AK Parti’nin Z Kuşağını ikna etmesi lazım


Gençlerin siyasette büyük bir belirleyeci rol oynacağının altını çizen Akil Gençler Platfıormu Genel Başkanı Delil Ateş,

 

Tarih : 31 Mart 2021 Çarşamba 13:35

Necdet TAŞ

Gazetemize ülkedeki siyasi atmosferi değerlendiren Akil Gençler Platfıormu Genel Başkanı Delil Ateş, 2023 Seçimlerinin sonucu gençlerin belirleyeceğini söyledi. Türkiye'nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasını doğru bulduğunun altını çizen Ateş, siyasi partilerin ittifak çalışmalarıyla ilgili de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 


"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLMEK DOĞRU BİR KARAR"


Gündemi yoğun birşekilde meşgul eden İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasıyla ilgili de konuşan Delil Ateş, "İstanbul sözleşmesinin iptal edilmesiyle alakalı olarak iki hususa değinmek istiyorum. bizimle asla uyuşmayan, bunlardan birisi toplumsal cinsiyet meselesi bir de cinsel yönetim yönelim tercihi. Şimdi bunlar ve başka şeyler de var ama bu iki meselenin LGBT vesaire gibi unsurların marjinal unsurların ekmeğine yağ sürecek kavramlar olduğu ya da onların arkasına sığınarak faaliyet yapabilecekleri alanlar olduğu görülüyor. Sözleşmede yaralan sözde namus örf,adet ve geleneklerle hükemetlerin mücadele etmesi. Kültürümüzü vareden örf ve adetlerimizdir.Örf ve adetlerimize sahip çıkmamız gerekirken örf ve adetlerimizi çiğnememiz bizi kendi öz benliğimizden uzaklaştıracaktır. Öz benliğinden uzaklaşan toplumlarda kaybetmeye mahkumdur. Bundan dolayı İstanbul sözleşmesinden çekilmemiz doğru bir karardır" şeklinde konuştu. 
"MKYK BAŞARILI, MYK BAŞARISIZ"
AK Parti'nin yeni MKYK listesini başarılı bulduğunu kaydeden Ateş, "AK Parti kongresinde MKYK boyutunda ciddi değişimler söz konusu.Hem yenilenme anlamında hemde temsil oranın geniş tutulması açısından.Kadınların, hukukçuların,Kürtlerin,Alevilerin,gayri müslim vatandaşlarımızın temsiline önem verilmsi yeni dönemde bu kesimlere yönelik söyleyecek yeni sözler olduğnu gösteriyor.Buda hem Ak Parti için hem de Ak Parti’ye destek veren taban için sevindirici bir durum. Ancak aynı şeyleri MYK için söyleyemeyiz. Orada ki değişiklik çok zayıf kalmıştır.Keşke MYK anlamında da ciddi değişikliğe gidilseydi.O zaman tabanın değişim beklentisi tam olarak karşılanmış olurdu" dedi. 


"SAHAYI İYİ OKUYAN TARAF KAZANACAK"


Yeni kurulan siyasi partiler ve yeni kurulacak ittifaklarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ateş, "Hem AK Parti’de hem de CHP’den ayrılma yeni partiler sahalara indiler. Bunun dışında da kurulan bazı partiler mevcut.Vatandaşın oy kullanma konusunda seçenekleri çok fazla olduğu bir dönemin içerisindeyiz.Galiba tamamen gençleri temsil edecek bir gençlik partisi dışında tüm partiler kuruldu. Parti kurmak kolay zor olan o partinin tabandan karşılık bulmasıdır.Bunun yoluda gönülleri fethetmektir.Bu konuda da seçim sonuçları bize cevap verecektir. İttifak konusuna gelince de yeni kurulan siyasi partiler yeni kurulacak ittifakları doğuracaktır. Burada Temel olan halkla ittifak kurabilmektir. Halkımız pandemi sürecinde ekonomik ve psikolojik olarak büyük bir çöküş içindedir. Halkımızı bu buhrandan çıkaracak projeleri halka sunan hangi ittifak olursa başarı da o ittifakın olacaktır. Biz hep sahadayız. Sahayı iyi okuyanlar önümüzdeki seçimlerde galip gelecektir" diye konuştu. 

 

"AK PARTİ'NİN Z KUŞAĞINI İKNA ETMESİ GEREKİR"


Z kuşağının siyasete bakışını değerlendiren Ateş, "Gençliği bazı siyasetçiler  ülke meselelerinden uzak gibi gösterse de aslında gençlik gündemi çok yakından takip etmektedir.Ülke meselelerine de duyarlı bir yapıdadır.Yeni nesil Gençler 80 kuşağının düştüğü tuzağa düşmek istemeyen bir gençlik. Çözümün kavga ve silahlarda değil de kalem ve fikirlerde olduğuna inanan bir gençlik. Z kuşağı diye de tabir edilen bu gençlik tamamen teknolojide ki hızlı ilerlemeyle beraber büyüyen ve gelişen bir gençlik. Sosyal medyayı çok iyi kullanıp çok iyi takip ediyorlar. Ve önümüzde ki seçimde yaklaşık 6.5 milyon seçmen kitlesine sahip bir kuşak bu gençlik. Siyasi partilerin hiçbirinde bu gençliğe yönelik geniş çaplı bir çalışmanın yapıldığına dair herhangi bir emare yok. Özellikle Ak Parti’nin bu gençliğe yönelik ciddi çalışmalar yapması gerekmektedir.Çünkü bu gençlik 90 lı yılların Türkiye’sini bilmediği gibi AK Parti sonrası heralanda yapılan devrimi de bilmemektedir. Bundan dolayı Z kuşağı konusunda AK Parti’nin daha çok mesai harcaması gerekmektedir.6.5 milyon ilk defa oy kullanacak seçmen kitlesi dışında 20 milyonu bulan genç bir seçmen kitlesi mevcut. Bu kitle 2023 seçimlerinin belirleyici unsuru olacaktır.Gençlerin gönlünü fetheden seçimlerden zaferle çıkacaktır. Akil Gençler olarak bizimde Z kuşağına yönelik projelerimiz olacaktır. Bu konuyla ilgili olarak pandemi sürecinde ciddi bir altyapı oluşturduk. Gençliğimizi sahipsiz bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA