Uyarılar görmezden gelindi, Mersin kırmızıya döndü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yayınlanan coronavirüs risk haritasında Mersin yeniden kırmızı yani yüksek riskli iller arasına girdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası, yaptıkları uyarıları ne Sağlık Bakanlığı’nın, ne İl Pandemi Kurulu’nun ve ne de İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun duymadığını ve görmediğini iddia etti.

 

Tarih : 30 Mart 2021 Salı 17:11

MERSİN YENİDEN KIRMIZI

Mersin yeniden Kırmızı. Cumartesi ve Pazar sokağa çıkma kısıtlaması var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yayınlanan coronavirüs risk haritasında Mersin yeniden kırmızı yani yüksek riskli iller arasına girdi. Toplantıda açıklanan karar doğrultusunda, kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak uygulanacak. Bu durumda Mersin’de de Cuma günü akşam 21.00’da başlayacak kısıtlama hafta sonunu da kapsayacak şekilde pazartesi günü sabah 05.00’da kadar devam edecek. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması da akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak. 


"UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI"


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, "Cumhurbaşkanı tarafından dün açıklanan pandemi tedbirleri nedeniyle çok sayıda basın mensubu arkadaş arayarak özellikle Mersin ile ilgili görüş sormuşlardır. Aslında dün Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ve Mersin ile ilgili söyledikleri malumun ilanı. Zira kontrollü normalleşme” başladığından bu yana yaptığımız uyarıları ne sağlık bakanlığı, ne İl Pandemi Kurulu ve ne de İl Hıfzıssıhha Kurulu duymuyor ve görmüyor. Şu an Türkiye’nin nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı 58 il çok yüksek riskli iller arasında ve ne yazık ki bu tabloda Mersin de var. Diğer illerin Pandemi Kurulları nasıl çalışıyor çok fazla bilgimiz yok ancak en son 25 Mart 2021 tarihinde ilimizde toplanan Mersin İl Pandemi Kurulu, Mersin’de pandeminin ne kadar güzel yönetildiğini, her şeyin güllük gülistanlık olduğunu ve tüm tedbirlerin alınması nedeniyle Mersin’in vaka oranının yüz binde 80’e düştüğünü basın ile paylaşmak için yapıldı" ifadelerini kullanarak, verilerin şeffaf paylaşılması çağrısında bulundu. NECDET TAŞ'IN HABERİ 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA