Ruslar, Akkuyu ile sıcak denizlere indi


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında üçüncü reaktörün temelinin atılması törenini eleştirerek “Bakınız, dünya teknoloji lideri bir ülke diyor ki ‘Nükleer santral kurmayın!’ Teknoloji devi ülkede bile kaza alıyor. Ama Tübitak’ın başına bile hayvanat bahçesi müdürü atayan bir ülkede neler olur siz hesap edin. Rusların sıcak denizlere inme projesi de Akkuyu ile birlikte hayata geçmiş oldu" dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2021 Perşembe 13:18

Antmen, açıklamasında, Fukuşima Nükleer Santrali kazası sonrası yaşanan zararlarla ilgili görüntüler paylaştı. CHP’li Vekil “Fukuşima nükleer santral felaketi yaşandığında Japonya başbakanı olan Naoto Kan, beş yıl sonra itirafta bulunarak, ‘Recep Tayyip Erdoğan’a Japon nükleer teknolojisini tavsiye ettiğime pişman oldum. Türkiye gibi sismik ve terör riski olan bir ülke nükleer santralden vazgeçmeli’ dedi. Bakınız, dünya teknoloji lideri bir ülke diyor ki ‘Nükleer santral kurmayın!’ Teknoloji devi ülkede bile kaza alıyor. Ama Tübitak’ın başına bile hayvanat bahçesi müdürü atayan bir ülkede neler olur siz hesap edin. Rusların sıcak denizlere inme projesi de Akkuyu ile birlikte hayata geçmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

SANTRALDAKİ BİR KAZADA MERSİN CEHENNEME DÖNER


CHP'li Antmen, "Daha önce söyledim, yine söylüyorum; Akkuyu nükleer santrali,  Akdeniz’in ekosistemini bozacak; tarımını, turizmini, insan sağlığını, yaşamı tehdit edecek düzeyde etkileyecektir. Ayrıca bölgemiz nükleer atık deposuna dönüştürecektir. Bunun yanında santralin yapım ve işletmesine ilişkin sözleşme kamu yararına ve ulusal çıkarlarımıza aykırıdır. Oysa ülkemiz ve özellikle bölgemiz, doğa ve insan dostu yenilenebilir enerji kaynakları açısından oldukça zengindir. 6 Nisan 2019 tarihinde Mersin-Akkuyu’da nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde çatlak oluşmuştu. Mersin Akkuyu’da santral inşaatında yaşanan çatlak geleceğimizde, bölgemizde ve ülkemizde de çatlak oluşturmaktadır. Mersin uzun sahilleri, yeşil bir doğası olan inci gibi parlayan bir kenttir. Mersin cennet bir şehirdir. Yarın yaşanacak bir kazada cennet Mersin; cehenneme döner" ifadelerini kullandı. 


AKKUYU’DA NE OLDUĞU SIR


"Bu arada başka bir konu da şu değerli basın mensupları; Şu anda Akkuyu’da 8 yönetici var. Sadece bir tanesi Türk. O da çifte vatandaş. Başka bir konu ise şu; Akkuyu yönetiminde bulunan Henri Edouard Proglio’nun, ülkesi Fransa’da yolsuzluk yaptığı ve hem kamu kurumundan hem özel sektörden maaş aldığı da biliniyor" diye konuşan Antmen, "Ayrıca bir soru önergesi ile de Ticaret Bakanına “Akkuyu’ya Ruslar hangi malzemeleri getiriyor?” diye sordum. Ticaret Bakanı sayın Pekcan verdiği yanıtta “Ticari sır” dedi. Ne sırrı? Mersin’e nükleer santral yapılıyor ama ülkemiz bunun içinde ne olduğunu bilmiyor! Bu kitlesel ölçekte yıkıma yol açacak bir saatli bombadır. Son bir husus, Akkuyu Rus limanı, askeri üssü olacak ya; buraya çok yakın mesafede NATO limanı var. Bu kadar yakın mesafede Rus ve Amerikan silahlı güçleri arasında ne gibi senaryolar yaşanabilir, takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA