00:24   BAŞKAN SEÇER, MSK-GLINT MANISA BASKET KARŞıLAŞMASıNı IZLEDI   00:22   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA   00:20   BAŞKAN SEÇER: “CHP IKTIDARıN KILIDINI AÇACAKSA; ANAHTAR BELEDIYELERDIR”   00:18   TOROSLAR’ıN KıRSALıNDA HIZMET YERINDE PLANLANıYOR   00:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YARıYıL TATILI ÖNCESI ÖĞRENCILERE VE VELILERE TAVSIYELER   00:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR KıYAFET EVLERI ILE AILELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYOR   00:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN DEPREM RISKINE KARŞı JAPONYA’YA TEKNIK ZIYARET   00:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN OCAK AYı 2. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   00:10   MÜSİAD MERSIN ŞUBE BAŞKANı MEHMET SAIT KAYAN: GÜVENLI ŞEHIR, GÜÇLÜ EKONOMI DEMEKTIR   00:08   BAŞKAN TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”  
 
   
 
 

Diğer hastalıklar gözden kaçmaya başladı


Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Acil Servis Uzman Doktoru Erhan Burgut, pandemi dönemiyle birlikte karıştırılmaya başlayan gribal enfeksiyon ve koronavirüs arasındaki farkları açıkladı. Burgut, halkın virüsten dolayı hastaneye gitmekten kaçtığını belirterek, “Diğer hastalıklar gözden kaçmaya başladı. Erken tanı hayat kurtarır. En ufak rahatsızlıkta en yakın hekime başvurun” çağrısında bulundu.

 

Tarih : 18 Şubat 2021 Perşembe 12:40

Haber Merkezi

“Kış aylarıyla beraber gribal enfeksiyon hasta sayısı arttı” diyerek sözlerine başlayan Uzm. Dr. Erhan Burgut, “Pandemi dönemiyle birlikte gribal enfeksiyonla koronavirüs karıştırılmaya başlandı. Belirtiler hemen hemen ortak. Çünkü ikisi de gribal enfeksiyon. Gribal enfeksiyon daha çok burun akıntısı, göz sulanması oluyor. Koronavirüsteki belirtiler daha sert, daha agresif geçiyor. Tat ve koku alamama, yüksek ateş ve eklem ağrıları gibi belirtileri var. Son zamanlarda baş dönmesi gibi nörolojik bulgularda ön plana çıkıyor. Koronavirüsün sebep olduğu enfeksiyonlarda daha çok kalbin üzerinde etkili olduğu için cilt hastalıkları da ön plana çıkıyor. Parmak ucunda morarmalar, kalpte ritim bozukluklarına sebep olabiliyor. Zaten koronavirüs geçse bile hastalarda kalple ilgili rahatsızlıklar ön plana çıkıyor. 1 yıldır pandemi dönemindeyiz. Kalple ilgili sorunlar arttı. Koronavirüs hastalarının hastalığı yendikten sonra kardioloji takibine girmelerini istiyoruz. Koronavirüsle gribal enfeksiyon arasındaki en belirgin fark ikisinde de ateş var ama gribal enfeksiyonda eklem ağrısı yok. Kas ağrıları koronavirüste çok çok şiddetli. Antijen testlerimiz var. 10-15 dakika içinde sonuç alabiliyoruz. Antikor testimiz var. Daha önce koronavirüs geçirmişseniz bu testimizle sonuç alabiliyoruz. Bir üst aşamada ise akciğer tomografisi çektiriyoruz. Koronavirüs daha çok pnömoni yapabiliyor. Bunu görebiliyoruz” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİYLE DİĞER HASTALIKLAR GÖZDEN KAÇMAYA BAŞLADI”

Pandemi dönemiyle birlikte insanların hastaneden kaçtıklarını açıklayan Uzm. Dr. Burgut, şöyle konuştu: “Koronavirüs döneminde insanlar korktukları için hastaneye gelmiyor. Bundan dolayı diğer hastalıklar vücutta görülebiliyor. Hastaneye gelmekten kaçtıkları için geç tanı konuluyor. İlerleme aşamasında yeterli müdahale yapılamıyor. Halkımıza çağrımız en ufak belirti de hastaneye başvurmaları. Çünkü her zaman erken tanı hayat kurtarır. Pandemi dönemiyle diğer hastalıklar gözden kaçmaya başladı.  Aynı şey diğer hekimler üzerinde de var. Sağlıkçılarda artık korkuyor. Maske alışkanlığı grip hasta sayısını azalttı. Maske takma alışkanlığıyla göze batar şekilde grip ve soğuk algınlığı yaşayan hasta sayısını azalttı. “

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA