Alzheimer Eğitim Kampı 13-15 Ocak‘ta


Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla düzenlenen Alzheimer Eğitim Kamplarından 11’ncisi pandemi koşulları nedeniyle 13-15 Ocak tarihleri arasında bu yıl dijital platformda yapılacak. İki ayrı salonda ücretsiz katılımla gerçekleşecek olan bu etkinliklerde, alanındaki lider isimler kapsamlı bir programla izleyiciye ulaştırılacak. Bu yıl kamp Demenzsupport Stutgart ve Hamburg Türk Topluluğu sayesinde; Almanya’daki Türk vatandaşlarına da ulaştırılıyor.

 

Tarih : 11 Ocak 2021 Pazartesi 14:59

Haber Merkezi

Pandemi döneminde yalnızlaşan, destek mekanizmaları azalan ve dolayısıyla bakım yükü altında yaşam mücadelesi veren hasta yakınları kadar, demans endişesi taşıyan sağlıklı bireyleri de hedefleyen hasta yakını eğitimleri; isteyen herkese açık olacak. Bu bölümdeki program hazırlanmadan önce, dernek gönüllülerinin uyguladıkları dijital bir anket sonucunda gelen soru ve önerilere göre; hasta yakınları programı oluşturuldu. Yetkililer; katılımcıların bir yandan demansa ait güncel bilgileri en ehil kişilerden öğrenirken, diğer taraftan da, ruhlarında açılan yaralara bir nebze de olsa, derman olacak sunumlarla rahatlamalarını amaçladıklarını ifade ettiler.

“HERKESİ PROGRAMA BEKLİYORUZ”

Kamp programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge; “Tüm konuşmacılarımıza ve sürpriz sanatçılarımıza değerli katkıları için ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Hastası olsun olmasın, herkesi de programı takip etmeye davet ediyorum. Her yıl; hepimizi bir araya getirip kaynaşma fırsatı veren kampımızın, bu yıl dijital platforma taşınması, önceleri üzse de, çok geniş coğrafyalara ulaşabilir olmamız bizleri son derece mutlu etti. Dilerim sanal ortamda da olsa, hepimizi buluşturan bu eğitim şöleni, sizleri de mutlu eder. Bu vesile ile pandemi döneminde kaybettiğimiz tüm insanları, özellikle de sağlık ve bakım çalışanlarını rahmetle anıyor, hali hazırda hasta olanlara da acil şifa diliyorum. Pandemisiz sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Platforma üye olan 50 binden fazla hekime ulaşmayı hedefliyoruz. Demansa ait özellikle günlük pratikte karşılaştığımız sorunlara ve çözüm önerilerine öncelik verdik. Bu programda; hekimlere ayırdıkları değerli zamanı sonuna dek hak edecek nitelikte, ilgi çekici konuları seçmeye özen gösterdik. Tüm konuşmalar alanında lider konumundaki seçkin bilim insanları tarafından gerçekleştirildi. Burada her birine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Amacımız çağın en önemli sağlık sorunu olan Alzheimer hastalığı başta olmak üzere demans türlerinde, tüm hekimlerin rasyonel bir bilgiye sahip olması. Kamp programında ayrıca sahada çalışan hekimler kadar pandemi nedeniyle tıp eğitimi aksayan öğrencilerin de ihtiyaçlarına kulak verildi. Nitelikli bir 3 gün vaat ediyoruz takip edecek meslektaşlara” ifadelerini kullandı.

KAMP PROGRAMI

Programın ilk günü; demans ve Alzheimer hastalığı hakkındaki temel bilgilere ayrılmış. İkinci gün; demans hastasına bakım ve karşılaşılan başlıca sorunlar için çözüm önerilerini kapsıyor.  Son gün ise; bakım verenlere ve hasta yakınlarına ayrılmış. Bakım yükü altında zorlu günler yaşayan Alzheimer hasta yakınlarına işlerine yarayacak formüller verilirken, onları rahatlatacak etkinlikler de ihmal edilmemiş.  Hekimler için hazırlanan programa katılımcılar; Doktor Club dijital platformu üzerinden hekim olduklarına dair bir ön onay sonrasında erişebilecek. Kampın ulusal bazda paydaşı, bağımsız bir hekim platformu olan Doktor Club; etkinliğin çok geniş bir katılımla ve muazzam bir teknik destekle erişilebilir olmasına imkan sunuyor. Keza etkinliğe Yenişehir Belediyesi gibi yerel sponsorların yanında,  tıbbi endüstri de destek veriyor. Bu yıl kamp Demenzsupport Stutgart ve Hamburg Türk Topluluğu sayesinde; Almanya’daki Türk vatandaşlarına da ulaştırılıyor.  11. Alzheimer Eğitim Kampı aşağıdaki adresten ücretsiz olarak takip edilebilir.

https://doktorclub.com/alzheimer2021

Kapsamlı program ve bilgi için dernek sekreteryası ile 05385166999 nolu telefondan iletişim kurulabilir.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA