeyde olduğunu belirtmektedir. Döviz kurunun yüksek olmasından dolayı toplumun alım gücü düşmüş pek çok esnaf aylardır iş yapamaz duruma gelmiştir. Üst üste gelen olumsuzluklardan dolayı Mersin’de binlerce esnaf iflas etmiştir” dedi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: Son iki yılda Mersin’de iflas eden esnaf sayısı tam olarak kaçtır? Mersin esnafının yıllara göre son beş yıllık borcu ne kadardır? Mersin’de son iki yılda iflas eden esnafların ilçelere göre dağılımı nasıldır? Bakanlığınız tarafından esnafların durumunu iyileştirmek adına yürütülecek politikalar nelerdir? Esnafların, borçlarının silinmesi, vergiden muaf olma ve ayni yardım yapılması konusundaki taleplerinin gerçekleştirilmesine yönelik Bakanlığınızın herhangi bir girişimi olacak mıdır?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA