Radyofrekans operasyonu ile ağrılara son!


Mersin Özel Ortadoğu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Abdulkadir Bircan, Ameliyatsız Radyofrekans Operasyonu ile ağrılara son verileceğini söyledi.

 

Tarih : 14 Ocak 2021 Perşembe 13:24

Haber Merkezi

Son yıllarda insanlarda artan bel, boyun, sırt ve diz ağrılarına karşılık geliştirilen Ameliyatsız Radyofrekans Operasyonu, başarı oranıyla en çok tercih edilen tedavi yöntemi oldu.  Mersin’de bu tedavi yöntemini uygulayan ve bel, boyun, sırt ve diz ağrısı çeken herkesin derdine derman olan Mersin Özel Ortadoğu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Abdulkadir Bircan, Ameliyatsız Radyofrekans Operasyonunu anlattı.

“YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR”

Tedavi yöntemini tanıtarak sözlerine başlayan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Abdulkadir Bircan, “Radyofrekans yöntemi ameliyatsız özelikle bel, boyun, sırt ve diz ağrıları tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Lokal anestezi ile hasta uyutulmadan, genel anestezi almadan yapılır. Hasta işlem esnasında ağrı duymaz. İşlem 15-20 dakika sürer, aynı gün taburcu olabilir. Bu işlem ameliyat olamayacak derecede ek hastalıkları olan (ileri derecede kalp yetmezliği, ileri derecede şeker hastalığı, kalp pili bulunan hastalar, kanser hastaları gibi) hastalara güvenli şekilde yapılabilir. Daha önce ameliyat olmuş ve halen   ağrısı   devam   eden hastalarda   yüksek oranda fayda  göstermektedir. Bu   tedavide ki   amacımız uygun hastalarda ağrılarının azaltılması ve yaşam kalitesinin artmasıdır” dedi.

“İŞLEM 15-20 DAKİKA SÜRER”

Radyofrekans uygulamasının diğer tedavilerden farkını açıklayan Opr. Dr. Abdulkadir Bircan, “Özellikle bel, boyun, sırt  ve  diz  ağrılarında  etkili  sonuç  veren  radyofrekans uygulamalarının diğer tedavilere kıyasla birçok önemli avantajı vardır. İşlem genel anlamda ağrısızdır ve ameliyat gerektirmemektedir. Son derece hassas cihazlarla, kontrollü olarak yapılır. Uygulamanın yapılacağı yer, röntgen cihazıyla kesin olarak belirlenir   ve  elektronik cihaz tarafından belirlendiği için işlem emniyetle gerçekleştirilir. İşlem lokal anestezi ve sedasyonun birlikte uygulanmasıyla gayet konforlu bir şekilde tamamlanabilir. Uygulanan bölge sayısına göre değişmekle birlikte işlem 15-20 dakika sürer ve yatış  gerektirmez. Hastalar çoğunlukla işlemden sonra 1-2 saat kadar takip edildikten sonra evlerine gönderilir” sözlerini kullandı.

“EGZERSİZ PROGRAMIMIZI ÖNERİYORUZ”

Operasyon sonrasında hastanın 3-4 gün istrihat etmesi gerektiğini belirten Bircan, “İşlemden sonraki 3-4 gün istirahat etmelisiniz. Temel ihtiyaçlar dışında genelde yatakta istirahat etmenizi öneriyoruz. İstirahat süresinin bitiminde düzenli kontrole çağrılırsınız ve gerekliyse egzersiz programımızı öneriyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA