Okullar propaganda merkezi değil!


Mersin Erdemli Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Onur Ö., sosyal medyada yaptığı paylaşımlarıyla CHP başta olmak üzere bazı siyasetçileri, Belediye Başkanlarını, Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerini hedef alan paylaşımlarda bulundu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde “Okullarımız, ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirilmesi gereken yerlerdir, iktidar partisi ya da başka bir partinin seçim bürosu veya propaganda merkezi değildir” dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2021 Salı 13:04

Haber Merkezi

Onur Ö., yaptığı paylaşımlarda; öğrencilerin görüntülerini paylaşarak “Ebubekir Sofuoğlu hocamızın paylaştığı konu. Bu görüntüyü savunan kişiler var düşünebiliyor musunuz” dediği, Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü’nün fotoğrafını paylaşarak iftira ve aşağılamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Onur Ö’nün bazı paylaşımlarını da basına gösteren Antmen “Bu müdür yardımcısı Onur Ö., yine aynı şekilde belediye başkanlarımızın isimlerini de telaffuz ederek ‘Halk Mansur Yavaş’ın noel baba kılığına girmesinden, Tunç Soyer’in de kırmızı don dağıtmasından korkuyor’ ifadelerini kullanmıştır. Yine benzer şekilde iki CHP Milletvekilimizin fotoğrafını paylaşarak en mesnetsiz şekilde ‘PKK’lı ve ajan’ ifadelerini kullanmıştır” dedi. Onur Ö., Sözcü ve Cumhuriyet Gazetesi için için “Aslında Saray'a karşı değiller. 80 yıldır Beyaz Saray ile İngiliz Sarayı'ndan yönetilen Türkiye'nin şimdi kendi Sarayı'ndan yönetilmesine karşılar” ifadelerini kullandı, ‘gavur’ benzetmesinde bulundu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Onur Ö’nün skandal paylaşımlarını ortaya çıkardı. Antmen, “Okullarımız iktidar partisinin seçim büroları veya propaganda merkezi mi yapılmak istenmektedir? Eğer öyle değilse neden her gün bir eğitimci ya da yöneticinin bu tip paylaşımları ile karşı karşıya kalıyoruz?” diye sordu. Antmen, “Okullarımızda çocuklarımızın emanet edildiği yöneticiler ve eğitimciler; siyasetten bağımsız olarak çocuklara çağdaş, ilerici ve Atatürkçü düşünce sistemiyle örülü bir öğrenim hayatı sürdürmek zorundadırlar. Bu zorunluluk sadece kutsal öğretmenlik mesleğinin saygınlığı açısından değil; aynı zamanda da Anayasal ve evrensel bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

HUKUKİ SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

 CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde; Cumhuriyet’in manevi değerlerine, laikliğe, saygın insanlara, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanlarına, Milletvekillerine saldıran ve iftira atan Mersin Erdemli Kocahasanlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda öğretmeni olan Onur Özten ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılacak mıdır? Bu kişiyle ilgili daha önce yapılmış herhangi bir şikayet bulunmakta mıdır? Varsa bu şikayetlerin sonuçları ne olmuştur? Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okulların yönetici ve öğretmenlerini seçerken neden dikkat edilmemektedir? Liyakati ve öğretmenlik mesleğinin onurunu taşımayan insanlar nasıl oluyor da müdür yardımcısı yapılıyor? Okullarımız iktidar partisinin seçim büroları veya propaganda merkezi mi yapılmak istenmektedir? Eğer öyle değilse neden her gün bir eğitimci ya da yöneticinin bu tip paylaşımları ile karşı karşıya kalıyoruz?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA