Hafız olmanın mutluluğunu yaşadılar


Mersin’in Erdemli ilçesinde 15 Temmuz Kur’an Kursunda eğitimini tamamlayan 10 öğrenci, girdikleri sınavı da başarıyla tamamlayıp hafız olmanın mutluluğunu yaşadı. Erdemli Müftüsü Dr. Hayri Erenay ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu hafızların mutluluğuna ortak olup, hafızları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 12:45

Erdemli Müftüsü Dr. Hayri Erenay, "Erdemli 15 Temmuz erkek Kur'an kursumuzda hafızlık sınavına giren 10 öğrencimizin 10'u da sınavı kazanıp hafızlık diploması almaya hak kazandı. Bu güzelliğin vesilesi ile buradayız. Erdemli'de şu anda 65 tane erkek, 80 tane kızımız olmak üzere 145 tane öğrencimiz hafızlığına devam ediyor. Bu Mersin bölgesindeki ilçelerin toplamından daha fazla. Erdemli ismiyle de, fiilleriyle de erdemli bir ilçe olduğunu gösteriyor" dedi.


İLÇEDE 1 YILDA 10 HAFIZ YETİŞTİ


Hafız ve hafız adaylarının aynı anda örgün eğitime de devam ettiğini ifade eden Erenay, "Bu da diğer eğitimlerle birlikte yüklerinin ağırlığını gösteriyor. Akademik çalışmaları devam ederken hafızlık çalışmasını da beraber götürdükleri için bu ayrıcalığın bir yükü var. Ben kendilerini tebrik ediyorum, bize her zaman destek olan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, "Erdemli'de bir güzelliği daha yine birlikte yaşıyoruz. 10 hafızımızın sevincini paylaşmak üzere buradayız. İlçemizde bir yılda 10 hafızın yetişmesi takdir edilecek bir durum. Gençlerimizi ve onların yetişmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. Hafızlık sevinci yaşayan 13 yaşındaki Ahmet Enes Bulut ise, "Hem okulumda derslerime katıldım, hem de burada Kur'an derslerime devam ettim. Bu süreçte yoruldum zorlandım ama iyi ki direnmişim şu an başarımın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA