Gökçel, konteyner limanının peşini bırakmıyor


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de Mersin’de tartışmalara konu olan konteyner limanı ve polipropilen tesisi projelerini gündeme getirdi. Daha önce de Gökçel polipropilen tesisi yapılmasıyla ilgili projeyi sık sık TBMM’de gündeme getirmişti. Planlanan polipropilen tesisi ile ilgili son olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da bir açıklama yapmış ve projenin başka bir yere yapılmasını istemişti.

 

Tarih : 29 Ocak 2021 Cuma 12:33

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı konuşmada polipropilen fabrikası kurulması istenen yerin aynı bölgede yapımı planlanan konteyner limanının kara bağlantısını engelleyeceğini söyledi. Gökçel, “Biz yıllardır Konteyner Limanı Mersin’den kaçırılıyor, Yerine zehir fabrikası yapılmak isteniyor diye söylüyoruz… Konteyner Limanı Mersinimiz ve ülkemiz için hayati bir projedir. Ancak bu plastik fabrikası da tam da aynı noktaya, Limanın kara bağlantısına yapılmak isteniyor. Bu plastik fabrikasının kentin ortasına, En az 200 bin kişinin yaşadığı yere yapılmasının yanlış olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI KINIYORUM”

Yaptığı açıklamadan dolayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na tebrik eden Gökçel, projede ısrar edilmesi nedeniyle de tepki gösterdi. Gökçel, “Polipropilen Tesisi için yer seçiminin yanlış olduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızı da kutluyorum. Çevreyi kirletecek, kanserojen etkisi olacak bu projede ısrarın gerekçesi nedir? Bu projeye gece yarısı kararnamesi ile onay veren Cumhurbaşkanlığı makamını da bir Mersinli olarak kınıyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA