Büyükşehir personeline ilk yardım eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir yıl önce hizmete açtığı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ ile personelini acil durumlara karşı hazırlıyor. Eğitimlerle, personelin temel sağlık bilgisinin artması, ilk yardım bilgi ve becerisini kazanarak doğru ve bilinçli ilk yardım yapabilmesi amaçlanıyor.

 

Tarih : 7 Mart 2021 Pazar 11:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Mart ayında hizmete açtığı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ ile personelini acil durumlara karşı hazırlıyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ruhsatlı bir şekilde açılan İlk Yardım Eğitim Merkezi ile personel eğitim almaya ve acil durumlar için bilinçlenmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ek hizmet binasında yer alan, 6 eğitmen ve bir mesul müdürün bulunduğu İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde personele verilecek eğitim planı hazırlanıyor.

EĞITIMI TAMAMLAYANLAR ONAYLI ILK YARDIM SERTIFIKASI ALIYOR

Oluşabilecek kazalarda ölüm ve sakatlık riskinin azalması için ilk yardım eğitimine önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün eğitim alan personel sayısını artırıyor. Eğitimler 16 saat sürüyor ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardım sertifikası alıyor. İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde personele; temel ilk yardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donma durumlarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma ve hasta taşıma teknikleri konularında ilk yardım eğitimleri veriliyor.

“HER NOKTADA BILGI, BECERI VE TECRÜBESI OLAN BIR EKIP KURMAK İSTİYORUZ”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde İlk Yardım Eğitmeni olarak görev yapan Sonay Kılıç, olası kazalarda sağlık ekipleri gelene kadar yapılan ilk yardımın hayati önem taşıdığını vurguladı. Amaçlarının personelin acil durumlarda müdahale bilgi ve becerisini artırmak olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlk yardımda temel nokta eğitim almış kişiler tarafından yapılması. Bizim de amacımız tüm personelimize ilk yardım eğitimleri vererek halka dokunduğumuz her noktada bilgi, beceri ve tecrübesi olan bir ekip kurmak. Parkta, okulda, sokakta, iş yerlerinde, otobüste oluşabilecek istenmeyen kazalarda acil sağlık hizmetlerine ulaşana kadar etkili ve doğru müdahalelerle insanların hayata tutunmalarına yardımcı olmak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA