Mobil RAM ile engeller kalktı


Mobil araç ile rehabilitasyon hizmeti engelli çocukların ayağına getiriliyor Mersin’in Erdemli ilçesinde hazırlanan "Mobil RAM Projesi" ile rehabilitasyon hizmeti engelli çocukların ayağına getiriliyor.

 

Tarih : 19 Ocak 2021 Salı 15:01

Haber Merkezi

İlçede kurumlar tarafından hazırlanan "Mobil RAM Projesi" kapsamında mobil rehabilitasyon aracı hizmet vermeye başladı. Erdemli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesi tarafından hazırlanan Mobil RAM projesi ile rehabilitasyon hizmeti artık engelli çocukların ayağına kadar ulaştırılıyor. "Mobil RAM Projesi" ile uzman ekipler muayeneye gelemeyen çocukların ayağına gidiyor, teşhis ve tanı koyma çalışmalarını gerçekleştiriyor.

“ÖĞRETMENLERİMİZ ONLARIN TANILAMASINI YAPACAKLAR”

Proje hakkında bilgi veren Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “İlçemizde özel eğitim okulu ve sınıflarında 281 öğrencimiz eğitim görmekte. Bunun yanında da 47 öğrencimiz evde eğitim almakta. Evde eğitim alan öğrencilerimizle, özel eğitim alan öğrencilerimizin tanılama işlemlerini rehberlik araştırma merkezi yürütüyor. Bu genellikle evde eğitim alan öğrencilerimize yönelik bir çalışma. Bunlar rahatsızlıklarından dolayı, ağır düzeyde engelleri olduğu için evden çok çıkamıyorlar. Rehberlik araştırma merkezine kadar gelmelerinin sorunlarını yaşıyoruz. Şimdi biz direkt onların evlerine kadar gideceğiz. Öğretmenlerimiz onların tanılamasını yapacaklar" dedi.

“EĞİTİMİ AYAKLARINA GETİRİYORUZ”

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da pandemiden dolayı eğitime ve tedaviye ulaşmakta zorlanan öğrencilere destek olmak adına projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Tollu, "Pandemiden dolayı eğitimden mahrum kalan kardeşlerimizin eğitimi ayaklarına getiriyoruz. Kurduğumuz mobil araçla pandemi şartlarına uygun bir şekilde bu hizmeti onların ayağına kadar götürüyoruz. Onların devletimizin imkanlarını en güzel şekilde en iyi şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu. Veliler ve öğrenciler de yeni uygulamaya konulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA