Üreticilere zirai don uyarısı


Mersin’in Anamur ve Bozyazı İlçeleri Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, üreticilere don uyarısında bulundu. Şuanda havaların mevsim normallerinin çok çok üzerinde olmasının üreticiyi aldatmaması gerektiğinin altını çizen Gümüş, “Bu durum aldatıcı. Bu bölgede benzer iklim değişikliklerinin yaşandığını çocukluğumda gördüm, biliyorum. Aniden limon bahçeleri dondu. Şimdi de benzer olaylara şahit olabiliriz" dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2021 Pazartesi 14:19

Konuyla ilgili bir açıklama yaparak üreticilere uyarılarda bulunan Gümüş, “Hava sıcaklıkları bir anda düşerek şiddetli yağışlar veya don olayları yaşanabilir. Üreticilerimiz kuraklığa karşı olduğu gibi, ani don olayları ve şiddetli yağışlar ve hortuma karşı da dikkatli olmalıdır” ifadelerini kullandı. Bir bugün değil, 4 yıldır kuraklıkla ilgili hem okullarda seminerler verdiklerini hem de üreticilere sunumlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, bölgedeki bitki deseninin yenilenmesi gerektiği ile ilgili de yetkilileri uyardı.

“DİKKATLİ OLUN”

Akdeniz Bölgesinde çam ağaçlarının olması gereken yükseklikte değil, kıyılarımıza kadar inmiş olmasının bölgenin ikliminde yaşanan genel kuraklığın bir göstergesi olduğunun altını çizen Gümüş, “Çam, ince yapraklarına bakıldığında kurak bölgenin bitkisidir. Ayrıca yüksek oranda reçine üretmesinden dolayı aşırı yanıcı bir bitkidir.   Bunun için hem kuraklığın önüne geçmek hem de yüksek yangın riskini ortadan kaldırmak için bölgemizde en az 800 rakıma kadar, zeytin, ceviz, defne ve benzer ağaçlar gibi geniş ve yangını yavaşlatan bitkilere ihtiyaç var.” Dedi. Bilim insanlarının, Anadolu’nun az su alan kurak bir bölge olduğuna da dikkat çektiklerinin altını çizen Gümüş, muz, çilek ve turfanda sebze üreticisinin, bu doğa olaylarına karşı her zaman dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA